Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 12.00

Συλλαλητήριο

Ανακοίνωση τύπου της Πρωτοβουλίας Αντίστασης


Τα καραβάνια των προσφύγων είναι αποτέλεσμα πολέμων που πυροδοτεί διαρκώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. ΗΠΑ- ΝΑΤΟ δεκαετίες τώρα πρωτοστατούν στην καταστροφή χωρών σπέρνοντας το θάνατο είτε άμεσα με τα βομβαρδιστικά τους, είτε υποκινώντας πολέμους δια αντιπροσώπων. Στην κόντρα τους με τη Ρωσία οι ΗΠΑ αξιοποιούν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, φορτώνοντας παράλληλα στους λαούς δις για όπλα, εθνικισμούς και κινδύνους πολεμικής σφαγής.

Σ' αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό μετατρέπουν τη χώρα απ' άκρη σε άκρη σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ με επιπλέον θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας από εμπλοκή στους νέους γύρους των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ.

Η παρουσία τις επόμενες μέρες στη Σούδα του πυρηνοκίνητου τερατόπλοιου ΑΙΝΖΕΝΧΑΟΥΕΡ με τα βομβαρδιστικά, τους 6000 προσωπικό και πεζοναύτες και το στόλο που το συνοδεύει, είναι ενδεικτική του ρόλου της βάσης της Σούδας και ταυτόχρονα δικαιολογημένα τρομακτική. Όμως ο φόβος δεν σώζει ούτε από τον καρκίνο των πυρηνικών, ούτε από τους φανερούς κινδύνους της εμπλοκής στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Η δικαιολογημένη οργή λαού και νεολαίας τον τελευταίο καιρό ενάντια στο σύστημα που δε λογαριάζει τις ζωές μας από καμία άποψη πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τόσο την αντιλαϊκή πολιτική, όσο και την επικίνδυνη υποθήκευση του δικαιώματος του λαού μας να ζει ειρηνικά στον τόπο του.

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγοράς που είναι ανάγκη να χρωματίσει τη λαϊκή πάλη με την αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πλευρά και να απαιτήσει:

  • ΕΞΩ το αεροπλανοφόρο και όλα τα πλοία του φονικού στόλου των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ από τη Σούδα.
  • Να πάψει ο τόπος μας να είναι πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Η ενίσχυση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κόντρα στο φασισμό και τη γενικευμένη βαρβαρότητα ενισχύει τις γέφυρες φιλίας των λαών. Ο κοινός αγώνας των λαών ενάντια σε ντόπιους εκμεταλλευτές και ιμπεριαλιστές είναι ο μόνος δρόμος για την ΕΙΡΗΝΗ.

ΧΑΝΙΑ 17-3-2021

πηγή : http://protovouliantistasis.blogspot.com/2021…