Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 19.30

Εκδήλωση: βία και στην εργοδοτική αυθαιρεσία στον χώρο του πολιτισμού

Ο Πολιτισμός πλήττεται!

Όχι στη βία και στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Η εκδήλωση θα ανέβει με live streaming στη σελίδα μας στο fb: facebook.com/elni.ydragogeio

Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων

Εδώ και έναν χρόνο ζούμε ένα κρεσέντο καταστολής το οποίο προσπαθεί να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, την αποξένωση και την επισφάλεια τόσο στις διαπροσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις και συναναστροφές όσο και στον εργασιακό χώρο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως αφορμή, για να κάνει όλη την κοινωνία να σκύψει το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει τίποτα, για να προστατέψει όσους ανθρώπους κινδυνεύουν από τον ιό.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα καθώς ξεσπάει η νέα οικονομική κρίση που έφερε στο φως η πανδημία.

Οι κυβερνήσεις παγκόσμια επέλεξαν να υποτιμήσουν την ζωή της εργατικής τάξης, να την κυβερνήσουν με κάθε ψηφιακό μέσο και να μας αφήνουν να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για δουλειά.

Όσο η επίθεση αυτή εντείνεται λόγω των ολοένα και σκληρότερων μέτρων της κυβέρνησης, φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα που ζητούν την άρδην αντιμετώπισή τους, και τον συνεχή αγώνα μας προς την ανατροπή κάθε μορφής ταξικής καταπίεσης στην εργασιακή, την διαπροσωπική και ενδοοικογενειακή ζωή μας.

Ως Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να συμμετέχουμε και να βρισκόμαστε στο πλευρό όποιων ομάδων και ανθρώπων αδικούνται και καταπιέζονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Μένουμε ενεργοί, συντρέχουμε, οργανωνόμαστε και δρούμε αλληλέγγυα με όποιον τρόπο μπορούμε, για να κοινωνήσουμε ό,τι συμβαίνει και να αγωνιστούμε με όποια μέσα έχουμε.

Αυτή η ανάγκη μάς έκανε να οργανώσουμε και την παρούσα εκδήλωση που αφορά στον Πολιτισμό ο οποίος πλήττεται και βάλλεται από παντού και ειδικά τον τελευταίο χρόνο περισσότερο από ποτέ. Με τις βίαιες - ορατές κι αόρατες - εργασιακές συνθήκες να κυριαρχούν και να προκύπτουν θέματα ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας που φτάνουν έως τον βιασμό.

Αναζητώντας λοιπόν τα βαθύτερα αίτια των κακοποιητικών συμπεριφορών, κάποιες φορές μάλιστα, στο όνομα της δημιουργίας, τα ερωτήματα είναι πολλά: Ποιες είναι αυτές; Τι τις γεννά; Τι εξυπηρετούν; Τι ορίζουν; Πού πραγματικά αποσκοπούν;

Πότε και πώς τελικά μετά από όλα αυτά θα ανοίξουν και πάλι οι χώροι πολιτισμού, για να υπάρξει ξανά μέσω της τέχνης μια δια ζώσης συνομιλία με την κοινωνία; Και πόσο εφικτό είναι αυτό, όταν όλοι ανησυχούν για την επόμενη μέρα στο βίαια διαμορφωμένο εργασιακό περιβάλλον;

Με λίγα λόγια, ο χώρος της τέχνης δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία. Μέσα του θα βρεις όλες τις παθογένειές της. Την αναπαραγωγή όλων των κυρίαρχων στερεοτύπων, των σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης, των έμφυλων διακρίσεων.

Θα επιχειρήσουμε να καταπιαστούμε με όλα αυτά τα θέματα και να απαντήσουμε σε ερωτήματα που μας αφορούν και είναι εν τέλει κοινά για όλους τους εργασιακούς κλάδους.

Με τη βοήθεια των ομιλητριών της εκδήλωσης:

-Εύη Προύσαλη - Διδάκτωρ Θεατρικών σπουδών, διδάσκουσα Τμήματος Παραστατικών & Ψηφιακών Τεχνών Ναυπλίου, Κριτικός Θεάτρου

-Κατερίνα Φώτη - Χορεύτρια/χορογράφος, Νομική Σύμβουλος, μέλος ΣΕΧΩΧΟ

-Μαριάνθη Σοντάκη - Ηθοποιός/τραγουδίστρια, μέλος ΣΕΗ

-Ρόζυ Μονάκη - Ηθοποιός, Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, μέλος ΣΕΗ

Συντονίζει η Αμαλία Κωτσαδάμ, ηθοποιός, μέλος ΣΕΗ

-------------------------------------------

Η εκδήλωση θα ανέβει με live streaming στη σελίδα μας στο fb: facebook.com/elni.ydragogeio

Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων

πηγή : http://ydragogeio.gr/politismos-ekdilosi/