τι; :

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Ολοήμερο πικ-νικ επανοικειοποίησης του Α.Π.Θ.

Στα πλαίσια του αγώνα μας εναντίον του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και της προσπάθειας επανοικειοποίησης του Α.Π.Θ., ώστε να καταστεί εύφορο έδαφος συνάντησης και σύνδεσης των αγωνιζομένων κομματιών της κοινωνίας, διοργανώνουμε ολοήμερο πικ-νικ στην πλατεία χημείου του ανοιχτού κοινού πάρκου Α.Π.Θ., ενάντια στις περιφράξεις και την αστυνομοκρατία.

Πρόγραμμα

11:00 Εξερευνητική γιογκο-κίνηση (στα σκαλάκια του χημικού)

11:00 Κινηματογράφηση του unmute performance

13:30 Εργαστήρι bollywood από συντονισμό θεατρικών ομάδων ΑΠΘ

17:00 Ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των ναρκωτικών στο χώρο του ΑΠΘ.

Θα υπάρχουν πάγκοι με vegan μεταναστευτική κουζίνα από τη Room39, προϊόντα της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ., παράλληλες δράσεις από το Μικρό Δέντρο και πρωτοβουλίας κλόουν και ζογκλέρ

Καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για μετανάστες/ριες και άστεγους (στο πάγκο της Room39) και ρούχα για τη δημιουργία ανταλλακτικού παζαριού.

Τα έσοδα θα δωθούν για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων/εισών.

Μεριμνούμε το ένα για το άλλο και ακολουθούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Τί είναι τελικά αυτός ο χώρος που λέγεται Α.Π.Θ. ;

Είναι ο μεγαλύτερος ανοιχτός και προσβάσιμος χώρος πρασίνου, στην καρδιά της πόλης. Είναι για εμάς, το -μόνο- μέρος που μπορούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να συνδημιουργήσουμε, από κοντά, βάσει των αναγκών, των επιθυμιών και των ανησυχιών μας. Είναι ο τόπος, όπου γεννιέται μια αυτοοργανωμένη κοινότητα από τα κάτω, μια κοινότητα που ζυμώνεται καθημερινά και δραστηριοποιείται έξω από το φάσμα των εμπορευματικών και εξουσιαστικών σχέσεων.

Και τώρα, σε τί μετατρέπει το Α.Π.Θ. ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη;

Σε ένα περίκλειστο πανεπιστημιακό ίδρυμα, μέσα στο οποίο αποκλείεται και διώκεται, μέσω πειθαρχικών, διαγραφών και αστυνομίας, καθετί που δεν ευθυγραμμίζεται με την παραγωγή αποστειρωμένης ακαδημαϊκής γνώσης, προς όφελος της αγοράς. Με τον έλεγχο στις εισόδους, η πρόσβαση στο campus απαγορεύεται για όποιον/α δεν έχει ακαδημαϊκή ταυτότητα, αφήνοντας τον/την να περιδιαβαίνει σε μία πόλη πνιγμένη στο τσιμέντο και την αστυνόμευση. Με λίγα λόγια τέρμα οι ανοιχτές εκδηλώσεις-συζητήσεις, τέρμα οι προβολές και οι συναυλίες χωρίς αντίτιμο, τέρμα ακόμα και οι περίπατοι μέσα στο πάρκο - Α.Π.Θ. για όλους/ες μας. Απέναντι σε αυτή τη δυστοπία επανοικειοποιούμαστε το Α.Π.Θ. ανοίγοντάς το στην πόλη.

Απαιτούμε:

-Κατάργηση νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

-Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/είσες της 22/2 και 11/3

-Παραίτηση του πρύτανη Παπαϊωάννου

-Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και μέριμνα της υγείας των φοιτητών/τριών και των εργαζομένων

-Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους/τις καθηγητές/τριες

-Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις των πρυτανειών σε Γιάννενα, Κομοτηνή, Λάρισα και στα κέντρα αγώνα του Ναυπλίου και του Παντείου

Ανοιχτή συνέλευση αγώνα κατάληψης Πρυτανείας

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μαρτίου 21h


ΑΝΟΙΧΤΟ JAM ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΠΘ

(Από Συνέλευση Συνέχισης του αγώνα της Πρυτανείας)

Ως συντονιστικό της κατάληψης του Μουσικού ΑΠΘ στηρίζουμε αυτό το κάλεσμα και οργανώνουμε ανοιχτό jam. Όποι@ θέλει να παίξει μαζί μας είναι ευπρόσδεκτο!

*θα υπάρχει ενισχυμένος ήχος, μικρόφωνα και drumset. Τα υπόλοιπα φέρτε τα όργανά σας

Στηρίζουμε και τις εκδηλώσεις τις Κυριακής

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαρτίου 00h