Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ενάντια στο νέο φασισμό: της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από το κράτος, των κλειστών συνόρων, του καθεστώτος εξαίρεσης και παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού, του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - κολαστήρια, του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους διαβίωσης, υγείας και παιδείας, των απάνθρωπων συνθηκών στα κέντρα κράτησης, της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των δομών αλληλεγγύης, των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού, των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο, στο κέντρο των πόλεων και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Να αγωνιστούμε συλλογικά για ζωή και αξιοπρέπεια

ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη - Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, κράτη, καταπίεση και εκμετάλλευση


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Φλεβάρης 2021: Μια πρόσφυγας αυτοπυρπολείται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ, διαμαρτυρόμενη για την κράτησή της, όταν έμαθε ότι αναβλήθηκε η μετεγκατάστασή της στη Γερμανία.

Μάρτης 2021: Τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί σε κτήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς άναψαν φωτιά στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν και λίγο μετά ξεψύχησαν από τις αναθυμιάσεις.

Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, της κρατικής καταστολής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εντείνεται το τελευταίο διάστημα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν ένα αδιανόητο καθεστώς εξαίρεσης, όντας απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από την Ριτσώνα, το Καρά Τεπέ και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζονται από το κράτος, από το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι, μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας και τη Μανωλάδα.

Η επίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας διεξάγεται με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαρραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.

Απέναντι σε αυτή την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά και το σκληρό πρόσωπο της καταστολής, αναμένοντας στωικά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, καταστολή και κυνηγητά.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης που πλήττεται με κάθε δυνατό τρόπο από το κράτος και το κεφάλαιο. Να προτάξουμε την κοινωνική αυτοοργάνωση και την αλληλοβοήθεια, υποστηρίζοντας τις καταλήψεις και τις δομές αυτοστέγασης των προσφύγων ως κοινωνική αντιπρόταση απέναντι στον εγκλεισμό, την καταστολή και το θάνατο που τους υπόσχεται το κράτος στα σύνορα του Έβρου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει ανά την επικράτεια, στους δρόμους και τις πλατείες. Να κινητοποιηθούμε άμεσα για να κλείσουν κολαστήρια τύπου Μόρια και Καρά Τεπέ και να σπάσουμε το σύγχρονο Απαρτχάιντ που τους έχει επιβληθεί.

Ενάντια στο σύγχρονο φασισμό των κλειστών συνόρων, του καθεστώτος εξαίρεσης και παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού, των επιχειρήσεων «σκούπα», του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, υγείας και παιδείας, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των καταλήψεων στέγης, των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού, των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

AΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη - Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, καταπίεση και εκμετάλλευση

Ελεύθερη μετακίνηση και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΗ 12μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" & συντρόφισσες - σύντροφοι

https://ipposd.org/

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611439/


METANAΣΤΕΣ - ΝΤΟΠΙΟΙ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

-

Διαδηλώνουμε: Σάββατο 20/3

Αθήνα: 14:00, Σύνταγμα

Θεσ/νίκη: 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12:00 Περιφέρεια

Πάτρα: 12:00 Πλατεία Γεωργίου

-

Ενώ η Ευρώπη περνούσε ήδη μια οξεία οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η πανδημία χτύπησε σαν Αρμαγεδδώνας και αφήνει πίσω της νεκρούς και καταστροφές. Οι πρόσφυγες και μετανάστες, για άλλη μια φορά, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, αφού η ρατσιστική, απάνθρωπη και εγκληματική στάση τόσο της ΕΕ όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον τους.

Εν μέσω πανδημίας, συνεχίζονται οι εξώσεις αναγνωρισμένων προσφυγών από δομές και διαμερίσματα, και εξωθούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι εικόνες με σκηνές θαμμένες στο χιόνι και την λάσπη εξοργίζουν. Εκεί δεν τους παρέχονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ συνεχίζεται η κοροϊδία περί «Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού» (ΠΑΑΥΠ), που αντικατέστησε τον ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο και ακόμα δεν έχει αποδοθεί σε κανέναν δικαιούχο. Οι καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις συνεχίζονται, παρά και ενάντια σε κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων. Αντιμετωπίζονται σαν κοινωνικά απόβλητα, αφού τους αρνούνται το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, με τη σκόπιμη δημιουργία «αφιλόξενων» συνθηκών διαμονής και τη στέρηση κάθε δικαιώματος, σε Ελλάδα και ΕΕ, αλλά και με το τείχος της ντροπής στον Έβρο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το λιβάνισμα των ΜΜΕ και τις κραυγές ανοιχτών χουντοακροδεξιών, αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εισβολείς στον Έβρο και τα νησιά. Τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια και αλλού, οι χαμένες ζωές ακόμα και μικρών παιδιών, είναι αποτέλεσμα αυτής της κτηνωδίας.

Παρά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής (μια μεγάλη νίκη του κινήματος), η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την ατζέντα της, προσπαθώντας να ενσωματώσει το ακροατήριό της και να επιβάλλει σκληρά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα. Καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ως συμπλήρωμα του αστυνομικού κράτους, ως εργαλείο για να διαιρέσουν την εργατική τάξη. Να την κάνουν να βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο κάθε κατατρεγμένου και όχι στη δική του αστική κυβέρνηση (της ΝΔ τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν), στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ίδια η ΕΕ, που είναι φρούριο για τους μετανάστες, είναι και μια φυλακή λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους λαούς της. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και αναβαθμίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενίσχυσε την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, γεννώντας τις στρατιές των προσφύγων. Ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα, που υπέγραψε τη ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζοντας σε συνθήκες κόλασης χιλιάδες ξεριζωμένους, που έφερε τη Frontex και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που προχώρησε σε απελάσεις και επαναπροωθήσεις. Η «πολιτισμένη» Ευρώπη δείχνει στους πιο αδύναμους αυτού του κόσμου, κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την φτώχεια, το πιο στυγερό πρόσωπο.

Ενάντια σ' αυτό τον αγριανθρωπισμό της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι απαραίτητο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να αποκρούσουν τον αποπροσανατολισμό και τη διαίρεση, τον εκβαρβαρισμό και την καταστολή που προωθείται με όχημα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αγωνιζόμαστε να χορηγηθεί άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αξιοπρεπείς χώρους στέγασης εντός των πόλεων, με ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ίσα δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να φτάσει μέχρι τη ρίζα του προβλήματος: για να μπει φρένο σε όσα γενούν τον πόλεμο και τον ξεριζωμό, στην επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Να απεμπλακούμε από τα σχέδια τους, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να βγούμε από ΝΑΤΟ και ΕΕ - προτάσσοντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

-

Άσυλο, στέγη, περίθαλψη, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για τους πρόσφυγες. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία «κλειστή» δομή - φυλακή προσφύγων.

Κατάργηση του Συμφώνου ΕΕ - Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα, με έγγραφα για όλους, για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

Κοινοί αγώνες - Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών χτυπάνε ή εξευτελίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι βάσεις, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13474