Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 19.00

Διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με τη θέσπιση του Μητρώου Μελών ΜΚΟ

Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τη θέσπιση του Μητρώου Μελών ΜΚΟ από το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ) και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom (το link θα ανέβει την ημέρα της εκδήλωσης).

"Από την άνοιξη του 2020 και εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, το «Μητρώο Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» έχει γίνει μέρος της πραγματικότητάς μας. Με δυο ΚΥΑ που υπογράφηκαν Απρίλιο και Σεπτέμβριο του 2020, όλοι/ες όσοι/ες εργάζονται στο προσφυγικό χρειάζεται να αποκτήσουν μια ειδική ταυτότητα, με την προϋπόθεση να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο. Αυτό σημαίνει πως στο ποινικό μητρώο μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παραβάσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν φορτωθεί σε καθένα/καθεμία μας που συμμετέχει σε πορείες και απεργίες.

Γίνεται λοιπόν ένα πρωτοφανές άλμα που θέλει να συνδέσει την πρόσβαση στην εργασία με την προσωπική μας ζωή, με μετακλητούς υπαλλήλους του Υπουργείου να έχουν πρόσβαση σε πολύ ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία. Βλέπουμε δηλαδή ότι το κράτος θέλει να λάβει περισσότερο ενεργό ρόλο στον έλεγχο της ζωής μας μέσα από τον έλεγχο της πρόσβασης στο μεγαλύτερο εκβιασμό για την ανθρώπινη επιβίωση, δηλαδή την εργασία. Αυτό που δοκιμάζεται στα εργαζόμενα των ΜΚΟ πολύ εύκολα μπορεί να γενικευτεί και για άλλους κλάδους στην αρχή, μέχρι να αποτελέσει γενικό κανόνα για όλους τους κλάδους."

Κείμενο του ΣΒΕΜΚΟ σχετικά με το μητρώο: https://svemko.espivblogs.net/?p=1567

πηγή : https://svemko.espivblogs.net/?p=1573