Κυριακή 11 Απριλίου 2021 στις 17.00

Κάλεσμα για συντονισμό αντισπισιστικών δράσεων ενόψει Πάσχα

Συνέχεια συνέλευσης για το συντονισμό αντισπισιστικών δράσεων ενόψει Πάσχα

Διαχρονικά η εκμετάλλευση των ζώων αποτελεί πάγια συνθήκη του ανθρωποκεντρικού - εξουσιαστικού συστήματος. Κομμάτι αυτού είναι οι εθνοχριστιανικές παραδόσεις, όπως και η "γιορτή" του Πάσχα, που κανονικοποιούν τη μαζική θανάτωση ως κάτι ψυχαγωγικό και αποδεκτό. Εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα όπως τα αρνιά, στοιβάζονται στις βιομηχανίες αλλά και στις μικρότερες μονάδες παραγωγής πτωμάτων προκειμένου να οδηγηθούν στο θάνατο και αμέτρητες κότες αφανίζονται μέσω της συνεχούς παραγωγής των αυγών τους.

Έπειτα, τα σώματά τους πωλούνται στα κρεοπωλεία, στα σούπερ-μάρκετ, σε υπαίθριες αγορές με το βλέμμα των ματιών τους να αντικατοπτρίζει τους βασανισμούς που υπέστησαν, τον εγκλεισμό που βίωσαν. Χωρίς να ξέρουν γιατί έπρεπε να υποστούν όλα αυτά τα δείνα, τώρα τα σώματα τους γεμίζουν τα ράφια των καταστημάτων σαν να είναι απλά αντικείμενα προς κατανάλωση. Παράλληλα, οι διαφημιστικές εταιρείες αλλά και οι ίδιες οι βιομηχανίες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρουσιάσουν τα σκοτωμένα ζώα ως μη συναισθανόμενα άτομα και τα ονοματίζουν ως κρέας, προκειμένου να κρατήσουν τον καταναλωτή μακριά από μια σκληρή πραγματικότητα.

Τα μη ανθρώπινα ζώα αισθάνονται και αντιλαμβάνονται τον πόνο, τον εγκλεισμό και τη βία όπως και τα ανθρώπινα ζώα. Είναι εντελώς εξουσιαστικό και βολικό να αποτελούν την πρώτη ύλη για διάφορες ανάγκες - επίπλαστες ή μη- που μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε χωρίς βασανισμό και πόνο. Παλεύουμε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και όχι μόνο αυτών που έτυχε να γεννηθούν ανθρώπινα ζώα.

Καλούμε όλα τα άτομα που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο βασανισμό και τη φυλάκιση όλων των ζώων, ανθρωπίνων και μη, να αντισταθούμε και να συνδιαμορφώσουμε δράσεις για να δείξουμε μια μαζική εναντίωση στις φρικαλεότητες που εφαρμόζονται πάνω στα ζώα. Να φωνάξουμε ότι τα ζώα δεν είναι ούτε τροφή, ούτε αντικείμενα , ούτε η πρώτη ύλη για το οτιδήποτε σκαρφιστεί η επιστήμη και οι βιομηχανίες. Ενάντια στο κράτος και το τεχνοβιομηχανικό σύστημα που σκορπά το θάνατο, να παλέψουμε για την ζωή και την ελευθερία όλων.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΝΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ

Αντισπισιστική συνέλευση

antiexspe_actiexon@riseuexp.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84454/