Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 17.30

Mικροφωνική συγκέντρωση στο Αρχαίο Θέατρο

Είμαστε φοιτητές /τριες και άτομα που δραστηριοποιούμαστε στους χώρους του πανεπιστημίου, που προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της πρυτανείας. Εμπνεόμενοι/ες από τα πανελλαδικά μέτωπα πολύμορφης αντίστασης που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, δημιουργήσαμε και εμείς ένα κέντρο αγώνα με στόχο την αντιπληροφόρηση, την αντίσταση στο τρέχον αντιεκπαιδευτικό νόμο και ως συνέχεια στις φοιτητικές κοινότητες αγώνα.

H κατάληψη για εμάς αποτελεί ένα μέσο διαχρονικής αντιπαράθεσης με το υπάρχον , ένας τόπος αμφισβήτισης της ιδιοκτησίας και των σχέσεων εξουσίας, μια πρακτική διαμόρφωσης χώρων όπου όσοι/ες εκτοπίζονται από τις κανονικότητες που δομούν αυτόν τον κόσμο μπορούν να χωρέσουν, να συσπειρωθούν και να δράσουν , ένα πεδίο συνάντησης , αλληλεγγύης και ρήξης. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, διόλου τυχαία, σε μια περίοδο απαγόρευσης των δημόσιων διαδηλώσεων, υποβάθμισης της ελευθερίας του λόγου και με τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά επί ένα χρόνο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει :

  • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΚΑΜΕΡΕΣ,ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ,ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
  • ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ Α.Ε.Ι. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ/ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ 10.000 ΜΟΡΙΑ
  • ΑΠΕΙΛΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ , ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ( Ν+2)

Είμαστε εδώ για να μετατρέψουμε τα κτήρια-φαντάσματα που συντηρεί η τηλεκπαίδευση ,που εμφανίστηκε ως η ''χρυσή'' και βολική λύση από ότι φάνηκε για την κυβερνήση κατά την διάρκεια της πανδημίας, σε αίθουσες αντίρρησης. Βλέπουμε την καταστολή να έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις βίαιες εικόνες εκκένωσης του Α.Π.Θ από ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. Το δημόσιο αγαθό της Παιδείας, συνεχίζει να γίνεται προνόμοιο λίγων, με την Κυβέρνηση να χρησιμοποιεί σαν εργαλείο την πανδημία και τα ΜΜΕ για να το κάνει δυνατό. Καλούμε φοιτητές/τριες, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαζόμενους/ες και ατομικότητες να στηρίξουν την κατάληψη στο πρώην Τ.Ε.Ι Λάρισας. Ενάντια σε ότι καταδυναστεύει τις ζωές μας να στήσουμε κοινότητες αγώνα στα πανεπιστήμια και παντού.

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Δ.Π.Θ, Α.Π.Θ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ/Α ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ

Κέντρο Αγώνα Π.Θ. Λάρισας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…