τι; : εκδήλωση θεματική : υγεία

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 16.00

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για Δημόσια Υγεία

Πρωτοβουλία για Δημόσια Υγεία - Λαϊκό Δικαίωμα - Κοινωνικό Αγαθό

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 30 Μαρτίου, 4 μμ.

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται, ασθενείς διασωληνώνονται σε ράντζα, δεκάδες πεθαίνουν κάθε μέρα, εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, πάνω από 100 εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην Υγεία και την Πρόνοια, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από πολλές πόλεις της χώρας, καλούν στη συγκρότηση μιας Πρωτοβουλίας για μια Δημόσια Υγεία-Λαϊκό Δικαίωμα-Κοινωνικό Αγαθό. Μεταξύ αυτών, καθηγητές Πανεπιστημίου, γιατροί, νοσηλευτές/ριες, φυσιοθεραπευτές/ριες, φαρμακοποιοί, εργαζόμενους/ες στην πρόνοια, οδοντίατροι, διοικητικοί, χρόνια πάσχοντες ασθενείς. Επιδίωξή μας είναι η μάχιμη παρέμβαση μπροστά στην έως τώρα καταστροφική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης γιατί πιστεύουμε πως υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid19. Στόχος μας είναι η παρέμβαση ώστε να τεθούν τα θεμέλια για μια άλλη κοινωνική πολιτική για την Υγεία, για ένα ριζικά νέο, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας, που θα αντιμετωπίζει την υγεία ως δικαίωμα του λαού, κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα.

Συνέντευξη τύπου την Τρίτη 30 Μάρτη 2021 και ώρα 4μμ θα δόσουν διαδικτυακά:

  • Ζιάζιας Δημήτρης (επικ.παθολόγος ΠΓΝΠάτρας, πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Αχαϊας),
  • Αμπελογιάννη Βάσω (Διπλ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Προϊσταμένη Τμήματος Πληροφορικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. νομού Άρτας, Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ),
  • Ζδούκος Θεόδωρος (ιατρός, Διευθυντής ΚΥ Μηχανιώνας, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ)
  • Aφροδίτη Παπαναστασίου (νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα).

Θα παρευρεθούν ο Γεροτζιάφας Γρηγόρης, καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής του Research Group "Cancer-Hemostasis-Angiogenesis" INSERM U-938 Sorbonne University, ο Μπένος Αλέξης, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ, η Πασχάλη Βιβή (Τεχνολόγος Ακτινολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»), η Μακρή Αλέκα, γυναικολόγος-μαιευτήρας, η Μπαρμπαλιά Ελένη, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, ο Μερμίγκης Στέλιος φαρμακοποιός Νοσοκομείου Αγρινίου. Θα συντονίσει ο Τράντος Γιάννης Άγγελος ειδικευόμενος ιατρός Ορθοπαιδικής, ΓΝΑ ΚΑΤ.

Email επικοινωνίας: [email protected]

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.

πηγή : https://synantisi.org/protovoylia-gia-dimosia…