Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 15.00

Κάλεσμα για συνδιοργάνωση εκδήλωσης στον Λόφο Στρέφη

από Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη

Έτσι στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα μας, έχουμε σκοπό να συνδιοργανώσουμε μια εκδήλωση στο Λόφο Στρέφη (τέλη Απρίλη- αρχές Μάη) μαζί με συνελεύσεις, συλλογικότητες , πρωτοβουλίες κατοίκων και οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα έχει αποτρέψει ή έχει προσπαθήσει να αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση ελεύθερων δημόσιων χώρων είτε αυτοί είναι πλατείες, χώροι πρασίνου, λόφοι ακόμα και ολόκληρες γειτονιές, ή έχει ασχοληθεί με ζητήματα προσπάθειας εξευγενισμού περιοχών, ανόδου ενοικίων και εκτοπισμών κατοίκων. Καλούμε να συζητήσετε την πρόσκληση με τις συλλογικότητές σας και να βρεθούμε το Σάββατο 3/4 στις 15:00 στην καθιερωμένη συνέλευση της υπεράσπισης του λόφου Στρέφη στο θεατράκι να συζητήσουμε το πλαίσιο, τους στόχους και τη μορφή μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Η Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη δημιουργήθηκε, έπειτα από την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, να αποδεχτεί «δωρεά» της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων, της Prodea Investments, για ριζική ανάπλαση του λόφου, με πρωταρχικό στόχο να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο και να κρατήσουμε τον χώρο ανοιχτό και ζωντανό για όλους και όλες και όχι σαν εμπόρευμα για λίγους.

Τον τελευταίο χρόνο το κράτος με αφορμή την πανδημία του Covid-19 επιβάλει μια σειρά περιορισμών και η αναζήτηση ελεύθερων χώρων απαλλαγμένων από την αστυνομία και τον έλεγχο έγινε μια ανάγκη μεγάλης σημασίας για τον περισσότερο κόσμο. Την ίδια στιγμή μετά και τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης (6,6 χλμ Νοτιοδυτικά των Εξαρχείων!) έγινε σαφές ότι το κράτος και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν την πανδημία για να επιβάλλουν την καταστολή σε κάθε έκφανση της ζωής μας αλλά εμείς ξέρουμε καλά ότι οι παρούσες συνθήκες αποτελούν μια νέα κανονικότητα που αναδύεται. Οι μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ενάντια στην αστυνομοκρατία, σχεδόν σε κάθε γειτονιά δείχνουν ότι η μαζική συσπείρωση και ο συντονισμός των αγωνιζόμενων ατόμων των γειτονιών αποτελεί αναγκαιότητα.

Έτσι στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα μας, έχουμε σκοπό να συνδιοργανώσουμε μια εκδήλωση στο Λόφο Στρέφη (τέλη Απρίλη- αρχές Μάη) μαζί με συνελεύσεις, συλλογικότητες , πρωτοβουλίες κατοίκων και οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα έχει αποτρέψει ή έχει προσπαθήσει να αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση ελεύθερων δημόσιων χώρων είτε αυτοί είναι πλατείες, χώροι πρασίνου, λόφοι ακόμα και ολόκληρες γειτονιές, ή έχει ασχοληθεί με ζητήματα προσπάθειας εξευγενισμού περιοχών, ανόδου ενοικίων και εκτοπισμών κατοίκων.

Στόχος της εκδήλωσης θέλουμε να είναι η ανταλλαγή εμπειριών από τους αγώνες, η χάραξη κοινών στρατηγικών και ο συντονισμός των εγχειρημάτων προκειμένου να μπορούμε να στήνουμε συλλογικά αναχώματα και να υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους χώρους. Στη συνέχεια, σε κοντινό χρονικό διάστημα με την εκδήλωση θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε σε συνεργασία με τα εγχειρήματα που θα ανταποκριθούν μια κεντρική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με κύρια αιχμή τα περιεχόμενα που αναφέρθηκαν παραπάνω.Η μορφή της εκδήλωσης εξαρτάται από τις συλλογικότητες που θα ανταποκριθούν, παρακάτω μια προτεινόμενη δομή:• Σύντομη παρουσίαση κάθε ομάδας και του αγώνα για δημόσιο χώρο που έχει δώσει ή δίνει αυτή την περίοδο• Βασικό αίτημα / Μέσα και τρόποι δράσεις (κινηματικά, θεσμικά κλπ)• Έκβαση του αγώνα, αποτελέσματα

Ας παλέψουμε από κοινού για να μην επιτρέψουμε οι δημόσιοι χώροι να γίνουν εμπόρευμα για εταιρείες που εκτοπίζουν την κοινωνική βάση από τις γειτονιές. Απέναντι στην αστυνόμευση και την συνεχή επιτήρηση, τις αναπλάσεις, την τουριστική βιομηχανία, την εμπορευματοποίηση, τα κάγκελα, και την εγκατάλειψη να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, τους πεζόδρομους ζωντανούς για συνεύρεση, ξεκούραση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και πολιτική ζύμωση.

Καλούμε να συζητήσετε την πρόσκληση με τις συλλογικότητές σας και να βρεθούμε το Σάββατο 3/4 στις 15:00 στην καθιερωμένη συνέλευση της υπεράσπισης του λόφου Στρέφη στο θεατράκι να συζητήσουμε το πλαίσιο, τους στόχους και τη μορφή μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές

Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611699/