Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία αλληλεγγύης στους υγειονομικούς

Κρατική διαχείρηση της πανδημίας εντός και εκτός πανεπιστημίου

Η έρευνα εντός του πανεπιστημίου δεν έχει γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, ωστόσο παραμένει η μόνη λειτουργία που πραγματοποιείται διά ζώσης αυτό τον καιρό. Ενώ, λοιπόν λειτουργούν χώροι εργασίας, εστίαση, ανοιγοκλείνουν σχολεία, το κράτος επιμένει να διατηρεί κλειστά τα πανεπιστήμια. Το γεγονός ότι παράλληλα πέρασε και εφαρμόζεται ένας τόσο αντικοινωνικός νόμος, αποδεικνύει ότι η μη λειτουργία των σχολών είναι κυρίως πολιτική επιλογή, ώστε να μην υπάρχει το πεδίο ανάπτυξης κοινωνικών αντιστάσεων εναντίον της ατζέντας τους για τα πανεπιστήμια. Γι'αυτό και οι φοιτήτριες και ο αγωνιζόμενος κόσμος απαντάμε σε αυτά με το άνοιγμα των σχολών και της πανεπιστημιούπολης με καταλήψεις, εκδηλώσεις, συνελεύσεις και διαδηλώσεις.

Την ίδια στιγμή οι παροχές για τους/τις φοιτητ(ρι)ές συνεχώς υποτιμώνται. Εστίες απειλούνται επανειλημμένα με κλείσιμο ή κλείνουν με πρόσχημα την "υγεία", παροχές, όπως ζεστό νερό, φαγητό, συντήρηση δεν θεωρούνται αυτονόητες και όταν οι οικότροφοι αγωνίζονται για αυτές, τους εκβιάζουν με παύση των παροχών αυτών αν δε λήξουν τον αγώνα. Παράλληλα κόσμος που έχει ανάγκη (άποροι, μετανάστριες) αποκλείονται από τη λέσχη και φοιτήτ(ρι)ες αποκλείονται από εργαστήρια λόγω ελλείψεων σε εξοπλισμό ή διδακτικό προσωπικό.

Εν μέσω της πανδημίας, το κράτος βρίσκει πρόχειρες λύσεις για μπάλωμα των τραγικών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας. Δικαιολογεί τη βάρβαρη συνθήκη των ασθενών στα νοσοκομεία και την υποτίμηση των ζωών των φτωχών, επικαλούμενο ότι η πανδημία αποτελεί παροδικό πρόβλημα. Επίσης, υποτιμάει γενικά τα δημόσια αγαθά, όπως και την παιδεία, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των λίγων (aka αστική τάξη). Παράλληλα, ενισχύει ραγδαία τα σώματα ασφαλείας με πρόσχημα το κράτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο ήρθε για να μείνει. Η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για να παρθούν επιπλέον κατασταλτικά μέτρα σε όλα τα κοινωνικά παιδεία, όπως γίνεται για παράδειγμα τώρα στο πανεπιστήμιο με σκοπό να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σύλλογος φοιτητ(ρι)ών Φυσικού


1 2 3 4 5 6 7

Θεσσαλονίκη: 17,18 & 21/3 Διαδηλώνουμε μαζικά. Στους δρόμους θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

-

Τετάρτη 17 Μάρτη - 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου - Κάλεσμα των Νοσοκομειακών Ιατρών

Πέμπτη 18 Μάρτη - 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου - Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων

Κυριακή 21 Μάρτη - 12μ Λευκός Πύργος - Κάλεσμα κοινωνικών φορέων και οργανώσεων

-

Καθώς χιλιάδες διαδήλωναν για μέρες για να μην επιτρέψουν το μοιραίο στην απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, στις 5-6 Μάρτη η κυβέρνηση διέλυσε τις συγκεντρώσεις με αστυνομική κατοχή στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομική κτηνωδία συνεχίστηκε στη Ν. Σμύρνη, που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο τον λαό της γειτονιάς. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα -το πρώτο εδώ και καιρό- μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων και διαδηλώσεων! Ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές γειτονιές και πόλεις, εκφράζοντας την αγανάκτηση και οργή ενάντια στο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Νεολαία και εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη είχαν απαντήσει με μεγάλη διαδήλωση στα αίσχη των ΜΑΤ στην εισβολή στο ΑΠΘ. Ενώ εκατοντάδες είναι οι αγωνιστές που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και διώξεις, έχουν φάει ξύλο και δακρυγόνα επειδή αμφισβήτησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων στις 17/11 και 6/12. Τελευταίο περιστατικό είναι ο θανατηφόρος τραυματισμός νεαρού μοτοσυκλετιστή από αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Μπακογιάννη, με την κυνική συγκάλυψη του δράστη να αποδεικνύει την αλαζονεία και την πλήρη αυτονόμηση της κυβέρνησης από την κοινωνία.

Νέοι δρόμοι ανοίγουν σήμερα για τη μαζική αντίσταση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα τους εργαζόμενους και πλατιά κοινωνικά στρώματα, που δεν μπορούν ν' αναπνεύσουν κι από πάνω τρέμουν τα εξοντωτικά πρόστιμα, το ξύλο, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεοκοπία φουντώνουν καθημερινά. Έχει εξαπολυθεί λαίλαπα αντεργατικών μέτρων: απολύσεις, αναστολές, μισθοί και βοηθήματα πείνας, αντιαπεργιακά, αντισυνδικαλιστικά και αντιασφαλιστικά μέτρα. Αφού ξεσάλωσαν με τη μαύρη προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», ετοιμάζονται για ένα ακόμα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα», θυσιάζοντάς μας στο βωμό του αεριτζίδικου τουριστικού κεφαλαίου. Αντί για λεφτά στη δημόσια υγεία και με το φιάσκο των εμβολίων, «γαλάζιοι» ημέτεροι τρέχουν να εμβολιαστούν πρώτοι, ενώ ιδιώτες-αρπακτικά κάνουν πάρτι με κρατικό χρήμα. Αντί για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας σε σχολεία-σχολές, η Κεραμέως πετσοκόβει εισακτέους, φέρνει τη χούντα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και δίδακτρα. Κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας (και καμία ευθύνη των εργοδοτών) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ΜΜΕξαπάτησης παίζουν τα νον-πέιπερ του Μαξίμου και της Ασφάλειας, χαφιεδίζουν διαδηλωτές και αγωνιστές. Πέφτει λογοκρισία σε διαδίκτυο και ελεύθερη έκφραση. Ο Μητσοτάκης καμώνεται τον ατσαλάκωτο και επιτυχημένο, ο Χρυσοχοΐδης τα «λύνει» όλα επιβάλλοντας γενική αστυνομοκρατία - και όλοι μαζί ενοχοποιούν τις διαδηλώσεις και ιδιαίτερα την άκρα αριστερά, ετοιμάζοντας νέα νομοσχέδια ενίσχυσης της ΕΛΑΣ!

Πρέπει να διώξουμε το συντομότερο τους νεοφιλεύθερους κανίβαλους, βουτηγμένους στη σήψη και ανηθικότητα αυτής της (χουντο)κυβέρνησης, την ακραία νεοφιλελεύθερη-ταξική πολιτική τους! Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός. Δεν μπορεί να νικηθεί αλλιώς αυτή η σύγχρονη αντεπανάσταση. Απαιτούνται θυσίες, κατάλληλη πολιτική, οργάνωση παντού. Εντελώς το αντίθετο από ό,τι κάνουν ή μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, που ενδιαφέρονται μόνο να παρασιτούν εκλογικά πάνω στους αγώνες. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας - ανοίγοντας τον δρόμο για μια ριζική ανατροπή.

  • Έξω ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-Ασφαλίτες από τις γειτονιές και τις σχολές μας. Κάτω Πρόστιμα και Χουντο- απαγορεύσεις.
  • Κάτω τα καταστροφικά λόκνταουν και αντεργατικά μέτρα. Επίταξη ιδιωτικής υγείας. Λεφτά για Υγεία -Παιδεία, όχι για Χρέος - Εξοπλισμούς - Πλούσιους.

-

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ -ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΒΙΑΣ!

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13457


1 2 3 4 5 6 7

"Περί ΕΛΚΕ και λοιπών κονδυλίων" - 2ήμερος αποκλεισμός του ΕΛΚΕ

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου ξεκίνησε ο διήμερος αποκλεισμός του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογιαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) του Α.Π.Θ. από φοιτητικούς συλλόγους και αλληλέγγυους/ες φοιτητές και φοιτήτριες.

Με αιτήματα ενάντια στο νόμο Κεραμέως, την καταστολή και την έρευνα για τις ανάγκες του κεφάλαιου, καλούνε όπως αναφέρουν "κάθε άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη να στηρίξει τον αγώνα μας και να κατέβει μαζί μας στο δρόμο, να ανατρέψουμε μαζί την επίθεση που δεχόμαστε.".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών/φοιτητριών Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.:

Ο νόμος Κεραμέως συνεχίζει τις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών όσον αναφορά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε κομμάτι του νόμου να εφαρμόζεται και τι σημαίνει για κάποιους "η δημοκρατία μπήκε στα πανεπιστήμια". Η επίκληση στο αφήγημα περί φθορών και εγκληματικότητας, αποτελεί πρόφαση για την καταστολή των κινημάτων, τον έλεγχο, την εκμετάλλευση, την υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας. Με πειθαρχικά για τους "απείθαρχους", διαγραφές των ν+ν/2 συμφοιτ(ρι)ών μας, με υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες μας και παράλληλη χρηματοδότηση (κι άλλων) μπάτσων, με κάμερες και βάση εισαγωγής. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έρχονται να ενταθούν οι ήδη οξυμένοι ταξικοί φραγμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κεφάλαια που εισέρχονται και διαμοιράζονται στο πανεπιστήμιο περνάνε από τον ΕΛΚΕ. Ο ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογιαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) στεγάζεται στο κόκκινο κτήριο πάνω από τη λέσχη. Οι χρηματοδοτήσεις για εστίαση, λέσχη και συντήρηση των εγκαταστάσεων καθώς και οι χρηματοδοτήσεις για τα εργαστήρια αποφασίζονται από αυτόν τον λογαριασμό. Η μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος προς το πανεπιστήμιο οδηγεί πολλά εργαστήρια στο να αναζητούν από αλλού κεφάλαια. Πολλές φορές οι χρηματοδοτήσεις προς τα εργαστήρια τείνουν να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προορίζονται για τις ανάγκες μας, διότι, λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αυτά τα εργαστήρια που παράγουν έρευνα μπορούν δυνητικά να φέρουν μεγάλα έσοδα στο πανεπιστήμιο, ενώ η σίτιση και η στέγαση όχι. Για αυτό το λόγο παλεύουμε ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα και διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και όχι για τα έξοδα των υπερλούξ εργαστηρίων που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο. Σε πολλά εργαστήρια, η έρευνα παράγεται στα πλαίσια κάποιου πρότζεκτ που προωθούν ιδιώτες στο πανεπιστήμιο, ούτως ώστε το εργαστήριο να μπορεί να συντηρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η έρευνα εντός του πανεπιστημίου να μην συμφωνεί με τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά να συμφωνεί με τις ανάγκες του κεφαλαίου η ακόμα και στις ανάγκες του κράτους για καταστολή (ας μην ξεχνάμε τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ-Ελληνικού Στρατού). Επειδή ακριβώς τα εργαστήρια συμπεριφέρονται σαν αυτόνομες επιχειρήσεις, μπορεί κάποιος διδακτορικός/ερευνητής, να μην πληρώνεται επειδή η παραγόμενη ερευνά, δεν γειώνεται στην αγορά και άρα το εργαστήριο δεν έχει έσοδα για να συντηρηθεί. Είναι σημαντικό οι ερευνητές εντός πανεπιστημίου να έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα σε μισθό και ασφάλιση και παλεύουμε μαζί τους για εργασιακά δικαιώματα και αποσύνδεση της έρευνας από τις στενές ανάγκες της αγοράς. Εδώ, να αναφέρουμε το παράδειγμα του καθηγητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, τον Κύρο Υάκινθο. Ο καθηγητής αυτός έχει υπερλούξ εργαστήριο στην ανατολική Θεσσαλονίκη το οποίο προφανώς είναι μή προσβάσιμο για μαθήματα της σχολής για να κατασκευάζει drone (RX-4) το οποίο όπως έχει πει ο ίδιος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ένοπλες δυνάμεις. Το drone αυτό ξεκίνησε το 2011 στο οποίο συμμετείχαν έξι φορείς: το ΑΠΘ, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχενείο, το Πολυτεχνείο Ξάνθης και τρεις ελληνικέςεταιρείες, η MLS, η Spacesonic με έδρα τα Τρίκαλα και η Intracom Defense Electronics. Έχουν προηγηθεί άλλα δύο drones τα οποία ο ίδιος δήλωνε πως έχουν σκοπό την ασφάλεια, πλέον όμως η μάσκα έχει πέσει και λέει ανοικτά πως το τελευταίο drone έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από το στρατό. Δηλαδή υπάρχει πολυτελέστατο εργαστήριο όχι για τις ακαδημαικές, καθημερινές ανάγκες του πανεπιστημίου αλλά για να γίνεται έρευνα που προσανατολίζεται στο να σκοτωθούν άνθρωποι!!! Για όλους αυτούς του λόγους επιλέγουμε να μπλοκάρουμε την λειτουργία του ΕΛΚΕ. Θέλουμε έρευνα για τις ανάγκες μας, τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι για τον στρατό και κατευθυνόμενη από τις ανάγκες της αγοράς και των εταιριών. Ο νόμος κεραμέως δεν θα περάσει! Καμία διαγραφή φοιτητών, κανένα πειθαρχικό, έξω οι μπάτσοι απ τις σχολές μας! Καλούμε από την πλευρά μας, κάθε άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη να στηρίξει τον αγώνα μας και να κατέβει μαζί μας στο δρόμο, να ανατρέψουμε μαζί την επίθεση που δεχόμαστε. -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/03 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


1 2 3 4 5 6 7

Αγώνας για την δημόσια Υγεία και την Παιδεία, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή - 17 και 18 Μάρτη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους!


Έναν και πλέον πια χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι πλέον απόλυτα φανερό ότι η διαχείρισή της από την κυβέρνηση σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη διακοπή της εξάπλωσης του ιού. Οι απαγορεύσεις, η άγρια καταστολή, τα πρόστιμα και οι διώξεις κάθε φωνής αντίστασης και διαμαρτυρίας έρχονται ως απαραίτητο συμπλήρωμα της απουσία κάθε ουσιαστικού μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας. Καμία ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, Μ.Ε.Θ. κ.ά. καθώς και άρνηση επίταξης των ιδιωτικών κλινικών ενώ την ίδια στιγμή συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στο χώρο της Παιδείας την ίδια στιγμή και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά για περισσότερο από μισό χρόνο (κι ένα χρόνο τώρα τα Πανεπιστήμια), λόγω της πεισματικής άρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ. για λήψη και του παραμικρού ακόμη μέτρου για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και σχολών, η κυβέρνηση θεσμοθετεί το ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο μετά το άλλο: αξιολόγηση, αύξηση αριθμού μαθητών/τμήμα, τηλε-"εκπαίδευση" και κάμερες, εξίσωση πτυχίων κολεγίων, και αύξηση ωραρίου στα νηπιαγωγεία μέχρι την τράπεζα θεμάτων, τους νέους φραγμούς για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αυτό που φυσικά λείπει από την ατζέντα των κυβερνητικών ρυθμίσεων είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για τα δεκάδες χιλιάδες κενά, η εύρεση/διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και γενικά μέτρα για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Το μόνο που επιτρέπουν τελικά στο λαό είναι να πηγαίνει (εφόσον έχει) στη δουλειά και το σουπερμάρκετ και στη συνέχεια να κλείνεται στο σπίτι του, παρακολουθώντας την κυβερνητική προπαγάνδα των χρυσοπληρωμένων καναλιών ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνάει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο: για την εργασία, την ασφάλιση και τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, την περιβαλλοντική καταστροφή και την αμφισβήτηση/κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και την αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση δεν βρίσκει λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών, αλλά δεν φείδεται κονδυλίων για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ή για την των μεγάλων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των φιλικών ΜΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία δεν τρομοκρατούμαστε από τον κρατικό αυταρχισμό και την άγρια καταστολή, δεν περιστέλλουμε τους αγώνες μας μπροστά στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!

Το Δ.Σ. του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στηρίζει

  • Το παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή,

την Τετάρτη 17 Μάρτη, 6μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

  • Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, την αξιολόγηση και την παντελή απουσία μέτρων για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων,

την Πέμπτη 18 Μάρτη, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

και κηρύσσει μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ

ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Το Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

πηγή : http://zsepethess.blogspot.com/2021/03/17-18.…


1 2 3 4 5 6 7

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια για την Υγεία του Λαού

Καλούμε στις 17 Μαρτίου

Αθήνα- Σύνταγμα στις 18:30

Θεσσαλονίκη- Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Υγειονομικών, στις 18 Μαρτίου, Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, 12:00

Τέλη Φεβρουαρίου του 2020 καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. 'Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία'' δήλωναν τότε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ένα χρόνο μετά και εν μέσω ενός τρίτου lockdown μετράμε πάνω από 6.000 νεκρούς, μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε χώρους αντιμετώπισης μιας και μόνο ασθένειας, υποστελέχωση όλων των βαθμίδων Υγείας, ένα υγειονομικό προσωπικό στα όρια των φυσικών του αντοχών και την ψυχική υγεία της κοινωνικής βάσης να έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.

Η θανατοπολιτική τους όμως δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών, στις φυλακές αλλά και, μέχρι την Κυριακή, στο σώμα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση με κάθε μέσο καταστολής που διαθέτει και με σταθερό αρωγό τα φίλια ΜΜΕ (ειδικευόμενα στο ψέμα και στην παραποίηση της αλήθειας) βάλλει εναντίον όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, σε όσους αντιστέκονται στα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά και εργασιακά νομοσχέδια, σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την αστυνομική βία ως την νέα κανονικότητα.

Απεναντίας, συγκαλύπτει παιδεραστές και βιαστές (πχ Λιγνάδης, Γεωργιάδης), αθωώνει μεγαλοναρκέμπορους και ρίχνει ποινές χάδια στις φασιστοσυμμορίες που οι ίδιοι εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν στο παρελθόν ως μακρύ χέρι του κράτους. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες, η συστηματική φίμωση και η αστυνομική καταστολή στρέφονται και εναντίον των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Οι άλλοτε ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες πέρα από τις υπερωρίες και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες, σήμερα τρώνε γκλοπιές στο κεφάλι (συνδικαλιστές τις ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και στο Ζάππειο αντίστοιχα), απειλούνται και παρακολουθούνται από βαλτές διοικήσεις, τους αποστέλλονται κλητεύσεις για απολογία εξαιτίας κινητοποιήσεων για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας (περίπτωση προέδρου της ΟΕΝΓΕ), τιμωρούνται για την συνδικαλιστική τους δράση με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία ή και με απόλυση (ενδεικτική η περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας) και απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό.

Αντίστοιχή ήταν και η αντιμετώπιση των αγώνων των φοιτητών/ φοιτητριών και των μαθητών/ μαθητριών όλους αυτούς τους μήνες. Μιλάμε εδώ για την προέκταση μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή αντί να διαθέσει χρήματα (τα χρήματα των φορολογουμένων) για την μόνιμη και επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων/κέντρων υγείας/ΤΟΜΥ, την αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την πρόσληψη δασκάλων/καθηγητών στα σχολεία και την εύρεση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για την μείωση των μαθητών ανά τάξη, την διασφάλιση αντι-Covid 19 προστατευτικών μέτρων στους χώρους εργασίας κτλ επιλεγεί να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, δεκάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση των σωμάτων της αστυνομίας (στα πλαίσια μιας στρατηγικής καταστέλλω όποιον αντιστέκεται), μειώνει την φορολογία για τις άδειες χρήσης ΜΜΕ κατά 98,5%, ανακεφαλαιοποιεί ιδιωτικές εταιρείες (πχ Aegean) με χρηματοδοτήσεις δώρο και στήνει την αγορά για τις ιδιωτικές μεγα-κλινικές σπρώχνοντας εκεί όσους και όσες έχουν την οικονομική δυνατότητα. Για τους υπόλοιπους, η πρόσβαση σε δομές/υπηρεσίες υγείας αποτελεί μάλλον άπιαστη πολυτέλεια. Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές και το μεγάλο έργο που αυτές θα επιτελέσουν στην μάχη κατά του Covid-19 η κοροϊδία φαίνεται δεν έχει όρια.

Η μεταφορά ασθενών στις εν λόγω δομές προϋποθέτει αυτοί να βρίσκονται ένα βήμα πριν το εξιτήριο, με την νοσηλεία τους πάντοτε να γίνεται με το αζημίωτο. Παράλληλα, το εμπόριο ελπίδας του μαζικού εμβολιασμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο απουσίας επιχειρησιακού σχεδιασμού και εμβολιαστικών δόσεων. Σε όποιον τα παραπάνω δεν φαντάζουν ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχει δίκιο. Μπροστά στα κέρδη της πολιτικοοικονομικής ελίτ αυτής της χώρας και της διατήρησης της εξουσίας της εις βάρος της κοινωνικής βάσης οι λέξεις "δημόσια υγεία" αποτελούν ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, η διαχρονική υπονόμευση της Δημόσιας υγείας ως μόνο στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της. Όποιος όμως σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

H καραμέλα της ατομικής ευθύνης/ανευθυνότητας ως κύριος μηχανισμός διασποράς του ιού έλιωσε, όταν έγινε αντιληπτό το πως εκμεταλλεύτηκε την πανδημία το κεφάλαιο: Έλιωσε με την ψήφιση των νομοσχεδίων Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση τον επόμενο καιρό. Με τις απαγορεύσεις που αφορούσαν μόνο την εργατική τάξη, το λαό και τα δικαιώματά του όταν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά.

Με τις fast-track ιδιωτικοποιήσεις, με την μή ενίσχυση του ΕΣΥ και την αδιαφορία για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, με την λογοκρισία του διαδικτύου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, με την καθημερινή αστυνομική βία που εφαρμόζεται στο πλαίσιο "Νόμος και Τάξη" που έχει κατακλύσει τις γειτονιές μας και που μας επιτρέπει να βγούμε από το σπίτι στην ουσία μόνο για να παράγουμε και να καταναλώσουμε.

Τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη όπου αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμων σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά που κάθισε σε ένα παγκάκι, αλλά και η -δύο φορές - εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αποτέλεσαν το έναυσμα για να γυρίσει ο φόβος πλευρά. Χιλιάδες διαδηλωτές αψηφώντας τα απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την οργανωμένη κρατική τρομοκρατία πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων συγκροτώντας μαζικές λαϊκές αντιστάσεις στην επιβαλλόμενη δυστοπία και στον ''δημοκρατικό'' ολοκληρωτισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεκδίκηση της ζωής και της αξιοπρέπειας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα των Υγειονομικών, του φοιτητικού κινήματος, των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην κρατική καταστολή.

Μόνο με ένα ενιαίο σύστημα Υγείας (Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα, - Νοσοκομειακή περίθαλψη) το οποίο θα καλύπτει δωρεάν και επαρκώς τις ανάγκες όλων θα μπορέσουμε ως κοινωνία να εξέλθουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από την πανδημία και τις πολύπλευρες συνέπειές της. Μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας όπου για την εργατική τάξη και το λαό επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστολή, τρομοκρατία, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν ήδη τις νέες πολεμικές επεμβάσεις που έρχονται όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας. Δουλειά τη δουλειά και γειτονιά τη γειτονιά, χωρίς αυταπάτες πια για την όποια σοσιαλδημοκρατία, να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό και στις κρίσεις του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την διαρκή πολεμική προετοιμασία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Μονιμοποίηση των εκτάκτων · Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611392/


1 2 3 4 5 6 7

Πρόγραμμα Κατάληψης Τμήματος Κινηματογράφου

Τετάρτη 17 Μαρτίου

11.00 Συντονιστικό καλών τεχνών
(Εξαδακτύλου 8)

14.00 Συντονιστικό κατάληψης τμήματος Κινηματογράφου (Εξαδακτύλου 8)

16.00 Workshop stencil στην κατειλλημένη σχολή Θέατρου (Εξαδακτύλου 8)

18.00 Πορεία αλληλεγγύης
στους/στις εργαζόμενους/ες
στην υγεία (Αγ. Βενιζέλου)


1 2 3 4 5 6 7

Αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Κάλεσμα στην παλλαϊκή κινητοποίηση 17/3 και τη φοιτητική 18/3

Αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

Αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας, για ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Όλοι και όλες

· Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 17-3, 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

· Στη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18-3, 1μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η κοινωνία βρίσκεται στη δίνη που προκαλεί η χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική της ΝΔ για την αντιμετώπισή της. Έχουν αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ και μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς οργανωμένα τεστ και ιχνηλάτηση. Ο εμβολιασμός καθυστερεί τραγικά λόγω της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και του "εθνικισμού των εμβολίων" που βασιλεύει στην ΕΕ. Την ίδια ώρα ο κορονοϊός σαρώνει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη δουλειά, στο λεωφορείο, στα μικρά διαμερίσματα, στα στρατόπεδα, τα γηροκομεία, τις δομές των προσφύγων.

Το κεφάλαιο βρήκε την ευκαιρία για να επιβάλλει την υπερεκμετάλλεση με την τηλεργασία, να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα, να κάνει πιο ταξικό το σχολείο και το πανεπιστήμιο με την τηλεκπαίδευση, να χτυπήσει τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Νομοθετεί σειρά αντιδραστικών μέτρων, όπως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την εισβολή της επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ που θέλει να την επιβάλλει με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ ετοιμάζει νέα χτυπήματα στα εργασιακά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Τα απανωτά λοκ ντάουν δεν προστατεύουν την εργαζόμενη πλειοψηφία από τον κορονοϊό, αλλά την αντιλαϊκή πολιτική από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Επιχειρούν να βάλουν τη νεολαία στο γύψο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες, πνίγοντας τη νέα γενιά με τις απαγορεύσεις και τη μιζέρια του σπίτι-δουλειά.

Φορτώνουν στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων το κόστος της διπλής υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, διαγράφουν το μέλλον της νεολαίας. Η Ε.Ε. απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών αλλά και στο εσωτερικό η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνη σε αυτή την καταστροφική επιλογή: Έχει μαζί της τα μεγάλα συμφέροντα, τα ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά και το επίσημο πολιτικό σύστημα, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βελόπουλο. Γι' αυτό είναι εχθρικοί στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Δε θα προσκυνήσουμε, δε θα δεχτούμε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν! Θα αγωνιστούμε με ενότητα, με μαχητικότητα και πλαίσιο διεκδικήσεων. Θα βαδίσουμε στο δρόμο της μαχόμενης νεολαίας που δε λυγίζει από την καταστολή και παλεύει για το μέλλον της με μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις, που πλημμυρίζει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγώνα.

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, παλεύουμε αγωνιζόμαστε για:

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να ανοίξουν ξανά το Παναγία και το Λοιμωδών και όλες οι τοπικές μονάδες υγείας που έκλεισε το μνημόνιο. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μονιμοποίηση συμβασιούχων, μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, εξοπλισμός και όχι χαριστικές συμβάσεις στο κεφάλαιο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες. Μαζικά δωρεάν τεστ - ιχνηλάτηση - ιατρική και κοινωνική στήριξη των θετικών στον κορονοϊό. Μέτρα προστασίας της εργασίας, έλεγχοι στους χώρους δουλειάς

Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία. Όχι στην υπερεκμετάλλευση με την ελαστική απασχόληση και την τηλεργασία. Στήριξη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των άνεργων, των συνταξιούχων

· Να αρθεί τώρα το τυφλό λοκντάουν. Να καταργηθούν τα πρόστιμα.

· Να διαλυθούν τα ΜΑΤ-ΥΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΔΡΑΣΗ. Να απαλλαγούν από τις διώξεις και τα πρόστιμα όλοι οι συλληφθέντες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να καταργηθεί ο νόμος Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις.

· Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων-περιφερειών καταρχήν με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τα αναγκαία κονδύλια

· Δημόσιες, ασφαλείς, δωρεάν αστικές συγκοινωνίες

· Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Έξω η αστυνομία και οι ασφαλίτες για πάντα από τις σχολές. Να αποκατασταθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

· Να ανοίξουν τα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Να πάνε σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς.

· Άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων.

· Μέτρα ενάντια στις ρυπογόνες βιομηχανίες. Όχι στις εστίες μόλυνσης που φέρνει η καύση απορριμμάτων

Την πανδημία και την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.

Ψωμί - υγεία - παιδεία - ελευθερία, κανένας μόνος στην πανδημία!

Συνολικός πολιτικός αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βάζει την κερδοφορία των πολυεθνικών και τους ανταγωνισμούς πάνω από τις ανάγκες των λαών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

πηγή : http://antarsya.gr/node/5893