Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 12.00

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα & ενάντια στην αστυνομοκρατία

ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ.Κ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Πορεία | Σάββατο 13/03 | 12:00 | ΠΡΟΚΑΤ

Στις 8/01 ο αγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινάει απεργία πείνας με σκοπό τη νόμιμη μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ΜΜΕ επιδίδονται σε μια διαδικασία συκοφάντησης και διαστρέβλωσης του αγώνα του Δ.Κ, ενώ παράλληλα επιτίθονται ολομέτωπα στο κίνημα αλληλεγγύης που ξεσπάει, βαφτίζοντας τους αγωνιστές ως "τρομοκράτες". Το κίνημα καταφέρνει να σπάσει τον κιτρινισμό και τις ηλίθιες συνομοσιολογίες και αναδεικνύει το θέμα ως έχει.

Η επίθεση που δέχεται ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα έξω από τις φυλακές. Εντάσσεται και αυτή στην κατασταλτική μανία της τελευταίας περιόδου, που υπογραμμίζει την πολεμική προετοιμασία του κράτους τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του, με την καταπολέμηση του "εσωτερικού εχθρού", με τις απαγορεύσεις και τις επιθέσεις σε συγκεντρώσεις, τα πρόστιμα και τον οικονομικό στραγγαλισμό όσων αγωνίζονται, την ολοένα αυξανόμενη επιτήρηση, την ίδρυση παν/μιακής αστυνομίας, τις χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων και τους νέους εξοπλισμούς. Λειτουργεί παραδειγματικά σε όποιον/α τολμά να σηκώσει κεφάλι απέναντι στις θανατοπολιτικές που μας εξοντώνουν λίγο-λίγο.

Τι ποιο ξεκάθαρο από τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη και την εισβολή στο ΑΠΘ;

Μπάτσοι μέρα μεσημέρι τρομοκρατούσαν οικογένειες με παιδιά ρίχνοντας πρόστιμα και τα άτομα που παρενέβησαν δέχτηκαν άγρια καταστολή με αποκορύφωμα τα σχετικά βίντεο που αναπαράχθηκαν στο διαδίκτυο. Παρ όλη τη μάταιη προσπάθεια των φερέφωνων των κυρίαρχων μέσων μαζική προπαγάνδας να αποκρύψουν το γεγονός, η γειτονιά έδωσε μια μαζικότατη απάντηση η οποία δέχθηκε εκ νέου επίθεση από τους ένστολους φασίστες. Την ίδια ημέρα το βράδυ (Δευτέρα 8/03) η επιχείρηση της αστυνομίας να εκκένωσει την κατάληψη αποτυγχάνει χάρη στα οξυμένα αντανακλαστικά των φοιτητών και αλληλέγγυων, οι οποίοι κατάφεραν να προσεγγίσουν το χώρο της κατάληψης εγκαίρως. Λίγες μέρες αργότερα με όρους αντιτρομοκρατικής επιχείρησης καταφέρουν να εκκενώσουν την κατάληψη, με κάθε λογής μπάτσο να καταπατά το χώρο του πανεπιστημίου, να σερβίρει απλόχερα καταστολή και να προχωρά σε προσαγωγές και συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι υπήρχε απόφαση από το συντονιστικό της κατάληψης για λήξη αυτής, την επόμενη μέρα μετά την καλεσμένη πορεία, κάτι που αναπαραχθηκε απο τα καθεστωτικά μέσα, επομένως ήταν ευρέως γνωστό και απο τον κρατικό μηχανισμό. Παρόλα αυτά το κράτος μέσω Χρυσοχοΐδη πήρε την πολιτική απόφαση οι ένστολοι δολοφόνοι του να εκκενώσουν την κατάληψη λίγες ώρες πρίν την επίσημη λήξη της, θέλοντας να έχει τον τελευταίο λόγο πάνω σε ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σύσσωμη τη φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτοί που θέλουν να δολοφονήσουν τον Κουφοντίνα είναι αυτοί που καθημερινά μας τρομοκρατούν, παρενοχλούν και χτυπάνε στις πλατείες, στις γειτονίες, στο δρόμο και στις σχολές μας. Είναι αυτοί που συγκαλύπτουν ένα σωρό Λιγνάδηδες και βιαστές. Είναι αυτοί που εν καιρώ πανδημίας δεν έδωσαν δεκάρα στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, αλλά έδωσαν εκατομμύρια σε προσλήψεις μπάτσων και αναβάθμιση του δολοφονικού εξοπλισμού τους, είναι αυτοί που έδωσαν εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να καλύπτουν τα αίσχη τους, είναι αυτοί που αποφάσισαν να υποδεχθούν τουρίστες με ανοιχτές αγκάλες για την διάσωση του εγχώριου κεφαλαίου. Είναι αυτοί που που πάνε εκδρομούλες και φαγοπότια, την ίδια στιγμή που μας φέρνουν παραπάνω εγκλισμό και απομόνωση με τα χουντικής φύσεως μέτρα «υγειονομικής προστασίας». Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό και πρέπει επιτέλους όλες και όλοι να πάρουν θέση. Ή με τους ανθρωποφάγους ή με με τους εξεγερμένους.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611289/