Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στις 18.30

14 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Κινητοποίηση για την υγεία

Η Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Ηλιούπολης στηρίζει το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για κινητοποίηση την Τετάρτη στις 6:30μμ στην πλατεία Συντάγματος.

πηγή : https://www.facebook.com/100314542150201/phot…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαρτίου 10h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Κάλεσμα στήριξης στο συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ Τετάρτη 17/3 πλατεία Συντάγματος 18:30

Κάλεσμα στήριξης στο συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ Τετάρτη 17/3 πλατεία Συντάγματος 18:30

Η κοινωνική βάση βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ιστορική στιγμή. Από τη μία η ολομέτωπη επίθεση της εξουσίας που προσπάθησε με τον πλέον ανήθικο τρόπο να εκμεταλλευτεί την καραντίνα για να περάσει τα πιο σκοτεινά της σχέδια, από την άλλη η πανδημία που καθημερινά μολύνει χιλιάδες και σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους. Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως η εξουσία εκτός από μοχθηρή θα αποδεικνυόταν και ανίκανη. Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως φυσικά και δε θα έκαναν προσλήψεις των απαραίτητων υγειονομικών, φυσικά και δε θα έφτιαχναν νέες ΜΕΘ, ασφαλώς δε θα έκαναν επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών. Αν κάποιοι/ες από την τάξη μας περίμεναν πως οι κρατικές και κομματικές κλίκες θα ανταποκρίνονταν στο ελάχιστο των απαιτήσεων μιας καθόλα προβλέψιμης κατάστασης, ήρθε η ώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αν είχαν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, αν υπήρχαν οι απαραίτητες ΜΕΘ εκατοντάδες ασθενείς από covid σήμερα θα ήταν ζωντανοί. Για αυτά τα θύματα του κράτους ποιος θα αποδώσει άραγε δικαιοσύνη;

Αν αντέχουμε ακόμα το οφείλουμε αποκλειστικά σε εκείνους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που κάθε μέρα παίζουν το κεφάλι τους για όσα χρήματα κερδίζει το μήνα και ένας αστυνομικός της ομάδας Δράση που στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο και σίγουρα για πολύ λιγότερα χρήματα από όσα κερδίζουν τα κομματικά στελέχη και τα υψηλόβαθμα παράσιτα του καθεστωτικού μηχανισμού. Οι «ήρωες» όπως τους αποκάλεσαν αυτοί που έφτασαν να τους διώκουν και να τους απολύουν, είναι δικοί μας ήρωες. Αυτοί τιμούν τον όρκο τους, ας τιμήσουμε και εμείς την ταξική αξιοπρέπειά μας και ας σταθούμε στο πλευρό τους.

Αγωνίζονται για αιτήματα από τα οποία οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είμαστε όλοι εμείς. Οι φτωχοί, οι μη προνομιούχοι, οι χωρίς δικαιώματα, οι καταπιεσμένοι, αυτοί που - αν ακόμα δεν έχουμε βρεθεί στην ανεργία - δουλεύουμε για να ζήσουμε με έναν αστείο μισθό.

Την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 18.30 να είμαστε όλοι και όλες στην πλατεία Συντάγματος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Τα συμφέροντα και η ελευθερία της βάσης πάνω από όλα

Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/4895


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

«Θα είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων»

Κάλεσμα σε «πλατιά μαζική λαϊκή κινητοποίηση την Τετάρτη 17/3/2021 στο Σύνταγμα στις 18:30» απευθύνει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, τονίζοντας ότι στις προσφατες μαζικές κινητοποιήσεις δόθηκε το πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα ότι «η κοινωνία δεν πρόκειται να επιτρέψει την αντιδημοκρατική εκτροπή, την περαιτέρω κατάλυση των δικαιωμάτων του λαού από την κυβέρνηση και τη διάβρωση συνταγματικών και κατακτημένων δημοκρατικών ελευθεριών».

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων που σήμερα απειλούνται και θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή με την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ελευθεριών, του δικαιώματος στη διαδήλωση, ενάντια στην αστυνομική βία, την κοινωνική και πολιτική φίμωση» τονίζει επίσης η Πρωτοβουλία και προσθέτει:

«Καλούμε σε πλατιά μαζική λαϊκή κινητοποίηση την Τετάρτη 17/3/2021 στο Σύνταγμα στις 18:30, με σκοπό να πορευτούμε και να συναντήσουμε τους αγωνιζόμενους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και κλάδους που κινητοποιούνται και αυτοί ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με αίτημα τη γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στον αυταρχισμό και την κλιμακούμενη αστυνομική βία».

Ολόκληρο το κάλεσμα:

Ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος και δίκαιος αγώνας 65 ημερών απεργίας πείνας (και για μικρότερο διάστημα δίψας) του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Από τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής να το αποτρέψουν, αναδείχθηκε ότι η κυβέρνηση με διαρκείς μεθοδεύσεις, όχι μόνο στέρησε απ' το Δημήτρη Κουφοντίνα τα νόμιμα δικαιώματά του και παραβίασε τον ίδιο το φωτογραφικό, δυσμενή για αυτόν, νόμο που η ίδια ψήφισε, αλλά συνέχισε να τον εμπαίζει, αποδεικνύοντας όχι απλά ότι τη βρίσκει αδιάφορη το ενδεχόμενο του θανάτου του, αλλά ότι τον επεδίωξε. Με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, την προσχηματική όπως αποδείχθηκε επίκληση της δυνατότητας προσφυγής σε αναρμόδια φόρα της δικαιοσύνης μόνο και μόνο για να συνεδριάσει στο έσχατο χρονικό σημείο η ΚΕΜ με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, φάνηκε, και στον πιο δύσπιστο ακόμη, ότι σκοπός της κυβέρνησης ήταν να εξωθήσει τον κρατούμενο στο θάνατο.

Από τον αγώνα του απεργού πείνας αλλά και των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συντάχθηκαν με την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών ενός κράτους δικαίου, αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης: αυτό του κυνισμού, της αδιαλλαξίας, της εκδικητικότητας. Αποκαλύφθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία ότι πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν δίστασε εν χορώ με τα αργυρώνυτα ΜΜΕ να στοχοποιήσει και να συκοφαντήσει όλον τον προοδευτικό κόσμο που συντάχθηκε με το δίκαιο αίτημα του απεργού, αλλά και που δεν σέβεται ούτε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Γι' αυτό και ο αγώνας αυτός πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Την στράτευση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας σε έναν διαρκή αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών εγγυήσεων σε μια κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη.

Δικηγόροι και νομικοί βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και βρήκαμε στο διάβα μας τη συγκινητική ανταπόκριση κλάδων, πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, φοιτητών. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι, βρέθηκαν στο δρόμο καθημερινά, υπέγραψαν κείμενα, για να στηρίξουν το δίκαιο και νόμιμο αίτημα του απεργού, αλλά και να καταγγείλουν την στρατηγική της έντασης και της κυνικής αδιαλλαξίας της κυβέρνησης.

Η απεργία πείνας πέτυχε να αποκαλύψει την δολοφονική μανία της κυβέρνησης και το γεγονός ότι η πολιτική αυταρχισμού δοκιμάζεται πρώτα σε έναν, για να επεκταθεί στα δικαιώματα όλων. Αυτό το κίνημα τροφοδότησε συνολικότερες εξελίξεις ενός μεγάλου αγώνα που δίνει σήμερα η κοινωνία ενάντια στον αυταρχισμό και το δόγμα της «πυγμής» και της καταστολής. Η υπεύθυνη στάση του απεργού, παρά τους διαρκείς εμπαιγμούς στο πρόσωπό του ενόσω βρίσκεται σε απεργία πείνας έπαιξε καίριο ρόλο.

Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται απόλυτα απομονωμένη και απονομιμοποιημένη με μόνο σύμμαχο την ακροδεξιά στον δρόμο της κλιμάκωσης του αυταρχισμού, της καταστολής και της βίας. Οι προθέσεις της και η κυνική πολιτική της έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Με την απόφαση του απεργού να ολοκληρώσει την απεργία πείνας νίκησε σήμερα και η ζωή και δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει έναν προαναγγελθέντα θάνατο σε δημόσια θέα, για να θρέψει ένα ακροδεξιό ακροατήριο και να καλλιεργήσει τα κατώτερα ένστικτα απανθρωπιάς.

Αυτός ο αγώνας έχει συνέχεια, μέσα από τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται κάθε ημέρα και πιο αποφασιστικά στους δρόμους και στις γειτονιές για τα δημοκρατικά δικαιώματα, το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Το κίνημα που ξεκίνησε για την καταγγελία της εξοντωτικής μανίας της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας και τροφοδοτήθηκε από τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης που αποκάλυψαν την απροκάλυπτη βία και καταστολή που επιχειρείται να παγιωθούν σε επίπεδο καθημερινότητας, γέμισε το Σύνταγμα και δεκάδες πόλεις τις Ελλάδας για εβδομάδες και τις γειτονιές στις 13-14 Μάρτη με το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα: Ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να επιτρέψει την αντιδημοκρατική εκτροπή, την περαιτέρω κατάλυση των δικαιωμάτων του λαού από την κυβέρνηση και τη διάβρωση συνταγματικών και κατακτημένων δημοκρατικών ελευθεριών.

Εμείς η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών που στηρίξαμε με όσες δυνάμεις είχαμε τον αγώνα του απεργού πείνας, χαιρετίζουμε την απόφασή του που αποδεικνύει περίτρανα ότι από την αρχή επρόκειτο για έναν αγώνα για τη ζωή.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων που σήμερα απειλούνται και θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή με την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ελευθεριών, του δικαιώματος στη διαδήλωση, ενάντια στην αστυνομική βία, την κοινωνική και πολιτική φίμωση.

Καλούμε σε πλατιά μαζική λαϊκή κινητοποίηση την Τετάρτη 17/3/2021 στο Σύνταγμα στις 18:30, με σκοπό να πορευτούμε και να συναντήσουμε τους αγωνιζόμενους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και κλάδους που κινητοποιούνται και αυτοί ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με αίτημα τη γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στον αυταρχισμό και την κλιμακούμενη αστυνομική βία.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

πηγή : https://thepressproject.gr/tha-eimaste-xana-s…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Παναττικό Συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία

Ο αγώνας για δημόσια υγεία είναι αγώνας για πολιτικές ισότητας και αλληλεγγύης, είναι αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα ανθρώπινης εκμετάλλευσης, υπέρ της κομμουνιστικής στρατηγικής για μια αταξική κοινωνία προσφοράς και αλληλοβοήθειας.

Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία για:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Διάθεση πόρων και ενισχυση του ΕΣΥ με εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας στα νοσοκομεία (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

Εναντιωνόμαστε στην ακροδεξιά κυβέρνηση που στήνει Κράτος Εκτακτης Ανάγκης με προσχημα την πανδημία για να ισοπεδώσει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παναττικό Συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία, Τετάρτη 17/3, 6:30μμ Σύνταγμα

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.org/panattiko-syllalitirio-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία [Σύνταγμα, 17/3, 6.30μμ]

Ούτε υγεία, ούτε ελευθερία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία

•Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου

•Ενάντια στο καθεστώς εκμετάλλευσης, κρατικής τρομοκρατίας και υποταγής

•Ενάντια στον αστυνομικό στρατό κατοχής στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης

•Ενάντια στο ειδικό καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

•Ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με όρους επιβολής αστυνομικού κράτους, ανέχειας, απαγόρευσης της πολιτικής δράσης και αποσάθρωσης της δημόσιας υγείας

•Ενάντια στις μαζικές συλλήψεις και τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, όπως αυτά που υπέστησαν οι συλληφθέντες από την διαδήλωση της Ν.Σμύρνης και τις απειλές βιασμού σε βάρος δεκαοχτάχρονης κρατούμενης

•Ενάντια στην κρατική κάλυψη βιασμών, σεξουαλικής κακοποίησης και σεξιστικής βίας

ΌΛΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ! Τροφή, Υγεία, Παιδεία, Στέγαση

•Αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών

•Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται στις κατειλημμένες σχολές, τους χώρους εκμετάλλευσης, τις γειτονιές και τους δρόμους

•Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων για τα γεγονότα της Ν.Σμύρνης, οι διώξεις των οποίων είναι εκδικητικές και στοχεύουν στην τρομοκράτηση όσων διαδηλώνουν και αγωνίζονται στους δρόμους.

•Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστριες, ενάντια στις δολοφονίες στα σύνορα, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την εκδίωξη από χώρους στέγασης και την εξαθλίωση, που εξώθησε μια νεαρή μετανάστρια που βρισκόταν εγκλωβισμένη στο Καρά Τεπέ να αυτοπυρποληθεί και οδήγησε στο θάνατο τριών προσφύγων από φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό

Συγκέντρωση: Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 | Σύνταγμα | 18:30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Τοπικός Συντονισμός Αθήνας

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/293-to-kr…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια για την Υγεία του Λαού

Καλούμε στις 17 Μαρτίου

Αθήνα- Σύνταγμα στις 18:30

Θεσσαλονίκη- Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Υγειονομικών, στις 18 Μαρτίου, Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, 12:00

Τέλη Φεβρουαρίου του 2020 καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. 'Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία'' δήλωναν τότε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ένα χρόνο μετά και εν μέσω ενός τρίτου lockdown μετράμε πάνω από 6.000 νεκρούς, μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε χώρους αντιμετώπισης μιας και μόνο ασθένειας, υποστελέχωση όλων των βαθμίδων Υγείας, ένα υγειονομικό προσωπικό στα όρια των φυσικών του αντοχών και την ψυχική υγεία της κοινωνικής βάσης να έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.

Η θανατοπολιτική τους όμως δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών, στις φυλακές αλλά και, μέχρι την Κυριακή, στο σώμα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση με κάθε μέσο καταστολής που διαθέτει και με σταθερό αρωγό τα φίλια ΜΜΕ (ειδικευόμενα στο ψέμα και στην παραποίηση της αλήθειας) βάλλει εναντίον όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, σε όσους αντιστέκονται στα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά και εργασιακά νομοσχέδια, σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την αστυνομική βία ως την νέα κανονικότητα.

Απεναντίας, συγκαλύπτει παιδεραστές και βιαστές (πχ Λιγνάδης, Γεωργιάδης), αθωώνει μεγαλοναρκέμπορους και ρίχνει ποινές χάδια στις φασιστοσυμμορίες που οι ίδιοι εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν στο παρελθόν ως μακρύ χέρι του κράτους. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες, η συστηματική φίμωση και η αστυνομική καταστολή στρέφονται και εναντίον των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Οι άλλοτε ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες πέρα από τις υπερωρίες και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες, σήμερα τρώνε γκλοπιές στο κεφάλι (συνδικαλιστές τις ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και στο Ζάππειο αντίστοιχα), απειλούνται και παρακολουθούνται από βαλτές διοικήσεις, τους αποστέλλονται κλητεύσεις για απολογία εξαιτίας κινητοποιήσεων για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας (περίπτωση προέδρου της ΟΕΝΓΕ), τιμωρούνται για την συνδικαλιστική τους δράση με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία ή και με απόλυση (ενδεικτική η περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας) και απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό.

Αντίστοιχή ήταν και η αντιμετώπιση των αγώνων των φοιτητών/ φοιτητριών και των μαθητών/ μαθητριών όλους αυτούς τους μήνες. Μιλάμε εδώ για την προέκταση μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή αντί να διαθέσει χρήματα (τα χρήματα των φορολογουμένων) για την μόνιμη και επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων/κέντρων υγείας/ΤΟΜΥ, την αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την πρόσληψη δασκάλων/καθηγητών στα σχολεία και την εύρεση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για την μείωση των μαθητών ανά τάξη, την διασφάλιση αντι-Covid 19 προστατευτικών μέτρων στους χώρους εργασίας κτλ επιλεγεί να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, δεκάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση των σωμάτων της αστυνομίας (στα πλαίσια μιας στρατηγικής καταστέλλω όποιον αντιστέκεται), μειώνει την φορολογία για τις άδειες χρήσης ΜΜΕ κατά 98,5%, ανακεφαλαιοποιεί ιδιωτικές εταιρείες (πχ Aegean) με χρηματοδοτήσεις δώρο και στήνει την αγορά για τις ιδιωτικές μεγα-κλινικές σπρώχνοντας εκεί όσους και όσες έχουν την οικονομική δυνατότητα. Για τους υπόλοιπους, η πρόσβαση σε δομές/υπηρεσίες υγείας αποτελεί μάλλον άπιαστη πολυτέλεια. Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές και το μεγάλο έργο που αυτές θα επιτελέσουν στην μάχη κατά του Covid-19 η κοροϊδία φαίνεται δεν έχει όρια.

Η μεταφορά ασθενών στις εν λόγω δομές προϋποθέτει αυτοί να βρίσκονται ένα βήμα πριν το εξιτήριο, με την νοσηλεία τους πάντοτε να γίνεται με το αζημίωτο. Παράλληλα, το εμπόριο ελπίδας του μαζικού εμβολιασμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο απουσίας επιχειρησιακού σχεδιασμού και εμβολιαστικών δόσεων. Σε όποιον τα παραπάνω δεν φαντάζουν ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχει δίκιο. Μπροστά στα κέρδη της πολιτικοοικονομικής ελίτ αυτής της χώρας και της διατήρησης της εξουσίας της εις βάρος της κοινωνικής βάσης οι λέξεις "δημόσια υγεία" αποτελούν ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, η διαχρονική υπονόμευση της Δημόσιας υγείας ως μόνο στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της. Όποιος όμως σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

H καραμέλα της ατομικής ευθύνης/ανευθυνότητας ως κύριος μηχανισμός διασποράς του ιού έλιωσε, όταν έγινε αντιληπτό το πως εκμεταλλεύτηκε την πανδημία το κεφάλαιο: Έλιωσε με την ψήφιση των νομοσχεδίων Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση τον επόμενο καιρό. Με τις απαγορεύσεις που αφορούσαν μόνο την εργατική τάξη, το λαό και τα δικαιώματά του όταν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά.

Με τις fast-track ιδιωτικοποιήσεις, με την μή ενίσχυση του ΕΣΥ και την αδιαφορία για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, με την λογοκρισία του διαδικτύου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, με την καθημερινή αστυνομική βία που εφαρμόζεται στο πλαίσιο "Νόμος και Τάξη" που έχει κατακλύσει τις γειτονιές μας και που μας επιτρέπει να βγούμε από το σπίτι στην ουσία μόνο για να παράγουμε και να καταναλώσουμε.

Τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη όπου αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμων σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά που κάθισε σε ένα παγκάκι, αλλά και η -δύο φορές - εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αποτέλεσαν το έναυσμα για να γυρίσει ο φόβος πλευρά. Χιλιάδες διαδηλωτές αψηφώντας τα απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την οργανωμένη κρατική τρομοκρατία πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων συγκροτώντας μαζικές λαϊκές αντιστάσεις στην επιβαλλόμενη δυστοπία και στον ''δημοκρατικό'' ολοκληρωτισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεκδίκηση της ζωής και της αξιοπρέπειας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα των Υγειονομικών, του φοιτητικού κινήματος, των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην κρατική καταστολή.

Μόνο με ένα ενιαίο σύστημα Υγείας (Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα, - Νοσοκομειακή περίθαλψη) το οποίο θα καλύπτει δωρεάν και επαρκώς τις ανάγκες όλων θα μπορέσουμε ως κοινωνία να εξέλθουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από την πανδημία και τις πολύπλευρες συνέπειές της. Μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας όπου για την εργατική τάξη και το λαό επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστολή, τρομοκρατία, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν ήδη τις νέες πολεμικές επεμβάσεις που έρχονται όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας. Δουλειά τη δουλειά και γειτονιά τη γειτονιά, χωρίς αυταπάτες πια για την όποια σοσιαλδημοκρατία, να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό και στις κρίσεις του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την διαρκή πολεμική προετοιμασία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Μονιμοποίηση των εκτάκτων · Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611392/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Ως Εργατική Λέσχη στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της, καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Ένας χρόνος πανδημίας και η κυβέρνηση,

Αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία.

Αντί να προσλάβει παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εξαναγκάζει ειδικευόμενους παιδίατρους, γυναικολόγους, ορθοπαιδικούς, χειρουργούς, γαστρεντερολόγους να περιθάλπουν ασθενείς με covid.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο προσωπικό, συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς τάζοντάς τους μισθό 2.000 ευρώ συν 1.400 ευρώ το μήνα για εφημερίες. Την ίδια στιγμή οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών.

Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής.

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στις σχολές ακόμα και στις γειτονιές. Απολύουν γιατρούς μέσα στην πανδημία επειδή δεν άφησαν τους συναδέλφους τους που αρρώστησαν να συρθούν σε ΕΔΕ.

Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους.

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/03 για την υγεία του λαού και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6:30 μμ.

Στη συλλογική διεκδίκηση και την οργανωμένη δράση βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

ΟΕΝΓΕ

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/κάλεσμα-συμμετοχής-οενγε…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Η ΜΑΧΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Μαζικός αγώνας για την υγειά, τη δημοκρατία, τη ζωή!

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως η διαχείριση της κυβέρνησης έχει αποδειχθεί εγκληματική σε κάθε πεδίο σχετικά με τον έλεγχο της διασποράς και ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας επιλέγοντας τον κρατικό αυταρχισμό αντί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία της κοινωνίας.

Η κατάσταση των νοσοκομείων είναι ενδεικτική. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στην Αττική, το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει στη συνεχιζόμενη πίεση που δέχεται ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει! Επέλεξε πολιτικά να μην κάνει το παραμικρό εδώ και πολλούς μήνες για να ενισχύσει δραστικά το Ε.Σ.Υ, παρότι η κατάσταση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο έδειξε ξεκάθαρα την ανεπάρκεια της πολιτικής της, η οποία συνίσταται σε ατομική ευθύνη με το κουτάλι, καταστολή και παράλογα μέτρα.

Είναι γνωστό πλέον πως ο κερδισμένος χρόνος που ήρθε ως αποτέλεσμα του πρώτου lockdown δεν αξιοποιήθηκε στο ελάχιστο. Η απουσία προσλήψεων υγειονομικών και δημιουργίας επαρκών ΜΕΘ, η κατάσταση στα ΜΜΜ, οι μηδενικοί σχεδόν έλεγχοι σε χώρους δουλειάς όπως εργοστάσια και βιομηχανίες (με μετακύλιση της ευθύνης στους εργαζομένους), η επιμονή μη συνταγογράφησης των διαγνωστικών τεστ, η ανυπαρξία σοβαρής ιχνηλάτησης, η ποινικοποίηση του ελεύθερου χρόνου, αποτελούν μια σκιαγράφηση του παραλογισμού. Για επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας ούτε λόγος. Οι κλινικάρχες αντιμετωπίζονται ως "ημέτεροι": αδρές αποζημιώσεις για ελαφρά περιστατικά, χρησιμοποίηση των υποδομών του κράτους χωρίς ουσιαστική αποζημίωση.

Ταυτόχρονα, η εμβολιαστική διαδικασία κινείται πάρα πολύ αργά και μετ' εμποδίων, γεγονός που δεν επιτρέπει την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενεργητική ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Οι πατέντες παραμένουν εμπόδιο και αναδεικνύουν τον παραλογισμό το κέρδος των ελάχιστων να μπαίνει πάνω από την υγεία των πολλών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε καν τη προσπάθεια για διμερής συμφωνές ώστε να εξασφαλίσει ικανοποιητικές ποσότητες εμβολίων. Η ανεπαρκής κεντρική διαχείριση από την Ε.Ε και τα παιχνίδια ανταγωνισμών μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών έχουν ως αποτέλεσμα θανατηφόρες καθυστερήσεις και σταθερή πίεση στις κοινωνίες.

Η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, συνεχίζει να νομοθετεί ασταμάτητα σε μια σειρά από πεδία όπου η κοινωνική αντίθεση στις πολιτικές της είναι φυσικό να πυροδοτεί την έντονη εναντίωση και διαμαρτυρία. Την ώρα που είμαστε απροστάτευτοι σε δουλειές και ΜΜΜ, η ομάδα Δράση δέρνει κόσμο στις γειτονιές, στη λογική της εφαρμογής του "lockdown στον ελεύθερο χρόνο", και στους ανοιχτούς χώρους όπου ο κίνδυνος της διασποράς είναι 20 φορές μικρότερος.

Η κόπωση της κοινωνίας από τον παραλογισμό των μέτρων και την ανυπαρξία σχεδίου εντείνεται και πλέον όλες και όλοι έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατέψει τη κοινωνία. Η δυσαρέσκεια και η οργή για την καταστολή μεγαλώνει. Αυτό φαίνεται στον μαζικό αγώνα ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό που γέμισε με διαδηλώσεις τα κέντρα των πόλεων, τη Νέα Σμύρνη και όλες τις γειτονιές της Ελλάδας, το διήμερο 13-14 Μαρτίου. Τώρα είναι η στιγμή να συνδεθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων με την πάλη για δημόσια υγεία, ενίσχυση του ΕΣΥ, προστασία της κοινωνίας από την πανδημία και την οικονομική κατάρρευση. Ενωμένοι/ες μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μείνουμε σιωπηλές/οι.

Αύριο Τετάρτη 17/3 στις 18:30, στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη) θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς και θα συμπορευθούμε μαζί ξανά (με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και αποστάσεων).

Απαιτούμε να πάψει ο παραλογισμός και να ικανοποιηθούν αιτήματα που αφορούν τη προστασία της υγείας και των ζωών μας.

  • Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ με μαζικές και μόνιμες προσλήψεις
  • Άμεση επίταξη άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Σπάσιμο της πατέντας των εμβολίων
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέλουμε γιατρούς, και όχι αστυνομία!

  • Διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ραγδαία μείωση των δαπανών για την αστυνομία και στήριξη της δημόσιας υγείας, του εισοδήματος και του κοινωνικού κράτους.
  • Να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε όλες/οι μαζί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!

Αναμέτρηση - ομάδα κομμουνιστών/κομμουνιστριών

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/i-machi-echei-xekinisei…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΚΑΛΕΣΜΑ. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6,30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6,30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Διαδηλώνουμε μαζί με τους Υγειονομικούς απαιτώντας:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία, νέες ΜΕΘ

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

προσυγκέντρωση των σωματείων: στις 6,00 μμ στο άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου) .

……………………………………………………………………………………..

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Σωματείο Εργαζομένων στα Public

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

πηγή : https://ergatikaswmateia.wordpress.com/2021/0…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Κλαδική Υγείας: Αντικαπιταλιστική ανατροπή τώρα σε ένα σύστημα που γεννά πανδημίες, φτώχεια και καταστροφή!

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ παλλαϊκο συλλαλητήριο για την Υγεία 6μμ Σύνταγμα
  • ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κ. Καταραχιά 1:30μμ Υπ. Υγείας

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα. Μίας πανδημίας που κάθε άλλο από "απρόσμενη" δεν ήταν, όπως θέλουν να παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις, αλλά αποτέλεσμα της διείσδυσης της αγοράς και του κεφαλαίου σε απομακρυσμένες περιοχές με την εντατική γεωργία και κτηνοτροφία, φέρνοντας έτσι με βίαιο τρόπο σε επαφή την ανθρωπότητα με την άγρια φύση. Είναι η ίδια καταστροφή του περιβάλλοντος που σήμερα προκαλεί την κλιματική αλλαγή και σχετίζεται άμεσα με τη λυσσαλέα ανάγκη του καπιταλισμού για νέα κέρδη σε μια κρίση που δεν λέει να σταματήσει δέκα χρόνια τώρα. Το άπλωμα του κορωναϊού ακολούθησε τους δρόμους του χρήματος και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Φώλιασε στις ασφυκτικές μεγαλουπόλεις σκορπώντας το θάνατο σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, σπρώχνοντας ακόμη περισσότερους στο κοινωνικό περιθώριο, τη φτώχεια, την ανεργία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Και ο καπιταλισμός που γέννησε την πανδημία τι έκανε για να την αντιμετωπίσει; Τα πάντα για να τη διαιωνίζει. 'Ηδη οι νεοφιλελευθερες πολιτικές των προηγούμενων ετών άφησαν διαλυμένα τα συστήματα υγείας. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ πιστή στις συνταγές της "αναπτυγμένης" Δύσης: Ατέλειωτα τυφλά lock down στις δημοκρατικές ελευθερίες, "ατομική ευθύνη", συνεχείς απαγορεύσεις διαδηλώσεων , έξαρση της αστυνομικής βίας, SMS για μια βόλτα στην πλατεία ή το πάρκο, κλειστή εκπαίδευση για ένα χρόνο, κλειστά μικρομάγαζα σε όφελος των μεγάλων καπιταλιστών στο λιανεμπόριο, παρέα με απίστευτο συνωστισμό στους μεγάλους χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα στρατόπεδα, στις φυλακές και στα κολαστήρια των προσφύγων. Πάνω από όλα όμως εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας. Μηδενικές προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, μετατροπή τους σε νοσοκομεία μίας νόσου, εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού, διάλυση της όποιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ελάχιστα τεστ, κανένας έλεγχος στους μεγάλους χώρους εργασίας. Εμβολιασμοί με το σταγονόμετρο και βόλεμα των "δικών" τους παιδιών, τάισμα των ΜΜΕ και σκανδαλώδεις αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα που δήθεν επιτάσσεται και δήθεν προσφέρει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πρώτα απ' όλα ταξικές και το μετράμε σε νεκρούς κάθε μέρα που περνάει.

Εναποθέτουν όλες τις ελπίδες για επιστροφή στην "κανονικότητα" στο μαζικό εμβολιασμό. Ενώ τα εμβόλια αποτελούν μεγάλη κατάκτηση της επιστήμης διαχρονικά στην καταπολέμηση ασθενειών, σήμερα γίνονται αντικείμενο εκβιασμών στα χέρια των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών και των καπιταλιστικών χωρών που τις στηρίζουν. Παίζουν και πλουτίζουν με τις αγωνίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη. Προάγουν τον εθνικισμό των εμβολίων αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μακριά από την ισότιμη πρόσβαση, μετατρέποντας ακόμη ένα κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Και η επιστήμη; Ποιος ο ρόλος της στις ιστορικές στιγμές πού ζούμε; Όλα τα καταστροφικά μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση συνοδεύονται από τη φράση "με τη σύσταση των ειδικών". Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή εξαφανίζεται η αντικειμενικότητα και ο ορθολογισμός των "κορυφών" της επιστημονικής κοινότητας για να σωθούν κυβερνήσεις και συστήματα. Στην Ελλάδα προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες. Στην πραγματικότητα οι εμβολιασμοί γίνονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, με τις ευπαθείς ομάδες να μην έχουν μπει καν στις λίστες.

Από την πρώτη φάση της πανδημίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μαχόμενη αντικαπιταλιστική φωνήτου κινήματος στην υγεία και συνολικά στην κοινωνία, τόνιζε την ανάγκη η επιστήμη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας, της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των προσφύγων, των φτωχών και αδύναμων ανεξάρτητη από τις πολιτικές επιλογές της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, της προκλητικής ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην ιδιωτική υγεία. Επιστήμη που θα προωθεί άλλη αντιμετώπιση της πανδημίας με μαζική ιχνηλάτηση και υγειονομική επιτήρηση ενταγμένη σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση του δημόσιου συστήματος υγείας σε κάθε επίπεδο.

Μια τέτοια πολιτική όμως δεν θα βάζει προτεραιότητα την αέναη εξυπηρέτηση του ληστρικού χρέους (που στην εποχή της πανδημίας εκτοξεύτηκε στο 200% του ΑΕΠ, ενώ στην έναρξη της μνημονιακής δεκαετίας ήταν στο 120%). Θα απαιτεί την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ όπου η δραματικά αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας βύθισε τους λαούς της στο θάνατο και τη φτώχεια. Με εθνικοποίηση των βασικών πυλώνων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο: επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, των φαρμακοβιομηχανιών καθώς και το σπάσιμο των πατεντών. Για φθηνό φάρμακο και εμβόλια για τις ανάγκες της κοινωνίας. Μόνος τρόπος να λυθεί αυτή η παράνοια είναι να φύγει ο έλεγχος της αντιμετώπισης της πανδημίας, των εμβολιασμών από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση και να περάσει στα χέρια των υγειονομικών. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας.

Η οργή ξεχειλίζει!

Δώσαμε το έναυσμα στις 7 Απρίλη το 2020 στις πύλες των νοσοκομείων όλης της χώρας σπάζοντας στην πράξη τις απαγορεύσεις. Συνεχίσαμε με απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μήνα στην υγεία και συναντηθήκαμε με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της τάξης μας στις 7 Οκτώβρη στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στις 17 Νοέμβρη, στις 6 Δεκέμβρη και ξανά και ξανά όλους τους τελευταίους δύο μήνες σπάζοντας τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις μαζικά στο δρόμο! Στον εργατικό γιορτασμό της μέρας της γυναίκας και στο πρόσφατο ξέσπασμα της Νέας Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν μπροστά και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να σπάσει ο φόβος και η υποταγή στους δρόμους. Δεν προσφέραμε συναίνεση ούτε μία στιγμή, δεν συνταχθήκαμε με απόψεις "θα λογαριαστούμε μετά" που αντί για αντιπολίτευση πρόσφεραν συναίνεση στα κυβερνητικά εγκλήματα. Γιατί η μαχητική διεκδίκηση για μια άλλη διαχείριση της πανδημίας συνδυάζει την πάλη για αποφασιστική στήριξη της δημόσιας υγείας με τον αγώνα κατά της πολιτικής της απέραντης φτώχειας, της ανεργίας και του αυταρχισμού χωρίς όρια!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας καλεί όλους τους μαχόμενους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλο λαό για:

Πανυγειονομικό, παλλαϊκό αγώνα για υπεράσπιση της δημόσιας λαικής υγείας, για μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και των αλυσίδων των διαγνωστικών κέντρων χωρίς αποζημίωση.

Μέτωπο για τις δημοκρατικές ελευθερίες, στο δικαίωμα στη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία, την υπεράσπιση των σωματείων μας, κατά του αυταρχικού προγκρόμ της κυβέρνησης με μπαράζ διώξεων αγωνιστών που αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή της ΝΔ. Κάτω τα χέρια από τον Κώστα Καταραχιά, πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων του Αγίου Σάββα που σε συνθήκες ασφυξίας στα δημόσια νοσοκομεία τολμούν να απολύσουν, εκδικούμενοι για τη αταλάντευτη αγωνιστική του στάση. Στο πρόσωπό του επιχειρούν αλλά δεν θα τους περάσει, χτύπημα στο μαχόμενο, αγωνιστικό συνδικαλισμό.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ. ΜΑΖΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΖΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

Η πραγματική αντιπολίτευση δεν γίνεται στα έδρανα της βουλής αλλά στους δρόμους του αγώνα. Η "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ "ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ" ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΜΑΡΤΗΣ 2021 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΥΓΕΙΑΣ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5895


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Διαδηλώνουμε μαζικά, Τετάρτη 17/3, Σύνταγμα, 18:30. Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

-

Διαδηλώνουμε μαζικά, Τετάρτη 17/3, Σύνταγμα, 18:30

-

Ένας χρόνος έκλεισε από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας. Μια πανδημία που εντέλει ανέδειξε την αποτυχημένη και εγκληματική στάση και επιλογές της κυβέρνησης αλλά και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Μια πανδημία που κατέρριψε τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αυτορρύθμισης της αγοράς, καθώς οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν τέτοιες πολιτικές έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων θυμάτων της πανδημίας.

Η κυβέρνηση εξαρχής αγνόησε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, αρχικά ελπίζοντας ότι η πανδημία θα είναι βραχύβια και έπειτα βασίστηκε στον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο οποίος έχει μετατραπεί σε φιάσκο, με τις ευθύνες των φαρμακευτικών πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, επί έναν χρόνο αντιμετωπίζουν εκτός από την πανδημία και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν στο τέλος του 2020 ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 δις ευρώ. Οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται φέτος κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι παρόλο που η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης του εξοπλισμού και των υποδομών. Η όποια προσπάθεια αναβάθμισης στηρίζεται σε δωρεές - ελεημοσύνες «καλοθελητών» επιχειρηματιών που γίνονται λόγω πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όρια της κατάρρευσης, με τις διαθέσιμες ΜΕΘ πανελλαδικά να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πατώντας στον υγειονομικό Αρμαγεδώνα που προκάλεσε με τις εγκληματικές πολιτικές της, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να τσακίσει και κάθε εργασιακή σχέση, οποιαδήποτε έννοια εργατικού δικαίου. Οι εργαζόμενοι καλούμαστε είτε να ρισκάρουμε τις ζωές μας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, είτε να ζήσουμε στην ανασφάλεια και τον φόβο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της ανεργίας και την απομόνωση της τηλεργασίας.

Για να κρύψει την ανικανότητα της, η κυβέρνηση της ΝΔ χρειάζεται τους πραιτοριανούς της. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει ένα όργιο καταστολής για να επιβάλει τα χουντικής έμπνευσης μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, με τις συμμορίες των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ να τραμπουκίζουν νέους και οικογένειες που κυκλοφορούσαν απλά στην γειτονιά τους. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι η αστυνομική κτηνωδία στη Ν. Σμύρνη, με τους συμμορίτες της ΔΡΑΣΗ να ξυλοκοπούν νεαρό ο οποίος απλά καθόταν στην πλατεία και τις δολοφονικές επιθέσεις μετά την πορεία της Τρίτης 9/3 σε τυχαίους περαστικούς.

Η κυβέρνηση της φτώχεια και της βίας και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο το λαό της Ν.Σμύρνης. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα -το πρώτο εδώ και καιρό- μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων και διαδηλώσεων! Για να επιβάλλουν αυτήν την αποπνικτική κατάσταση που ετοιμάζουν για τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση και στο θάνατο, το μόνο που τους απομένει είναι τα γκλοπ της αστυνομίας. Για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, το μόνο που μας μένει είναι η οργάνωση και οι αγώνες μας.

-

  • Κάτω τα καταστροφικά λόκνταουν και τα αντεργατικά μέτρα.
  • Επίταξη της ιδιωτικής υγείας.
  • Λεφτά για Υγεία -Παιδεία, όχι για Χρέος - Εξοπλισμούς - Πλούσιους.
  • Άμεση απόσυρση των κατηγοριών και των προστίμων σε όλους τους διαδηλωτές

-

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13462


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Όλοι την Τετάρτη 17/3, στις 18:30, στο Σύνταγμα

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος! Διεκδικούμε το δικαίωμα σε ζωή-περίθαλψη-εκπαίδευση-δουλειά-δημοκρατικά δικαιώματα!

Συνεχίζουμε γιατί ο ένας χρόνος πανδημίας μας βρίσκει να θρηνούμε πάνω 7.000 νεκρούς, ενώ οδεύουμε προς τη κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταγγέλλουν ότι ασθενείς διασωληνώνονται σε διαδρόμους και γίνεται διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτήν την τραγική έκβαση είναι η εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας, που άφησε ανοχύρωτο και απροστάτευτο το λαό, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής προστασίας. Που, σε συνθήκες πανδημίας, έκλεισε τμήματα και πτέρυγες νοσοκομείων, ξεχαρβάλωσε τα τελευταία υπολείμματα της πρωτοβάθμιας υγείας και μείωσε δραστικά, κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια για την υγεία στον πρόσφατο κρατικό προϋπολογισμό. Που θυσίασε τους «ήρωες» της πρώτης γραμμής, αφήνοντάς τους χωρίς εφεδρείες, να λιώνουν σε εξαντλητικά, απάνθρωπα ωράρια, με απλήρωτες εφημερίες μηνών, αριθμώντας εκατοντάδες κρούσματα και θρηνώντας δεκάδες νεκρούς.

Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές υγείας, μαζικά τεστ, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε ο λαός να μετακινείται με ασφάλεια στα ΜΜΜ, χωρίς να συνωστίζεται σαν τις σαρδέλες. Γιατί διεκδικούμε ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλο το λαό.

Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που πετάει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργεί αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια για την πειθάρχηση της νεολαίας. Γιατί διεκδικούμε δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς για όλα τα παιδιά.

Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που έχει μετατρέψει τους εργαζομένους σε σύγχρονους δούλους. Γιατί διεκδικούμε να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του νόμου που καταστρατηγεί το δικαίωμα στην απεργία. Γιατί διεκδικούμε συνδικαλιστικές ελευθέριες, 8ωρο, σταθερή δουλειά και μισθούς στο κόστος ζωής.

Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την κατάργηση των προστίμων, των διώξεων και των απαγορεύσεων. Γιατί διεκδικούμε δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθέριες ενάντια στη κρατική τρομοκρατία και καταστολή, ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής του συστήματος που, στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, θυσιάζει ζωές και δικαιώματα.

Συνεχίζουμε για να μην επιτρέψουμε η οργή και η αγανάκτηση, το ξέσπασμα του τελευταίου διαστήματος, να εκτονωθεί σε αδιέξοδες και ανώδυνες για το σύστημα λογικές συμβολικών ενεργειών ή να επενδυθεί σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες που παροπλίζουν το λαό σπέρνοντας την απογοήτευση. Συνεχίζουμε γιατί η πραγματική δύναμη του λαού βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανυποχώρητης πάλης, της αντίστασης και της διεκδίκησης.

Στο δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις - δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις!

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : http://www.kkeml.gr/αθηνα-όλοι-την-τετάρτη-17…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Οι κοινωνικές ελευθερίες είναι πηγή ζωής, τρέφουν την υγεία - Ο αυταρχισμός και η καταστολή τις καταστρέφουν - Δεν θα τους αφήσουμε

Ένας χρόνος διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει αφήσει αφήνει πίσω χιλιάδες νεκρούς, διαλυμένο το δημόσιο σύστημα υγείας, περιστολή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δώρα για τη σωτηρία του Κεφαλαίου και κρατική βία-τρομοκρατία-απαγορεύσεις για την επιβολή των ανωτέρω. Έτσι ακόμη και τώρα, 12 μήνες μετά την ανακήρυξη της πανδημίας, σε μια κίνηση που περιέχει μπόλικο συμβολισμό, το υπουργείο Υγείας προχωράει στη μετάθεση 5 ειδικευμένων γιατρών στην ιδιωτική κλινική «Λητώ» από δημόσια νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ελλείψεις, αντί να ικανοποιήσει το αυτονόητο αίτημα του υγειονομικού κινήματος να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Συνεχίζει το κλείσιμο κλινικών, αντί να ανοίξει τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα προηγούμενα «μνημονιακά» χρόνια. Η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Σάββας μετά την εκδικητική μετακίνηση του συναδέλφου Καταραχιά προσπαθεί να προχωρήσει στην απόλυσή του στις 31/03, παρόλο που ως επικουρικός γιατρός η σύμβασή του έχει παραταθεί ως τις 31/10/2021. Κι αυτό λόγω της συμμετοχής του στις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις του συλλόγου των εργαζομένων ενάντια στη διοίκηση, η οποία προχωρούσε σε πειθαρχικές διώξεις γιατρών επειδή νόσησαν από κορωναϊό ενώ εργάζονταν στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους εργαζόμενους ατομικά και παράλληλα να διασπάσει τη συλλογικότητά τους.

Η τελευταία περίπτωση συμπυκνώνει το γεγονός ότι η ταξική διαχείριση της πανδημίας συνάδει πολύ λογικά τόσο με το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της ατομικής ευθύνης, όσο και με την αστυνομοκρατία, ή ευρύτερα την εκδικητική καταστολή ως έσχατο μέσο επιβολής ενός καθεστώτος που κινείται στα όρια του κράτους έκτακτης ανάγκης. Η περιστολή δικαιωμάτων και το καθεστώς εξαίρεσης μπορεί να ξεκινά από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες της εργατικής τάξης, όπως οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι κρατούμενοι ή να δείχνει το πιο βάρβαρο και εμετικό της πρόσωπο στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, όμως τελικά στοχεύει στην επέκτασή του στο υπόλοιπο κοινωνικό σώμα των υποτελών τάξεων και σε κάθε οργανωμένη κίνηση αμφισβήτησής του. Αυτό αποδεικνύει η εγκληματική πολιτική για τον COVID-19, η αδιαφορία της υγείας των «από κάτω» μπροστά στην επιβίωση του Κεφαλαίου από τις απανωτές του κρίσεις.

Γι' αυτό από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της συμμορίας των άριστων καθαρμάτων έχουν ξυλοκοπηθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους, στα πάρκα, στο δρόμο, στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, σε διαδηλώσεις, σε καταλήψεις. Μόνο το τελευταίο διάστημα, είδαμε τον τραμπουκισμό μιας οικογένειας που έκανε βόλτα, τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή που την υπερασπίστηκε, τη δημοσιοποίηση του ονόματός του και των πολιτικών του φρονημάτων, τη σεξιστική επίθεση και τον βασανισμό 18χρονης κοπέλας, τις τυφλές συλλήψεις με ουρανοκατέβατες κατηγορίες και με βασανισμούς για τον τραυματισμό του μπάτσου. Είδαμε, την έφοδο στην κατειλημμένη Πρυτανεία του ΑΠΘ για δεύτερη φορά -με την πρώτη να συνοδεύεται από βασανισμούς συλληφθέντων-, τις συλλήψεις δικηγόρων, τη λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα, τη διάλυση διαδηλώσεων πέρα ακόμη κι από το πλαίσιο νομιμότητας του αντιδραστικού νόμου Χρυσοχοϊδη, την γκεμπελίστικη μονοφωνία των επίσημων ΜΜΕ. Και σε αντιδιαστολή βλέπουμε συμπεριφορά συγκάλυψης απέναντι σε κύκλωμα παιδοβιαστών με συμμετοχή διορισμένων άριστων.

Η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση από την μεταπολίτευση αυτές τις ώρες νιώθει να τρέμει ο θρόνος της. Οι κοινωνικές αντιστάσεις μαζικοποιούνται και συνθέτουν έναν πολύμορφο αγώνα από τα πανεπιστήμια, στις γειτονιές και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας, στα δικαιώματα των κρατουμένων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα αγωνιστικά σκιρτήματα της προηγούμενης περιόδου, τις συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων και στους χώρους δουλειάς, τη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, την απεργία του Νοέμβρη. Σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την χώρα, συνθήκη που το κοινωνικό κίνημα έχει να δημιουργήσει από το 2012. Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τις μεγαλειώδεις αντικατασταλτικές διαδηλώσεις στις γειτονιές τις προηγούμενες ημέρες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας υπέρ της ισότητας, της ελευθερίας, της υγείας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για την υπεράσπιση της υγείας και της Πρωτοβουλίας δικηγόρων και νομικών ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή και την περιστολή των κοινωνικών ελευθεριών και καλεί στη διαδήλωση, την Τετάρτη 17/3 στις 18.30 στο Σύνταγμα.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/i-kinonikes-eleftheries-i…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Όλοι-ες στο στο συλλαλητήριο που καλεί η ΟΕΝΓΕ στο Σύνταγμα Τετάρτη 17/3 στις 18:30

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καλεί όλους/όλες να στηρίξουν και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη Τετάρτη 17/3 στις 18:30 στο Σύνταγμα.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…