Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στις 15.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για την εξόρυξη χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική

Στα πλαίσια του αγώνα μας εναντίον του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και στην προσπάθεια επανοικειοποίησης του Α.Π.Θ., ώστε να καταστεί εύφορο έδαφος συνάντησης και σύνδεσης των αγωνιζομένων κομματιών της κοινωνίας πραγματοποιούμε την προβολή του ντοκιμαντέρ "Eldorado: the struggle for Skouries" (2018, 66') και την ανοιχτή συζήτηση με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς και του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Ραντεβού την Παρασκευή 26/3 στις 15.00 στα σκαλάκια της νέας φιλοσοφικής. Μεριμνούμε το ένα για το άλλο και ακολουθούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Τί είναι τελικά αυτός ο χώρος που λέγεται Α.Π.Θ. ;

Είναι ο μεγαλύτερος ανοιχτός και προσβάσιμος χώρος πρασίνου, στην καρδιά της πόλης. Είναι για εμάς, το -μόνο- μέρος που μπορούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να συνδημιουργήσουμε, από κοντά, βάσει των αναγκών, των επιθυμιών και των ανησυχιών μας. Είναι ο τόπος, όπου γεννιέται μια αυτοοργανωμένη κοινότητα από τα κάτω, μια κοινότητα που ζυμώνεται καθημερινά και δραστηριοποιείται έξω από το φάσμα των εμπορευματικών και εξουσιαστικών σχέσεων.

Και τώρα, σε τί μετατρέπει το Α.Π.Θ. ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη;

Σε ένα περίκλειστο πανεπιστημιακό ίδρυμα, μέσα στο οποίο αποκλείεται και διώκεται, μέσω πειθαρχικών, διαγραφών και αστυνομίας, καθετί που δεν ευθυγραμμίζεται με την παραγωγή αποστειρωμένης ακαδημαϊκής γνώσης, προς όφελος της αγοράς. Με τον έλεγχο στις εισόδους, η πρόσβαση στο campus απαγορεύεται για όποιον/α δεν έχει ακαδημαϊκή ταυτότητα, αφήνοντας τον/την να περιδιαβαίνει σε μία πόλη πνιγμένη στο τσιμέντο και την αστυνόμευση. Με λίγα λόγια τέρμα οι ανοιχτές εκδηλώσεις-συζητήσεις, τέρμα οι προβολές και οι συναυλίες χωρίς αντίτιμο, τέρμα ακόμα και οι περίπατοι μέσα στο πάρκο - Α.Π.Θ. για όλους/ες μας. Απέναντι σε αυτή τη δυστοπία επανοικειοποιούμαστε το Α.Π.Θ. ανοίγοντάς το στην πόλη.

Απαιτούμε:

-Κατάργηση νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

-Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/είσες της 22/2 και 11/3

-Παραίτηση του πρύτανη Παπαϊωάννου

-Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και μέριμνα της υγείας των φοιτητών/τριών και των εργαζομένων

-Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους/τις καθηγητές/τριες

-Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις των πρυτανειών σε Γιάννενα, Κομοτηνή, Λάρισα και στα κέντρα αγώνα του Ναυπλίου και του Παντείου

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μαρτίου 20h