Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους μετανάστες της Κορίνθου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μάρτη, ένας 24χρονος πρόσφυγας έδωσε τέλος στη ζωή του όταν ενημερώθηκε πως η παράλογη και αναίτια κράτησή του θα συνεχιστεί, μετά από 17 μήνες εγκλεισμού. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που κρατούνται στο κολαστήριο της Κορίνθου, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά. Ακολούθησε εξέγερση με τους πρόσφυγες να βάζουν φωτιά στα φυλάκια εισόδου-εξόδου και σε άλλες υποδομές του στρατοπέδου.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας ακόμα πρόσφυγας βρήκε τραγικό θάνατο από περιτονίτιδα, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κω, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρχών να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ σφάδαζε από τους πόνους.

Η επίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας διεξάγεται με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαρραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.

Ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό να γκρεμίσουμε το σύγχρονο απαρτχάιντ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τετάρτη 31 Μάρτη, 18.00, πλατεία Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» & συντρόφισσες-οι

ipposd.org

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84367/


1 2 3 4

Συγκέντρωση για την αυτοκτονία Κούρδου πρόσφυγα σε δομή στην Κόρινθο (31/3, 18:00, πλ. Γεωργίου)

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συγκέντρωση Τετάρτη 31 Μάρτη 6:00μμ Πλατεία Γεωργίου

Το Σάββατο 27 Μάρτη ο 24χρονος πρόσφυγας Ι.Ε. κουρδικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο Προσφυγικό Κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο. Αμέσως η οργή των συγκρατούμενων του εκδηλώθηκε μέσα στο κέντρο βάζοντας του φωτιά. 0 νεαρός που πάλευε επί 16 μήνες μέσα στο κέντρο με σκοπό να του δοθούν τα απαραίτητα χαρτιά για την μετακίνησή του, δεν άντεξε όμως και όταν του ανακοινώθηκε η παράταση της κράτησής του, αυτοκτόνησε. Αυτή επιλογή του ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που στερεί δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η τραγωδία της Κορίνθου έρχεται μετά από μια σειρά θλιβερών γεγονότων σε κέντρα κράτησης και υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων χωρίς προοπτική για το μέλλον τους, αποκαλύπτει την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ εξοντώνοντας όσους έχουν γλυτώσει από τον πόλεμο και την καταστροφή. Στη Μόρια, στο Καρά Τεπέ, στην Κω, στην Κόρινθο και σε όλα τα κολαστήρια που έχουν στηθεί, οι εικόνες που με τρόπο έντεχνο καλύπτουν τα ΜΜΕ είναι πιο ηχηρές από τις αντιπροσφυγικές κραυγές που τροφοδοτούνται από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στην χώρα μας. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ξεκινούν από τις ρημαγμένες χώρες τους με στόχο μια καλύτερη ζωή και μπροστά τους βρίσκουν μόνο εμπόδια, περιορισμούς και εγκατάλειψη.

Δεμένη στο άρμα του δυτικού ιμπεριαλισμού η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ για τις φιλοπόλεμες κατευθύνσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων και οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου, καταστρέφουν χώρες, θυσιάζουν λαούς και γεννούν νέα καραβάνια προσφύγων. Η κυβέρνηση της ΝΔ κληρονομώντας ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση μια πολιτική ευθυγραμμισμένη στις επιταγές των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών τσακίζοντας δικαιώματα για τους ξεριζωμένους των πολέμων με τον ίδιο τρόπο που χτυπά ότι έχει απομείνει για το λαό της χώρας.

Οι λαοί τις περιοχής, οι ντόπιοι και οι μετανάστες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η κοινή πάλη ενάντια στην αντιδραστική πολιτική είναι αναγκαία γιατί κοινός είναι και ο εχθρός μας. Η ζωή με δικαιώματα χτυπιέται καθημερινά από τους ντόπιους αστούς και τους ιμπεριαλιστές που τους πατρονάρουν. Ο λαός μας το βιώνει στο πετσί του την εγκατάλειψη και την αδιαφορία σε συνθήκες πανδημίας κουβαλώντας το φορτίο μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται. Οι κυβερνήσεις, οι αστοί και οι ιμπεριαλιστές δεν υπολογίζουν τις ζωές ντόπιων και ξένων, μας θεωρούν όλους αναλώσιμους μπροστά στις επιδιώξεις τους. Αυτή η δολοφονική μηχανή που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις πρέπει να βρει το τείχος που θα χτιστεί μέσα από την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τον κοινό αγώνα που θα διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, περίθαλψη, ελευθερίες και δουλειά για όλο το λαό.

  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  • ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : http://www.kkeml.gr/πατρα-συγκέντρωση-για-την…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις μετανάστες/ριες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις μετανάστες/ριες, την Τετάρτη 31/03, στις 18:00, στην πλατεία Γεωργίου.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΞΕΝΟΙ/ΕΣ

Την Κυριακή 21/02 μία 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας, έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησης της, μητέρα άλλων δυο παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, όταν έμαθε ότι απορρίφθηκε η μετάβαση της στη Γερμανία και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Την Παρασκευή 26/03 στο Κέντρο κράτησης στην Κω ο 44χρονος Macky Diabate έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα, εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της διοίκησης του camp, η οποία άφηνε έναν άνθρωπο να σφαδάζει επι τρείς ημέρες με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Το Σάββατο 27/03 κούρδος πρόσφυγας στο προαναχωρησιακό κέντρο της Κορίνθου αυτοκτόνησε όταν ενημερώθηκε ότι η ήδη 16μηνη κράτησή του θα παραταθεί. Ως αντίδραση πρόσφυγες εκεί εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν υποδομές.

Οι διαρκείς πόλεμοι για τον ορυκτό πλούτο στην Μέση Ανατολή, η οικονομική και πολιτική κατάσταση σε διάφορες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας είναι οι βασικοί λόγοι μετανάστευσης. Η Ευρώπη "της δημοκρατίας, της ευμάρειας , της ελπίδας" φαντάζει ιδανικός και με εγγύτητα προορισμός, ικανός να αντισταθμίσει την επικινδυνότητα του ταξιδιού σ`αυτή. Οι χώρες του νότου της Ευρώπης, σαν σύνορά της, δέχονται τα κύματα των ξεριζωμένων ανθρώπων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε το μεταναστευτικό ως αιχμή της διακυβέρνησής της από την αρχή. Ήδη από τους πρώτους μήνες μετέφερε την διαχείριση του μεταναστευτικού στο υπουργείο δημόσιας τάξης (για να ανακαλέσει μερικούς μήνες αργότερα), κατήργησε ρατσιστικά το ΑΜΚΑ δυσκολεύοντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους/ις μετανάστες/στριες, έκοψε τη μετακίνηση προς τα σχολικά κτίρια, αυστηροποίησε τους όρους χορήγησης καρτών διαμονής και εκκένωσε πλήθος καταλήψεων στέγης με εντυπωσιακούς όρους και κάλυψη από τα ΜΜΕ. Όποιος/α τολμήσει να αντισταθεί και αγωνιστικά να διεκδικήσει καλύτερους όρους επιβίωσης θα συναντήσει τη σιδερένια πυγμή του κράτους. Η τάξη και ασφάλεια που διακηρύσσει παντού η ΝΔ, δε θα μπορούσε παρά να αφορά και τους/ις μετανάστες/στριες. Η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μετανάστες/στριες είναι απειλή, πρέπει να πεταχτούν εκτός συστήματος υγείας, πρέπει να διοχετευτούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά τον ελλαδικό χώρο, πρέπει να απελαθούν.

Έτσι καλλιεργείται και προβάλλεται η εικόνα του μετανάστη-"εισβολέα" στον οποίο φοριέται ο ρόλος του αποδιοπομπαίου τράγου για τα τρέχοντα ζητήματα (ανεργία, εγκληματικότητα κ.λ.π.) εξυπηρετώντας άρτια το δόγμα διαίρει και βασίλευε, ενισχύοντας το φαντασιακό της πατρίδας και του έθνους και τη συσπείρωση του εθνικού κορμού. Η πραγματικότητα για τη φύση και τα αίτια των ζητημάτων που πλήττουν τον κοινωνικό ιστό παραγκωνίζεται, με αποτέλεσμα το κράτος και το κεφάλαιο να μπορούν να αποκρύψουν και φαινομενικά να άρουν τους ταξικούς διαχωρισμούς, συσκοτίζοντας την πολύμορφη εκμετάλλευση/καταπίεση των από τα κάτω. Η εικόνα του μετανάστη ως εσωτερικού εχθρού αφήνει τέλος, πρόσφορο έδαφος στην έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού επιρρώνοντας έτσι τη λογική του ατομισμού και καταλύοντας τη συνείδηση περί αλληλεγγύης, συνύπαρξης, κοινής θέσης απέναντι στον κόσμο της εξουσίας.

Η προαναφερθείσα ρητορική έρχεται να πλαισιώσει τη συνεχή, εδώ και μερικά χρόνια, διόγκωση ενός εθνικού κορμού που ταυτόχρονα μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά. Από τα μακεδονικά συλλαλητήρια και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, τη ρατσιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle, στις επιθέσεις σε αλληλέγγυους/ες, αγωνιστές/στριες και ΜΚΟ σε Λέσβο και Χίο, καθώς και τις ένοπλες ομάδες πολιτών που συλλαμβάνουν πρόσφυγες στον Έβρο, είναι φανερό πως το φασιστικό δηλητήριο διαχέεται όλο και περισσότερο. Το ελληνικό κράτος αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο νέο κύμα επέλασης της καπιταλιστική βαρβαρότητας, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, αναγνωρίζουν τη δυναμική της παρούσας κοινωνικής συνθήκης ως μια ευκαιρία να εμπεδωθεί μια κανονικότητα στην οποία η καταστολή οποιασδήποτε κίνησης αντίδρασης στο υπάρχον, υπό τη σκέπη ενός εθνικού συμφέροντος και φρονήματος, θα είναι αμείλικτη. Μια κανονικότητα όπου ένας στρατός από πατριώτες θα περιμένει το κάλεσμα για να τσακίσει αναρχικούς, κομμουνιστές, αριστερούς, ομοφυλόφιλους, απεργούς, φτωχούς, άστεγους, μετανάστες έχοντας κοινωνική νομιμοποίηση (όπως έγινε στον εκχ Σχολείο στις 25/03 επίθεση από φασίστες υπό την εποπτεία και τη κάλυψη των μπάτσων), μια κανονικότητα στην οποία θα είναι αδύνατο να αμφισβητήσεις τις επιταγές της κυριαρχίας και μοναδική επιλογή θα είναι να συμμορφωθείς.

Το ελληνικό κράτος επιλέγει κατά το δοκούν τo προφίλ των μεταναστών που θα προβάλει, σε μια προσπάθεια διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος με διαφορετικά μέτρα και σταθμά να αφορούν την ίδια κοινωνική ομάδα, ερχόμενο κατά συνέπεια σε αντιφάσεις σχετικά με τη ρητορική του. Χτίζονται συνεπώς, κριτήρια διαχωρισμού σε νόμιμους- λαθραίους ή πρόσφυγες- μετανάστες και προωθείται σε γενικότερο πλαίσιο η εικόνα είτε του «εισβολέα» είτε του υποκειμένου σε ανάγκη.

Ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας, οι μετανάστριες κι οι μετανάστες βρίσκονται για ακόμη μια φορά ξεχασμένοι στο περιθώριο. Είναι οι αποκλεισμένες κι οι κολασμένοι του κόσμου αυτού που παραμένουν στην αφάνεια, είτε εγκλωβισμένοι και στοιβαγμένες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε πεταμένοι σε γωνιές μητροπόλεων, χωρίς σπίτι να μείνουν και να προστατευτούν, συχνά υποσιτισμένοι, αβοήθητες και χωρίς πρόσβαση σε βασικά για την επιβίωση στοιχεία, στην κόλαση που η δύση δημιούργησε για εκείνες, στον με περίσσια μαεστρία αποκαλούμενο αναπτυγμένο πλέον κόσμο. Είναι όλοι αυτοί, που εξ ορισμού δόμησης του καπιταλιστικού συστήματος, δεν χωράνε, καθώς οι ζωές τους δεν αξίζουν όσο των υπολοίπων.

Από την πλευρά μας, δε μπορούμε παρά να αντιλαμβανόμαστε πως όλοι εμείς που βρισκόμαστε στους από τα κάτω αυτού του κόσμου, αποτελούμε για το κράτος και τα αφεντικά το φτηνό υποταγμένο, ανανεώσιμο και αναλώσιμο υλικό των επόμενων γύρων της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πάνω στα σώματα των μεταναστών/ριών βρίσκεται το πεδίο πειραματισμού πολιτικών καταστολής και ελέγχου, το οποίο θα το συναντήσουμε ή το συναντάμε με διάφορες εκφάνσεις όλοι και όλες μας. Απέναντι στην πραγματική δυστοπία που όλες και όλοι βιώνουμε να ορθώσουμε ανάστημα. Με πρόταγμά μας την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των μεταναστών/τριών, κόντρα και ενάντια σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό στη βάση της φυλής, του φύλου, του έθνους, της θρησκείας, της σεξουαλικής προτίμησης. Συγκροτώντας μαχητικές κοινότητες αγώνα με σχέσεις ισότιμες, χρησιμοποιώντας εργαλεία αγώνα όπως οι καταλήψεις και δημιουργώντας δομές αλληλοβοήθειας, να πυκνώσουμε τις αντιστάσεις μας και να οξύνουμε τον ταξικό-κοινωνικό πόλεμο με όπλο μας την αυτοοργάνωση.

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΝA ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας,

κάθε Δευτέρα στις 18.00 στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84372/


1 2 3 4

METANAΣΤΕΣ - ΝΤΟΠΙΟΙ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

-

Συγκέντρωση Πάτρα: Τετάρτη 31/3, στις 18:00 Πλατεία Γεωργίου

-

Από το Σάββατο 27/3 έχουν έρθει στην δημοσιότητα δύο νέα σοκαριστικά περιστατικά που έχουν να κάνουν με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η πρώτη αφορά την εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο τον 44χρονο Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω που ταλαιπωρούνταν από περιτονίτιδα και χρειαζόταν νοσηλεία, ο οποίος επί τρείς μέρες σφάδαζε στον πόνο χωρίς κανείς να του δίνει σημασία. Η δεύτερη αφορά την αυτοκτονία του 24χρονου Κούρδου πρόσφυγα που ήταν κρατούμενος σε κέντρο στην Κόρινθο για 16 μήνες επειδή δεν είχε χαρτιά και στον οποίον ανακοινώθηκε η επ αόριστόν κράτηση του.

Παρά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής (μια μεγάλη νίκη του κινήματος), η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την ατζέντα της, προσπαθώντας να ενσωματώσει το ακροατήριό της και να επιβάλλει σκληρά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα. Καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ως συμπλήρωμα του αστυνομικού κράτους, ως εργαλείο για να διαιρέσουν την εργατική τάξη. Να την κάνουν να βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο κάθε κατατρεγμένου και όχι στη δική του αστική κυβέρνηση (της ΝΔ τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν), στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ίδια η ΕΕ, που είναι φρούριο για τους μετανάστες, είναι και μια φυλακή λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους λαούς της. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και αναβαθμίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενίσχυσε την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, γεννώντας τις στρατιές των προσφύγων. Ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα, που υπέγραψε τη ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζοντας σε συνθήκες κόλασης χιλιάδες ξεριζωμένους, που έφερε τη Frontex και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που προχώρησε σε απελάσεις και επαναπροωθήσεις. Η «πολιτισμένη» Ευρώπη δείχνει στους πιο αδύναμους αυτού του κόσμου, κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την φτώχεια, το πιο στυγερό πρόσωπο.

Ενάντια σ' αυτό τον αγριανθρωπισμό της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι απαραίτητο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να αποκρούσουν τον αποπροσανατολισμό και τη διαίρεση, τον εκβαρβαρισμό και την καταστολή που προωθείται με όχημα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αγωνιζόμαστε να χορηγηθεί άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αξιοπρεπείς χώρους στέγασης εντός των πόλεων, με ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ίσα δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να φτάσει μέχρι τη ρίζα του προβλήματος: για να μπει φρένο σε όσα γενούν τον πόλεμο και τον ξεριζωμό, στην επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Να απεμπλακούμε από τα σχέδια τους, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να βγούμε από ΝΑΤΟ και ΕΕ - προτάσσοντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

-

  • Άσυλο, στέγη, περίθαλψη, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για τους πρόσφυγες. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία «κλειστή» δομή - φυλακή προσφύγων.
  • Κατάργηση του Συμφώνου ΕΕ - Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα, με έγγραφα για όλους, για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.
  • Κοινοί αγώνες - Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών χτυπάνε ή εξευτελίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι βάσεις, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13530