Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δ.Κουφοντίνα & ενάντια στην αστυνομοκρατία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΙΑΝΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03 ΩΡΑ 12:00

Πως η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα έγινε η αφορμή για να βγούμε στον δρόμο για την αδικία, την εκμετάλλευση. Για να ξαναπάρουμε τις ρημαγμένες μας ζωές:

Η ανάγκη δημιουργίας της ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα προέκυψε από την επίμονη εκδικητική στάση της κυβέρνησης προς τον απεργό και την επανειλημμένη άρνηση της για επίλυση της υπόθεσης.

Με την παρουσία μας στους δρόμους της Κέρκυρας, δεν σταματάμε να είμαστε αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας μέχρι την δικαίωση του νόμιμου αιτήματός του.

Βασικός σκοπός μας είναι η αντι-πληροφόρηση προσπαθώντας έτσι, να σπάσουμε το μονοπώλιο της κρατικής αφήγησης για την υπόθεσή του από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εμείς, δεν αναγνωρίζουμε την απεργία πείνας του Κουφοντίνα ως κάτι αποκομμένο από την πολιτική πραγματικότητα, την κρατική διαχείριση της πανδημίας και την κρατική καταστολή.

Αυτό που τα συνδέει είναι η συγκυρία της πανδημίας πάνω στην οποία το κράτος βρίσκει την ευκαιρία να αυθαιρετήσει εκφοβίζοντας τον κόσμο που αντιστέκεται με ξυλοδαρμούς, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα σε μια δική τους επιβεβλημένη συνθήκη αυστηρού lockdown.

Μιλώντας για διαχείριση της πανδημίας και για τους 7.000 θανάτους μέχρι τώρα, καλό είναι να μην ξεχνάμε τις αποτυχίες του κράτους οι οποίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Ας θυμηθούμε πως το κράτος ένα χρόνο τώρα:

ΔΕΝ πολλαπλασιάζει τις κλίνες ΜΕΘ, αλλά επενδύει στην πολεμική προετοιμασία της χώρας.

ΔΕΝ στηρίζει το Ε. Σ. Υ. και ΔΕΝ προσλαμβάνει ιατρικό προσωπικό, αλλά στηρίζει την ΕΛ. ΑΣ προσλαμβάνοντας μπάτσους παντού (+50 στην Κέρκυρα)

ΔΕΝ αγοράζει ιατρικό εξοπλισμό, αλλά δίνει 31 εκατ. ευρώ σε αστυνομικό εξοπλισμό και 13 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ.

Η μόνη τους απάντηση είναι η "υπομονή", τα πρόστιμα, η καταστολή και η στέρηση ελευθεριών μέσω του lockdown.

Μέσα στην κατάσταση της καραντίνας, ποντάροντας στο ότι ο κόσμος του αγώνα θα πειθαρχήσει στους κανόνες και τις υποδείξεις τους, εισβάλλουν και σε άλλους τομείς της ζωής μας με σκοπό την εδραίωση του νεοφιλελευθερισμού, την ιδιωτικοποίηση των ζώων μας και το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου.

Έτσι και στην εκπαίδευση, παρ όλη την μαζική κινητοποίηση καθηγητριών, φοιτητών/ριών και μαθητών που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, ψηφίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα το νέο σαρωτικό και αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την παιδεία.

Επί χρόνια το φοιτητικό κίνημα παλεύει για να διεκδικήσει τα αυτονόητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Δωρεάν σίτιση και στέγαση, εκπαιδευτικός εξοπλισμός, επαρκείς προσλήψεις καθηγητών.

Αντ' αυτού η απάντηση του Υπ. Παιδείας είναι εντελώς άσχετη με τα -δυστυχώς- διαχρονικά αιτήματα των φοιτητών.

Η απάντηση τους είναι πειθάρχηση και εντατικοποίηση του ελέγχου.

Με αυτό να σημαίνει 1000 νέες προσλήψεις μπάτσων για τη δημιουργία νέου αστυνομικού σώματος για την "προστασία" των Παν/μιακών Ιδρυμάτων, έλεγχοι παν/μιακών πάσο στις εισόδους, κάμερες, διαγραφές σε περίπτωση αντιγραφής και ποινικοποίηση κάθε -ανάλογα με την κρίση τους- παραβατικής συμπεριφοράς.

Αγνοώντας την μάχη που δίνουν φοιτητές των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων να ισορροπήσουν ανάμεσα από σχολή και δουλειά κάτι που αναγκαστικά έχει ως επακόλουθο την παράταση των σπουδών, η κυβέρνηση θεσπίζει όριο φοίτησης Ν+Ν/2 όπου Ν= τα χρόνια φοίτησης του εκάστοτε ΑΕΙ. Το νομοσχέδιο έρχεται να κουμπώσει τέλεια με προηγούμενο ψηφισμένο νόμο που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών Κολεγίων. Σκοπός του νόμου αυτού να ιδιωτικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η εκπαίδευση την οποία θα μπορούν να αγγίξουν ανώτερες κοινωνικές τάξεις.

Έναν χρόνο τώρα, με τα Παν/μια κλειστά, δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια από την κυβέρνηση για επαναλειτουργία των ΑΕΙ με όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Ταυτόχρονα, όσοι κινητοποιούνται με μαζικές πορείες, καταλήψεις σε πρυτανείες ή εργατικά κέντρα, και με κάθε άλλη μορφή διαδήλωσης για την άσκηση πίεσης και διεκδίκησης του αυτονόητου, δέχονται ωμή κρατική βία, συλλήψεις, προσαγωγές, πρόστιμα.

Παρ όλη την καταστολή που δεχόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες και τα ιδανικά μας γυρνώντας τον φόβο σε οργή και ενδυνάμωση.

Να τονίσουμε βέβαια, και με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, πως η καταστολή δεν αφορά μόνο τον Δ. Κουφοντίνα, τους φοιτητές και το καταληψιακό κίνημα ή τον ευρύτερο χώρο του αγώνα, αλλά μας αφορά όλους.

Πιάνοντας το παράδειγμα που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, του απαράδεκτου ξυλοδαρμού του 18χρονου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο οποίος ακολούθησε μετά από το εύλογο ερώτημα του παιδιού, γιατί δηλαδή οι αστυνομικοί έκοβαν πρόστιμο σε άτομα που καθόντουσαν στην πλατεία, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.

Τις επόμενες μέρες η ωμή βία που ασκεί η συμμορία του Χρυσοχοΐδη απροκάλυπτα τόσο καιρό με πολλά καταγεγραμμένα περιστατικά αστυνομικής βίας, θα ξεσπάσει σε οργή και θα μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε πεδίο μάχης.

Το γεγονός ότι αυτές οι εικόνες έρχονται από τα αστικά κέντρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι η κρατική καταστολή ζει και βασιλεύει και στις επαρχίες.

Εμείς δεν περιμένουμε να "φτάσει το κακό στην πόρτα" μας και να γίνουμε μάρτυρες ενός ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στην Σπιανάδα για να αντιδράσουμε. Αντιστεκόμαστε καθημερινά βγαίνοντας στον δρόμο για συνολικότερα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, σπάζοντας τον φόβο της ενδεχόμενης καταστολής στην πράξη.

Ακόμη και στην Κέρκυρα, στη "Γη της Επαγγελίας", μας είναι γνωστές οι πρακτικές τους.

Στην προσπάθειά τους να τηρηθεί η τάξη και ηρεμία στο νησί, καταστέλλουν ύπουλα και "διακριτικά".

Στοχεύοντας πάντα στον ψυχολογικό φόβο, την αποθάρρυνση και την εξατομίκευση, παρακολουθούν στενά μετά από δημόσιες δράσεις μεμονωμένα άτομα τα οποία χωρίς ίχνος ντροπής είναι πολιτικοποιημένα και αγωνίζονται για τον κόσμο που ονειρεύονται.

Ας καταλάβουν επιτέλους πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 8/1 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΆΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

ΈΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Για περισσότερη αντι-πληροφόρηση και ενημέρωση:

facebook: "Δελτίο Αντιπληροφόρησης Κέρκυρας"

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/News-…


Συγκεντρωση για κοινωνικους και ταξικους αγωνες για ζωη και ελευθερια

ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κατάληψη Ελαία

πηγή : https://katalipsielaia.squat.gr/συγκεντρωση-σ…