Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 στις 8.30 πμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Την στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε οξύτατη φάση και σύσσωμο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για την περίθαλψη χιλιάδων ασθενών με Covid19 ή άλλων νοσημάτων, η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός φροντίζει να δείξει το πιο αυταρχικό της πρόσωπο στους εργαζόμενους.

Με πρόσχημα την μη σωστή εφαρμογή της μάσκας σε έλεγχο του υποδιοικητή, Η. Βαμβουρέλη, στο χώρο των επειγόντων, η διοίκηση τιμωρεί με πειθαρχικό πρόστιμο δύο ειδικευόμενος ιατρούς με στέρηση 15 και 5 ημερομίσθιων αντίστοιχα. Η πραγματικότητα είναι πως τους επιβάλουν την εξωφρενική αυτή ποινή επειδή τόλμησαν να αναφέρουν τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο σε σχέση με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα ελλιπή μέτρα για την προστασία ασθενών και εργαζομένων. Μάλιστα στο έγγραφο της απόφασης γίνονται συστάσεις για "πιο προσεκτική συμπεριφορά στους εκπροσώπους της διοίκησης του Νοσοκομείου" και οι δυο εργαζόμενοι κατηγορούνται για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά καθώς και για απείθεια.

Η ίδια διοίκηση που υλοποιεί τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του νοσοκομείου, τιμωρεί τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας. Από τα χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς περάσαμε στην ποινικοποίηση όποιου αμφισβητεί την αποτυχημένη πολιτική τους. Αυτό φαίνεται και από την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, για την συνδικαλιστική του δράση.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση του σωματείου εργαζομένων του Ευαγγελισμού την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 8.30 το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο

Να δώσουμε αγώνα για τη περίθαλψή μας, να δώσουμε αγώνα για τη ζωή μας!

Καμπάνια «Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς»

site: ygeiaxorisapokleismous.wordpress.com

facebook: facebook.com/ygeiaxorisapokleismous
instagram: instagram.com/ygeiaxorisapokleismous
mail: ygeiexa_xoris_exapokleisexmous@risexeup.net

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Μαρτίου 16h