Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 12.00

Παγκαλλιτεχνικό διήμερο δράσεων #artattack!

Ανακοίνωση της Κλαδικής Τεχνών & Θεαμάτων για τον ένα χρόνο πανδημίας, την διαχείριση της από το κράτος, το #MeToo στον χώρο μας, και τις ηχηρές απαντήσεις που δώσαμε συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας

Αν δεν υψώναμε τις φωνές μας, τα ΜΜΕ θα ξέπλεναν ακόμα βιαστές κι αφεντικά.

Αν τα θύματα δεν βρίσκανε θάρρος να μιλήσουν, ο Λιγνάδης ακόμα θα παρέσερνε παιδιά στο διαμέρισμά του.

Αν δεν είχαμε βγει στους δρόμους εν μέσω απαγορεύσεων, τώρα δε θα είχαμε ούτε τα λίγα λεφτά από το επίδομα.

Αν δεν ανταπαντούσαμε όταν βλέπαμε εξόφθαλμα την καταστολή, τώρα θα ήμασταν φοβισμένα και κλεισμένα σπίτια μας.

Τα σωματεία του Πολιτισμού όλο και μαζικοποιούνται τον τελευταίο χρόνο. Οι εργαζόμενοι/ες καταλαβαίνουμε το συμφέρον μας, σε αυτά βρίσκουμε ένα μέρος να μιλήσουμε για όλες τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βιώνουμε, να μοιραστούμε τα προβλήματά μας, και να μαζί να παλέψουμε για λύσεις. Μας είπανε τεμπέληδες, ότι δουλεύουμε μαύρα από επιλογή, και ρίχνουν το φταίξιμο για την εξάπλωση του ιού στις ίδιες μας τις συγκεντρώσεις τώρα. Έχουν την απαίτηση το κράτος και το κεφάλαιο να απαντύσσονται κανονινικά, αλλά εμείς να μένουμε σπίτι και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τον κόσμο να καταστρέφεται;

Ίσως δεν βρήκαμε ακόμα τη δύναμη για να ρίξουμε πολιτικούς που συγκαλύπτουν παιδοβιαστές. Μάλλον δεν αρκεί η φασαρία που κάνουμε ώστε να μας βάζουν ένα επίδομα στην ώρα του. Ο δε τρομονόμος τελικά πέρασε σε τέχνη και διαδίκτυο, παρά τις δεσυμεύσεις της κυβέρνησης να μην το κάνει. Ο Πάμπλο Χασέλ, που φυλακίστηκε από το ισπανικό κράτος (και το στέμμα…) λόγω των στίχων του είναι μια ζοφερή εικόνα από το μέλλον του ολοκληρωτισμού που σχεδίασε η ΕΕ για όλες τις χώρες. Όμως κανένας αγώνας δεν τελείωσε. Δεν το βάλαμε στιγμή κάτω όμως κι ούτε πρόκειται. Είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν πολλά νέα μέτωπα όταν ξαναβγούμε σε μια αγορά εργασίας που θα περνάει μια κρίση μεγαλύτερη από του 2009. Το κεφάλαιο θα μας βρει πιο έτοιμους κι έτοιμες από ποτέ.

Δεν γίνεται να ηττηθούμε όσο είμαστε σε κίνηση. Κάθε δράση συσπειρώνει κόσμο και γινόμαστε πολλοί/ές. Ξεμπροστιάζουμε το κράτος, αναδεικνύουμε τα αδιέξοδα του συστήματος, και βάζουμε μπροστά τις ελευθεριακές δομές μας. Γνωρίζουμε συναδέλφους, συντονίζουμε τις δράσεις μας, και βγαίνουμε στους δρόμους. Στρώνουμε το έδαφος για νέους αγώνες και συνεχίζουμε να πολεμάμε για όσα δεν κερδίσαμε, για όσα κεκτημένα μας πήρανε πίσω.

Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που για κάθε 1 γιατρό που θα έπρεπε να προσλάβει, προσλαμβάνει 5 μπάτσους. Αυτό ήξεραν να κάνουν μόνο κι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ, να φτιάξουν τα σχολικά τμήματα, να χτίσουν δημόσιους χώρους αναψυχής, και να βάλουνε παραπάνω ΜΜΜ, στέλνουν μπάτσους για πρόστιμα και ξύλο. Όλα με την πλήρη συγκάλυψη των ΜΜΕ που έχουν μπουκωθεί με κρατικό χρήμα και ξεπλένουν την καταστολή με γκαιπελσικές τεχνικές προπαγάνδας. Τα λοκντάουν υποτίθεται ότι ήταν ένα μέτρο για να ενισχυθεί η κοινωνία απέναντι στον κορονοϊό. Αντ' αυτού, ενισχύθηκε η αστυνομία απέναντι στην κοινωνία. Το κεφάλαιο περνάει μια σημαντική κρίση. Η αγορά δεν έχει άλλα τυράκια να μας δελεάσει, οπότε το κράτος προσπαθεί να βουλώσει κάθε φωνή που λέει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Φιμώνουν την αλήθεια μας με αστυνομοκρατία και τουλουμιάζουν στο ξύλο όποιον κι όποια πολεμάει για το αυτονόητο.

Εμείς βάζουμε μπροστά την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και την μάχη ενάντια στα αφεντικά, τους κακοποιητές εντός κι εκτός εργασιακού χώρου. Ως Κλαδική Τεχνών & Θεαμάτων της Α.Π. Ροσινάντε, στηρίζουμε το διήμερο δράσεων #artattack για 13 & 14 Μαρτίου που προκήρυξαν τα σωματεία του χώρου μας.

Καλούμε στην Παγκαλλιτεχνική πορεία το Σάββατο 13/3 στις 12:00 στα Προπύλαια! Για μια ελεύθερη τέχνη, για μια ελεύθερη κοινωνία.

  • Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού και πάντα!
  • Να δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα!
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον πολιτισμό!
  • Μέτρα προστασίας σε τηλεοπτικά γυρίσματα και πρόβες. Δωρεάν συχνά μαζικά τεστ για όλους και όλες!
  • Δεν θα δεχτούνε καμία συγκάλυψη σε παιδοβιαστές από την Μενδώνη και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Να σώσουμε την τέχνη από την λογοκρισία - άμεση αθώωση του Πάμπλο Χασέλ!
  • Οργανωνόμαστε και δυναμώνουμε τα σωματεία μας! Στοχεύουμε σε ένα μεγάλο κλαδικό σωματείο Τεχνών & Θεαμάτων!

Κλαδική Τεχνών & Θεαμάτων

πηγή : http://rocinante.gr/pagkallitexniki2021/