Κυριακή 4 Απριλίου 2021 στις 16.00

Εργαστήρι καλλωπιστικών φυτών και βοτάνων και tips για καλλιέργεια στο σπίτι

Το τελευταίο διάστημα ερχόμαστε αντιμέτωποι/ες με το όργιο καταστολής που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία και κλιμακώθηκε με την υπερψήφιση του νόμου Κεραμέως -Χρυσοχοΐδη για την παιδεία. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες και θύματα υπέρμετρης βίας και εκφοβισμού, δεδομένου ότι μπάτσοι και ασφαλίτες βρίσκονται εντός και εκτός του campus. Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν οι προσπάθειες και εν τέλει η εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας όπου οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις και οι ρίψεις χημικών κατείχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλά οργανωμένη φιέστα του Χρυσοχοΐδη.

Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση περιλαμβάνει πνευματική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη του ατόμου, οφείλουμε όχι μόνο ως φοιτητές/τριες αλλά και ως κοινωνικοπολιτικά όντα να συμμετέχουμε και να αγωνιζόμαστε για πανεπιστημιακά και κοινωνικά ζητήματα.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ,κρίναμε απαραίτητη τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Φοιτητών/τριών Γεωπονίας όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται οριζόντια, μέσω συνδιαμόρφωσης και με αντί-ιεραρχικό χαρακτήρα, μία διαδικασία στην οποία τα μέλη είναι ισότιμα και ο λόγος τους έχει την ίδια βαρύτητα.

Εν ολίγοις στηρίζουμε την οργάνωση από τα κάτω για τα κάτω.

Όπλο μας η αλληλεγγύη και ο αγώνας για την ισότητα όλων.

Πρωτοβουλία Φοιτητών/τριών Γεωπονίας ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Απριλίου 14h