Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 15.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αποκλεισμός της ΔΕΘ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ-ΕΣ ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ GAP ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.

ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

  • Να διώξουμε κυβέρνηση-τρόικα και Μνημόνια τους.
  • Διαγραφεί του χρέος.
  • Πραγματική δημοκρατία τώρα!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

  • 15:00 στο Λευκό Πύργο
  • 15:00 στο 424 πρώην ΓΣΝ
  • 15:00 στη Βασιλέως Γεωργίου, κτίριο Προσκόπων

κάλεσμα : Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης

επικοινωνία : ep.aexnergoithexess@yahoexo.gr

πηγή : email received on 2 Σεπτέμβριος 21h


1 2 3 4 5

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Συναγωνιστές.

Στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 10/9 τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αλλάξουν άρδην την ιστορία της χώρας μας. Ας κάνουμε την μέρα αυτή μια ακόμα μέρα αγανάκτησης. Η πόλη μας έχει ανοίξει τις αγκαλιές της να υποδεχθεί τους αγανακτισμένους όλης της Ελλάδος.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στην πόλη μας αυτή την κρίσιμη μέρα ας δώσουν το παρών στις δικές τους πλατείες και με ειρηνικές πορείες να προβούν σε συμβολικές καταλήψεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και από εκεί να διαβάσουν κείμενα και καλέσματα της πλατείας τους, ή δυνατόν και το κείμενο - κάλεσμα της πλατείας του Λευκού Πύργου.

Ας εκμεταλλευτούμε την ελλιπή αστυνόμευση της μέρας αυτής στην υπόλοιπη Ελλάδα, η ας αναγκάσουμε τις Ελληνικές αρχές να μη προχωρήσουν στην συγκέντρωση όλης της αστυνομικής δύναμης και των δυνάμεων καταστολής στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η δική μας δράση εξαρτάται και από τον δικό σας αγώνα την μέρα αυτή.

Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ - ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

πηγή : http://real-democracy.gr/announcement/aganakt...


1 2 3 4 5

Σάββατο 10/9: Aποκλείουμε τη ΔΕΘ - Κατακλύζουμε τις πλατείες της χώρας

Τους τελευταίους μήνες από τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική ως την Ευρώπη εκατομμύρια ανθρώπων απαιτούμε στις πλατείες και τους δρόμους να δοθεί ένα τέλος στο σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Βιώνουμε την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, προκειμένου να διαλυθεί και να ξεπουληθεί το σύνολο της κοινωνίας. Κάθε δόση του δανείου σημαίνει θυσίες μισθών, συντάξεων, θέσεων ανεργίας, δημόσιου πλούτου, δημοκρατικών και ατομικών ελευθεριών. Για κάθε νέο μέτρο που παίρνουν, εντείνουν την καταστολή εναντίον του λαού με χημικά, ξυλοδαρμούς και άδικες συλλήψεις.

Στις 25 Μαΐου βρεθήκαμε αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση. Η αγανάκτησή μας μετατράπηκε σε απόφαση να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Παραμονές της ΔΕΘ, το πολιτικό σύστημα ξαναστρέφει στον λαό το περίστροφο που δήθεν η τρόϊκα τους κόλλησε στον κρόταφο. Όλη η κοινωνία είναι στο στόχαστρο και κάθε κομμάτι της αρχίζει να υψώνει τη δική του φωνή.

Θα μας βρούνε μπροστά τους όλους ενωμένους. Στους δρόμους, στις λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χώρο και πλατεία, συζητάμε, συναποφασίζουμε αντιστεκόμαστε και δημιουργούμε το δικό μας μέλλον και το δικό τους τέλος.

Συνεχίζουμε το Σάββατο 10/9 με αποκλεισμό της ΔΕΘ και συγκεντρώσεις σε κάθε πλατεία στις 6μμ.

Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού.

Ισότητα-Ελευθερία-Αξιοπρέπεια

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

κάλεσμα : Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος 7/9

πηγή : http://real-democracy.gr/announcement/deltio-...


1 2 3 4 5

συμμετεχουμε στους αποκλεισμους

Το ρήγμα έγινε.

Η άμεση δημοκρατία απειλεί τον παλιό κόσμο της αντιπροσώπευσης.

Στις 25 Μάη έγινε η μεγάλη τομή στην ελληνική κοινωνία. Αναδύθηκε ένα κοινωνικό δυναμικό που με πρόταγμα την άμεση δημοκρατία έθεσε σε κίνηση τη δυνατότητα να πάρει τη ζωή στα χέρια του, πραγματικά και όχι συμβολικά, άμεσα και όχι με αντιπροσώπους.

Η ηγεμονία του κράτους, της κυβέρνησης, των κομμάτων εντός και εκτός βουλής, των συνδικάτων, των ειδικών, των πρωτοποριών, μαζί με το καθολικά απαξιωμένο πολιτικό σύστημα και τον αγριανθρωπισμό της κερδοφορίας των τραπεζών και των κεφαλαιοκρατών, συνθέτουν τον κεντρικό προβληματισμό και την κριτική του κόσμου που ανέλαβε να σηκώσει το ανάστημά του και να γίνει πρωταγωνιστής της ίδιας του της ζωής.

Αν κάτι ουσιαστικό αλλάξαμε εδώ και τρείς μήνες δεν είναι απλώς η οργή για το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο των κυβερνήσεων αλλά η οργή για τους αντιπροσώπους της οργής που όριζαν τα μέτρα και τα σταθμά της, που όριζαν την ατζέντα ενός δήθεν δημοσίου διαλόγου, που όριζαν εν ολίγοις τους όρους επικυριαρχίας τους πάνω στην κοινωνία και στον καθένα ξεχωριστά, προκειμένου να διατηρήσουν τους ρόλους, τα προνόμια και τα πόστα εξουσίας που κατείχαν.

Η άμεση δημοκρατία είναι η τομή που συμπύκνωσε την πρόταση του προσκλητηρίου για παραμονή στους δρόμους και όχι για απόσυρση και επιστροφή στην κόλαση της εκμετάλλευσης των αδυνάτων από τους ισχυρούς. Είναι η βάση της ανοικτής κοινωνικής διαβούλευσης όχι μόνο στον τρόπο να λαμβάνονται αποφάσεις, αλλά και στο ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Το ''εμείς'' που βγήκε στο προσκήνιο είναι ένα ''εμείς'' ανταγωνιστικό με το ''εσείς'' και το ''εγώ'' ανταγωνιστικό με το ''ο άλλος''. Η άμεση δημοκρατία έθεσε τους όρους της σύγκρουσης του νέου με τον παλιό κόσμο, γιατί είναι ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο πολιτικής που επιχειρεί και συντρίβει κάθε μορφή κομματικής και ιδεολογικής αλλοτρίωσης, ιεραρχίας και αντιπροσώπευσης, επανασυστήνοντας την πολιτική ως συνεργασία και συμμετοχή, άμεσα, πρόσωπο με πρόσωπο, ως δημιουργία και υπεράσπιση της κοινότητας των διευθυνόμενων, των καταπιεσμένων, των αποκλεισμένων, του μεγάλου δηλαδή πλήθους που ζει στις σημερινές συνθήκες σε καθεστώς εξαίρεσης.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να περπατήσουν στο δρόμο που ανοίξαμε, το δρόμο της ρητής κοινωνικής αυτοθέσμισης, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, χωρίς κόμματα ηγέτες και ηγετίσκους, χωρίς λάβαρα και ταμπέλες, χωρίς ιδεολογικές συνταγές και έτοιμες ''λύσεις'', να αντισταθούν στο πανηγύρι της διαμαρτυρίας που ηγούνται οι επαγγελματίες του είδους (κόμματα, παρατάξεις, συνδικαλιστικοί φορείς) και να μετατρέψουν την παρουσία τους στη ΔΕΘ σε έμπρακτη και συνειδητή αμφισβήτηση του παλιού κόσμου.

Κατεβαίνουμε στον αποκλεισμό με το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαδήλωση απ' το Λευκό Πύργο στις 6.00 μμ.

ολοι εκει

κάλεσμα : Αντιεξουσιαστικη Κινηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ.

Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την αρχική παράδοση από τη συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ της χώρας και των εργαζομένων της, ντόπιων και μεταναστών στα χέρια της τρόικας και του ξένου κι εγχώριου κεφαλαίου, ήρθε η ώρα της τελικής πράξης του δράματος.

Το τελευταίο τρίμηνο με την ψήφιση του νέου μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τη βάναυση καταστολή της αντίστασης στην Πλατεία Συντάγματος, τη ψήφιση του νέου Νόμου πλαίσιο που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και πλέον με την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση της οριστικής απόφασης να αποτελειώσουν τον κόσμο της εργασίας, τους φοιτητές, τη νεολαία και να ξεπουλήσουν όποια δημόσια περιουσία κι έκταση μπορεί να έχει κάποια τιμή, η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα αποκάλυψε πλήρως το πιο στυγνό της πρόσωπο και δε νιώθει πια καμιά ανάγκη να καμουφλαριστεί.

Οι κοινωνικές, όμως, αντιστάσεις είναι υπαρκτές, ζωντανές και φουντώνουν. Το κίνημα των πλατειών με τις συγκρούσεις που έδωσε ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, οι μεγάλες και μαχητικές απεργιακές πορείες του τελευταίου διαστήματος, οι επιμέρους κλαδικοί εργατικοί αγώνες, και κυρίως το αναγεννημένο κι ελπιδοφόρο Φοιτητικό Κίνημα δίνουν το σύνθημα πως απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το παρόν μας και το μέλλον μας, μόνη απάντηση είναι ο αγώνας.

Η φετινή πορεία της ΔΕΘ, σε άλλα χρόνια επετειακή, εκ των πραγμάτων χάνει πια τον συμβολικό της χαρακτήρα. Η ξέχειλη κοινωνική οργή που όλοι και όλες περιμένουμε να εκφραστεί στο δρόμο, οι ζωντανές πλατείες που έχουν δώσει ήδη ραντεβού για το Σάββατο στις 10 Σεπτέμβρη και οι φοιτητικές καταλήψεις μέσα στο, άλλοτε αποκλεισμένο για τη μέρα, ΑΠΘ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σφυρίξει αδιάφορα και να λειτουργήσει περιχαρακωμένα και μικρόνοα.

Ως ΔΙΚΤΥΟ για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αποφασίσαμε να βρισκόμαστε από το μεσημέρι στους αποκλεισμούς που έχουν καλεστεί από τη συνέλευση του Λευκού Πύργου.

Καλούμε παράλληλα, όμως, όλο τον κόσμο όλων των συγκεντρώσεων που έχουν ανακοινωθεί, να βρει κοινό βηματισμό και, παρά τις πολλές διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, να ενοποιήσει εν τέλει το ποτάμι της αγανάκτησης και της αντίστασης που θα βρίσκεται στους δρόμους της πόλης και συντονισμένα κι αλληλέγγυα να ακολουθήσει το Φοιτητικό Κίνημα και να στηρίξει τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του Ασύλου.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικιαώματα

http://www.diktio.org

πηγή :