Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 12.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

-

Κοινή Αντιπολεμική- Αντιϊμπεριαλιστική Δράση

-

Σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση μετατρέπεται η χώρα με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, οι νατοϊκές δυνάμεις στήνουν ένα στρατιωτικό και εξοπλιστικό δίκτυο που σκεπάζει όλη τη χώρα. Ένα δίκτυο που παράλληλα παγιδεύει το λαό και τη νεολαία της χώρας στα επικίνδυνα, αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων, πρώτα και κύρια των ΗΠΑ.

Ο ερχομός του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, αυτής της τερατώδους φονικής μηχανής των ΗΠΑ, στη Σούδα, η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τα αμερικάνικα σχέδια για εγκατάσταση νέων πυρηνικών στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως «ευκαιρία», οι σχεδόν καθημερινές πολεμικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και των σιωνιστών φονιάδων του Ισραήλ, αλλά και αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Μεσόγειο, Ασία και Αφρική μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να εμπνέουν στο λαό και τη νεολαία. Γιατί αποτελούν μερικά μόνο δείγματα της προετοιμασίας ενός νέου γύρου φονικών επεμβάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, σημαίνουν νέα κύματα βομβαρδισμών, ισοπέδωσης και καταστροφών. Σημαίνουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής, εκατόμβες νεκρών, νέα κύματα προσφυγιάς, πόνου και δυστυχίας.

Εκεί οδηγούν οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Νέα, πιο επικίνδυνα δεδομένα διαμορφώνονται στην περιοχή, την ώρα που η ντόπια άρχουσα τάξη υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας, αποζητά έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό των ιμπεριαλιστών. Ρόλο που προσδοκά να αναβαθμίσει τη θέση της και στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη. Στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, φρουρώντας με φράκτες και σκάφη την αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να το πετύχει αυτό, έχει παραδώσει άνευ όρων τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενώ ετοιμάζεται για ένα νέο γύρο τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε προσλήψεις χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών σε βάρος των πραγματικών αναγκών του λαού και της νεολαίας που στενάζουν από τις συνέπειες της φονικής πανδημίας, αλλά και τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Πρόκειται για πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια του «έργου» και με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, όπως και των εθνικιστών της Ελληνικής Λύσης.

Όσο προσδένεται η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ στους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο σκληρή και επικίνδυνη γίνεται για το λαό και τη νεολαία. Γιατί η επιβολή αυτής της πολιτικής και η στοίχιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια απαιτούν πρώτα και κύρια το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Απαιτούν την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των ιμπεριαλιστών ως δήθεν προστατών και σωτήρων μας. Απαιτούν «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή απαιτούν τη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών τους και των αστικών τάξεων.

Εκεί στοχεύουν οι νόμοι για το χτύπημα των διαδηλώσεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, εκεί στοχεύει η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, εκεί στοχεύει η αύξηση της θητείας και οι σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18. Εκεί στοχεύει και η συστημική προπαγάνδα από τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, η οποία δηλητηριάζει καθημερινά τις λαϊκές συνειδήσεις και με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

-

Το συμφέρον του λαού και της νεολαίας βρίσκεται στην αντίπερα όχθη:

 • Στη φιλία και την αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.
 • Στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά.
 • Ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό δίκαιο των ΑΟΖ και στις επιδιώξεις και των δύο αστικών τάξεων να το «υλοποιήσουν» η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα.
 • Στην καταδίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σοβινισμού.
 • Στη μαζική πάλη για την ανατροπή των σχεδίων αυτών, μέσα από τη συγκρότηση πλατιών αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών.
 • Στην πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 • Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα στους φαντάρους.
 • Καμία σκέψη για στράτευση στα 18.
 • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών.
 • Όχι στην καταστολή, την κρατική τρομοκρατία, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των αγώνων.
 • Πάλη για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

6/4/2021

-

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΛΑΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 12 / Λευκός Πύργος

-

Πολιτικές και Κοινωνικές οργανώσεις/συλλογικότητες Εργαζομένων - Νεολαίας

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13567


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιπολεμική πορεία Σάββατο 12:00 Λευκός πύργος

ΣΦ Φυσικού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Το ελληνικό Κράτος δεν έχει σταματήσει να πολεμά.

[κάλεσμα για την ημέρα αντιπολεμικής δράσης, Σάββατο 17 Απρίλη, πορεία στις 12.00 από τον Λευκό Πύργο]

Ας ξεκινήσουμε με μία βασική διαπίστωση: Το νέο νομοσχέδιο για για τον ελληνικό στρατό και τη θητεία, δεν αυξάνει απλά την περίοδο στράτευσης. Αποτυπώνει την κλιμάκωση της επιθετικότητας του ελληνικού κράτους απέναντι στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς του εχθρούς, κυρίως απέναντι στις "ασύμμετρες" απειλές απέναντι στις οποίες οι Έλληνες αξιωματούχοι δηλώνουν πως δεν είναι τόσο προετοιμασμένοι όσο θα ήθελαν-ειδικά μετά τα γεγονότα του Έβρου και του υβριδικού πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας στις πλάτες των μεταναστών/στριών.

Το νομοσχέδιο ουσιαστικά ενισχύει τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην παραμεθόριο και στην Κύπρο, ωθώντας τους πιο φτωχούς που δεν έχουν σπουδάσει κάτι "χρήσιμο" για τον ΕΣ ή τους 18ρηδες να κάνουν 9μηνη θητεία στις περιοχές αυτές, ενώ οι πιο μορφωμένοι και σε οικονομικά καλύτερη θέση μπορούν να αναλάβουν στρατιωτικές υπηρεσίες που απαιτούν άλλο μορφωτικό κεφάλαιο και πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μένοντας στην ΑΘήνα και κάνοντας θητεία για 12 μήνες. Έτσι διαμορφώνεται ένας στρατιωτικός μηχανισμός πιο ταξικός, κατασταλτικός και επιθετικός στα περιφερειακά σύνορα απέναντι σε μετανάστες/στριες και την Τουρκία, με το πιο επιστημονικό του δυναμικό στο κέντρο.

Όμως αυτή δεν είναι μια λογική που έφερε για πρώτη φορά η Ν.Δ. Πολιτικά μια τέτοιου τύπου αναδιάρθρωση του στρατού είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσω του πολιτικού του λόγου, όπου υποσχόταν εκσυγχρονισμό με λιγότερα βύσματα, λιγότερες προσλήψεις ΕΠΟΠ και ενισχύοντας με φαντάρους τα σύνορα και τα νησιά, είτε στην πράξη, πραγματοποιώντας μαζικές μεταθέσεις από την Αθήνα στην παραμεθόριο. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια στην ολοκλήρωσή του στρατού ως μία πολεμική μηχανή φύλακα των μεγάλων συμφερόντων, καταστολής και μιλιταρισμού.

Στη πραγματικότητα, εδώ και πάνω από ένα χρόνο το ελληνικό Κράτος δεν έχει πάψει να πολεμά, δεν έχει πάψει να διεξάγει έναν κοινωνικό πόλεμο.

Το Φλεβάρη του 2020, στον Έβρο απέναντι στην Τουρκία και χιλιάδες μετανάστες/στριες, τους οποίους αυτή άφησε να περάσουν τα σύνορα. Τότε, το ελληνικό στράτος βάφτισε χιλιάδες οικογένειες "πράκτορες" και επιστράτευσε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό του-στρατό, αστυνομία με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, τις φασιστικές λέσχες εφέδρων και άλλους φασίστες "κυνηγούς λαθρομεταναστών", ενώ αποδεδειγμένα δολοφόνησε με πραγματικά πυρά τουλάχιστον δύο μετανάστες και μετανάστριες.

Στα τέλη του ίδιου Φλεβάρη και στις αρχές Μάρτη 2020, το ελληνικό κράτος πραγματοποίησε κυριολεκτικά απόβαση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για το άνοιγμα νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/στριών, με σφοδρές εθνικιστικές και αντιρατσιστικές αντιδράσεις από τις ντόπιες κοινότητες. Τότε, για άλλη μια φορά, ο στρατιωτικός και αστυνομικός μηχανισμός βρέθηκε σε επιφυλακή.

Το Μάρτη του 2020 κηρύχθηκε παγκόσμιο Lockdown, και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως "ο στρατός μας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη" και σε "πόλεμο απέναντι στον αόρατο εχθρό", τον Covid 19. Έκτοτε, έχουμε πάνω από 8000 νεκρούς από Covid-19, ντόπιους/ες και μετανάστες/στριες, αλλά και επιπλέον πάνω από 5000 νεκρούς, από τη μετατροπή του συστήματος υγείας σε μονοθεματικό για τον Covid-19, πλάι σε εργατικά ατυχήματα μέσα στην πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, η υγειονομική απειλή της πανδημίας του Covid-19 χρησιμοποιείται από το ελληνικό κράτος και το ευρωπαικό κατεστημένο τόσο ως εργαλείο αναδιάρθρωσης των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων, με την καταιγιστική ψήφιση κυριολεκτικά δεκάδων νομοσχεδίων (για τα προσωπικά δεδομένα, για τα εργασιακά, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τη λογοκρισία στην τέχνη κ.α), όσο και ως όπλο απέναντι στους "πλεονάζοντες πληθυσμούς" που δεν χωράνε ούτε στο ταξικό και ρατσιστικό σύστημα υγείας, ούτε στα σχέδια επιβολής της αστυνομοκρατίας.

Τον Οκτώβριο του 2020, το τουρκικό σκάφος Oruc Reis προκάλεσε ξανά την αντιτουρκική υστερία των ελληνικών ΜΜΕ και το ελληνικό κράτος κήρυξε για μία ακόμα φορά τον στρατιωτικό του μηχανισμό σε πολεμική ετοιμότητα-λέγοντας ψέματα, ξανά, για τα δικαιώματα της Ελλάδας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το Γενάρη του 2021, η κυβέρνηση δήλωσε με χαρά πως διπλασίασε, και μάλιστα σε καιρό ειρήνης, τα ελληνικά σύνορα στη θάλασσα στο Ιόνιο πέλαγος, δείχνοντας τις επιθετικές βλέψεις της απέναντι στα διεθνή ύδατα και την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στρατός και η ελληνική αστυνομία ενισχύονται προκλητικά με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που φαίνεται πως θα ανέλθει σε πάνω από 60 δις, με νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, με νέες φρεγάτες, με νέα τεθωρακισμένα για την καταστολή πλήθους, με πάνω από 15.000 προσλήψεις μισθοφόρων του στρατού, συνοριοφυλάκων και άλλων ανθρωποφυλάκων, με αναδιάρθρωση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο μάλιστα του άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Γαλλίας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, το ελληνικό Κράτος στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στο Μάλι για να διεκδικίσει το δικό του μερίδιο στην αναδυόμενη αγορά της αφρικανικής ηπείρου, μπαίνοντας πιο βαθιά στον γεωπολιτικό ανταγωνισμό απέναντι στην Τουρκία για τον έλεγχο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως φαίνεται στη βαθιά στρατιωτική εμπλοκή του από το 2011 μέχρι σήμερα στη Λιβύη, όπως αποτυπώνεται στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τις ΑΟΖ απέναντι στη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας. Και φυσικά, το ελληνικό Κράτος εξακολουθεί να έχει στρατιωτική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, με γέφυρα τις κοινές νατοικές ασκήσεις με ΗΠΑ-Βόρεια Μακεδονία, στις οποίες η ελληνική αεροπορία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, με γέφυρα την συνεργασία του με το Ισραήλ σε επίπεδο στρατιωτικής τεχνογνωσίας και ελέγχου των ροών ενέργειας (EASTMED).

Η ελληνική πολεμική μηχανή, όμως, δεν είναι χωρίς αντίπαλο. Στα σύνορα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο αγώνας και η κίνηση των μεταναστών/στριών, παρά τις κρατικές δολοφονίες, δεν μπορεί να ανακοπεί. Στην ενδοχώρα, από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις μέχρι τις φεμινιστικές καταγγελίες που έφτασαν να απειλούν την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, και από τις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι το αντικατασταλτικό, αντιλοκντάουν κίνημα χιλιάδων ανθρώπων στις πλατείες, που ξεκίνησε από τις δυναμικές διαδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη, τους τελευταίους μήνες είχαμε ένα μπαράζ κοινωνικών κινημάτων και αγώνων που κέρδισαν ανάσες ελευθερίας για τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες, ανακόπτοντας λίγο τη φόρα της ελληνικής πολεμικής μηχανής.

Το ελληνικό κράτος θέλει να επιβάλλει το Αξιόμαχο μέσα και έξω από το στρατό, σε όλη την κοινωνία-το Αξιόμαχο της Εθνικής Ενότητας, του Μιλιταρισμού, των καταπιεσμένων ως Εθνικών Εχθρών. Να επιβάλλει πως όλη η κοινωνία θα βρίσκεται διαρκώς σε πόλεμο απέναντι σε κάθε "άτακτο πληθυσμό", μετανάστες/στριες, ασθενείς με Covid-19, φοιτητές/ριες, εργαζόμενους/ες, φεμινίστριες, οπαδούς, Ρομά. Έφτιαξε κοινές "υγειονομικές επιτροπές" με στρατιωτικούς. Επέβαλε γενικευμένο Στρατιωτικό Νόμο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων, εφαρμόζοντας τη θανατοπολιτική του στα camps και τα νοσοκομεία-σκοτώνοντας τους "μη παραγωγικούς". Προετοιμαζόμενο για το νέο γύρο πολέμων και καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέσα και έξω από τα σύνορα, από τις επενδύσεις στο κέντρο των πόλεων μέχρι την Αφρική.

Απέναντι σε αυτό το Αξιόμαχο, εμείς λέμε:

Καμία αύξηση της θητείας, κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός-λεφτά για την υγεία και την παιδεία

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει το καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Δεν πολεμάμε για το ελληνικό Κράτος, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ απέναντι σε καταπιεσμένες/ους

Καμία επέκταση των των χωρικών υδάτων, καμία ΑΟΖ.

Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή της εθνικής ενότητας και των κερδών, που στρέφεται εναντίον μας

Κοινοί διεθνιστικοί-αντιπολεμικοί αγώνες εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, καταπιεσμένων

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Διεθνιστική Κίνηση Antiwar

πηγή : https://antiwarproject.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Απριλίου 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αναδημοσιεύουμε το πρόγραμμα κατάληψης του ΣΦ Γεωλογίας για αυτή την εβδομάδα.

Image

πηγή : https://twitter.com/laf_portal/status/1381504…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

"Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί.
Οι έμποροι φωνάζουν γι' αγορές.
Οι άνεργοι πεινούσαν.
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται.
Τα χέρια που ήταν σταυρωμένα, σαλεύουν πάλι:
Φτιάχνουν οβίδες."

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η κρίση που βιώνει ο καπιταλισμός σήμερα, και η πανδημία που ο ίδιος προκάλεσε με την ατέρμονη και χυδαία εκμετάλλευση της φύσης, μας δείχνει το χαρακτήρα του με τον πιο σκληρό τρόπο. Ένα χαρακτήρα που απαιτεί την περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης, την εκτεταμένη καταστολή και την καλλιέργεια του φόβου μέσω των σωμάτων ασφαλείας, και φυσικά την εξάπλωση του κεφαλαίου, όχι μόνο για να αυξάνονται τα κέρδη της άρχουσας τάξης, αλλά και για να εξασφαλιστεί η ίδια η ύπαρξη του καπιταλισμού.

Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και χρόνια, αλλά ακόμα και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το κράτος δεν έχει ενισχύσει καθόλου τη δημόσια υγεία. Βλέπουμε γιατρούς να αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες, μηδαμινές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, μπίζνες εκατομμυρίων μέσω της αγοράς προμηθειών από φίλους και εταιρείες που μόλις ιδρύονται, μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, κι όλα αυτά ενώ μετράμε 9.000 νεκρούς εν μέσω μάλιστα ενός διαρκούς lockdown. Από την άλλη, είδαμε τον πρωθυπουργό να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρες τις βλέψεις του κρατικού μηχανισμού στη ΔΕΘ του 2020, εξαγγέλλοντας την αύξηση της χρηματοδότησης τόσο για την εξοπλιστική αναβάθμιση της "άμυνας" του ελληνικού κράτους απέναντι στα υπόλοιπα, όσο και για την οχύρωση του στο εσωτερικό με την ενίσχυση της αστυνομίας.

"Στρατηγέ, το τανκς σου είναι δυνατό μηχάνημα.
Θερίζει δάση ολόκληρα, κι εκατοντάδες άνδρες αφανίζει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Χρειάζεται οδηγό."

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ η Ελλάδα ήταν ήδη εδώ και χρόνια δεύτερη σε όλο το ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες αναλογικά με την οικονομία της (πίσω μόνο από τις ΗΠΑ), ο αμυντικός προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους για το 2021 αυξήθηκε κι άλλο, φτάνοντας τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι εξοπλιστικές δαπάνες ξεπερνούν τα 2,5 δις, με την αγορά πολεμικών αεροσκαφών rafale, φρεγατών (για τις οποίες το κόστος του συνολικού προγράμματος ενδεχομένως και να ξεπεράσει τα 5 δις), drone, κοκ, αλλά και την ενίσχυση των ήδη υπάρχοντων F16. Ταυτόχρονα, και ενώ το 75,6% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας για το 2020 αφορούσε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (το υψηλότερο ποσοστό σε όλο το ΝΑΤΟ), αναγγέλθηκαν οι προσλήψεις ακόμα 15.000 ΕΠΟΠ και 2.500 στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις. Ανακοινώθηκε τέλος η εφαρμογή διζωνικού συστήματος στράτευσης, με την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς -πλην των παραμεθόριων- από 9 σε 12 μήνες.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, αποτελούν το μέσο ώστε το ντόπιο και το διεθνές κεφάλαιο να περιφρουρήσουν τους πόρους της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την αναπαραγωγή τους. Το ελληνικό κράτος κάνει εδώ και χρόνια διακρατικές συμφωνίες, με ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Ισραήλ, αλλά και συμφωνίες στο ίδιο το ΝΑΤΟ, για να εξελιχθεί σε ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη της περιοχής, και να εκμεταλλευτεί η αστική τάξη της χώρας μαζί με πολυεθνικές-κολοσσούς τις ενεργειακές της πηγές, ενώ δίνει πρόσβαση στα οικονομικά κυρίαρχα δυτικά κράτη για να παρεμβαίνουν ευκολότερα στην ευρύτερη περιοχή. Τόσο στρατιωτικά, με τις δεκάδες νατοϊκές βάσεις ανά την επικράτεια, με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να έχει μετατραπεί σε σταθμό απόβασης για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, και τα "συμμαχικά" βομβαρδιστικά να φεύγουν πριν από ελάχιστα χρόνια από τη Σούδα για να βομβαρδίσουν τη Συρία. Όσο και οικονομικά, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, που υπέγραψαν στις 2 Ιανουαρίου 2020 Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ με τις ευχές των ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Μια κίνηση στην οποία είναι περιττό να αναφέρουμε πως δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα για την περιοχή της Παλαιστίνης, και που ήρθε ως απάντηση στο πρόσφατο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Ασφαλώς όλες αυτές οι πολεμικές δαπάνες και στρατηγικές του ελληνικού κράτους εις βάρος των ζωών μας δεν θα δικαιολογούνταν με βάση τα παραπάνω συμφέροντα. Έτσι αυτά μασκαρεύονται σε "εθνικό συμφέρον", ενώ το αφήγημα συνοδεύεται και από την περίφημη τουρκική προκλητικότητα. Μια φράση που τα ελληνικά ΜΜΕ επικαλούνται συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να καλλιεργήσουν το διαχωρισμό ανάμεσα στους δύο λαούς. Προκειμένου να μας προετοιμάσουν να χύσουμε το αίμα μας για τα κέρδη των αστικών τάξεων, μιας και σε ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο δεν θα είναι οι Έλληνες και Τούρκοι καπιταλιστές αυτοί που θα επωμιστούν όλες τις τραγικές συνέπειες, αλλά οι προλετάριοι των δύο χωρών.

Την ίδια στιγμή η επίδειξη δύναμης και επιβολής για την προστασία του ελληνικού και δυτικού κεφαλαίου συμπυκνώνεται στην άσκηση Ηνίοχος που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 22 Απριλίου σε όλη την ελληνική επικράτεια. Με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα πρωτίστως απέναντι στην Τουρκία, αλλά και παγκοσμίως, με τη συγκεκριμένη άσκηση να αποτελεί σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας την πιο ανταγωνιστική άσκηση στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Μήπως λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με "τουρκική προκλητικότητα";

Ταυτόχρονα τα δύο κράτη μας δείχνουν επανειλημμένα ότι ακολουθούν κοινή πλεύση και στους δύο πόλους συνεργασίας και ανταγωνισμού, προκειμένου να ανθίσει το κεφάλαιο. Έτσι από τη μία βλέπουμε το πλωτό γεωτρύπανο Deep Sea Metro II να καταλήγει από την ιδιοκτησία της οικογένειας Αγγελοπούλου στο τουρκικό κράτος για έρευνες στα ανοιχτά της Κύπρου, ενώ από την άλλη κανένα από τα δύο κράτη δε διστάζει να ενσωματώσει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό στις εξωτερικές του βλέψεις και στα εσωτερικά άλλων χωρών. Έτσι, μετά το μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης αναφορικά με την οριοθέτηση των ΑΟΖ τους, το οποίο αποτέλεσε την κίνηση της Τουρκίας για να εμπλακεί στην εκμετάλλευση της περιοχής, ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες τη Λιβύη, μιλώντας για ακύρωση του μνημονίου, αλλά και περί εισχώρησης του ελληνικού κεφαλαίου σε μια χώρα συντετριμμένη από τον εμφύλιο.

"Στρατηγέ, το βομβαρδιστικό σου είναι πολυδύναμο.
Πετάει πιο γρήγορα απ' τον άνεμο,
κι απ' τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύ.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Χρειάζεται πιλότο."

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Φυσικά η εξωτερική οχύρωση δεν αρκεί για να καταφέρει το υπάρχον σύστημα να στήσει τις άμυνες του απέναντι σε όποιον διεκδικεί καλύτερους όρους ζωής. Έτσι το ελληνικό κράτος προχωράει απροκάλυπτα και στην ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής στο εσωτερικό του προκειμένου να καταπολεμήσει τον "εσωτερικό εχθρό", με προσλήψεις και συνεχή ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας, καθώς και με τη δαπάνη 30.000.000€ για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο περίφημος "εσωτερικός εχθρός" είναι όλοι/ες όσες δε σκύβουν το κεφάλι και τολμούν να αντιστέκονται απέναντι στις δολοφονικές πολιτικές κράτους και κεφαλαίου. Το είδαμε ξεκάθαρα τους τελευταίους μήνες, που η καταστολή στράφηκε απέναντι σε μαθητές και δασκάλους που διεκδικούσαν ασφαλείς όρους λειτουργίας των σχολείων, απέναντι στους υγειονομικούς που στοχοποιήθηκαν ή/και απολύθηκαν επειδή κατέδειξαν τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, απέναντι στις φοιτήτριες που εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, απέναντι στους κατοίκους γειτονιών που αντιτάχθηκαν στη αυθαιρεσία των μπάτσων.

Είναι προφανές ότι η βολικότερη συνθήκη για ένα κράτος προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα του είναι η έλλειψη κοινωνικών αντιδράσεων. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και η λογική της ανάθεσης που επικράτησε μαζί του έβαλε ταφόπλακα σε ένα κύμα μαζικών αγώνων και κινητοποιήσεων. Στη συνέχεια, η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας και το μούδιασμα των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων έδωσαν άλλη μία ευκαιρία στο κράτος για να περάσει το ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα μετά το άλλο. Το κράτος όμως, για να διαιωνίσει τη θέση του, φροντίζει να οχυρώνεται και απέναντι στο ξέσπασμα νέων μαζικών αγώνων και κινητοποιήσεων. Και εδώ έρχεται ξανά ο ρόλος των δυνάμεων καταστολής απέναντι στον "εσωτερικό εχθρό". Με στόχο την αντιμετώπισή του, πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον ελληνικό στρατό, στα πλαίσια συνεργασίας του με το ΝΑΤΟ, ασκήσεις αναβαθμισμένης καταστολής διαδηλωτών, όπως ο "Καλλίμαχος" αλλά και μέρος της πρόσφατης "Defender Europe 21".

Αναγνωρίζουμε λοιπόν πως αυτός ο "εσωτερικός εχθρός" είμαστε όλοι εμείς: οι καταπιεσμένοι, οι προλετάριες, οι μετανάστριες, οι εργαζόμενες, οι άνεργοι που βλέπουμε συνεχώς τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας να κατατροπώνονται από τις επιδιώξεις της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Που βλέπουμε να απαξιώνουν διαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας για να αυξάνονται τα κέρδη τους, να υποβαθμίζουν κι άλλο τα δημόσια πανεπιστήμια αφήνοντας μόνο τους λίγους και εκλεκτούς να σπουδάζουν, να διαλύουν το φυσικό περιβάλλον για να περάσουν από πάνω του οι "επενδύσεις τους", να σκοτώνουν στα σύνορα και στα κέντρα κράτησης ανθρώπους που ξεριζώθηκαν απ' τον τόπο τους εξαιτίας των πολέμων και της οικονομικής εξαθλίωσης που οι ίδιοι μαζί με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους επέβαλαν, να περνάνε νομοσχέδια για να δουλεύουμε όλο και περισσότερο, να κατάσχουν την κατοικίες των οικονομικά ασθενέστερων, να να να…

"Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Ξέρει να σκέφτεται."

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε πώς είναι ίδιες οι ρίζες που βρίσκονται πίσω από τα διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Να το συνειδητοποιήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να αρνηθούμε τόσο τον πόλεμο όσο και την "ειρήνη" που τον γεννά, που για εμάς σημαίνει ανεργία, κακοπληρωμένη και ελαστική εργασία, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, φτώχεια, διακρίσεις, θάνατο στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα εργατικά "ατυχήματα".

Είναι πολύ σημαντικό να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε συλλογικά, μακριά από την απογοήτευση και τον ατομισμό. Βασιζόμενοι στις δυνάμεις όλων των καταπιεσμένων, μακριά από θεσμικούς παράγοντες και νέους ή παλιούς έμπορους ελπίδας, να δομήσουμε ένα διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα αποδομεί την εθνική ρητορική που προσπαθεί να αποκρύψει τις ταξικές μας διαφορές. Ένα κίνημα που θα αποτρέπει το ενδεχόμενο πολέμου και θα συλλογικοποιεί τις αντιστάσεις των χιλιάδων από εμάς που προσπαθούν να αντιδράσουν ή να αποφύγουν ατομικά το δολοφονικό μηχανισμό που λέγεται ελληνικός στρατός. Ένα κίνημα που θα μπορέσει να συνδεθεί με τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες που υπερασπίζονται το φυσικό κόσμο από την καπιταλιστική απληστία, και με τους εργατικούς αγώνες που προσπαθούν να μπλοκάρουν την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας και των ζωών μας. Που θα παλέψει μαζί με τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες ενάντια στο σύστημα που γεννάει την προσφυγιά και το θάνατο, που θα τολμήσει να έρθει σε επαφή με τους αγωνιστές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, του κόσμου, καταργώντας στην πράξη τους επίπλαστους εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς. Να κάνουμε σαφές πως σε ενδεχόμενο πολέμου θα αρνηθούμε να στρέψουμε το όπλο απέναντι σε ανθρώπους της τάξης μας, που βιώνουν την ίδια καταπίεση με μας και απλά έτυχε να γεννηθούν στην άλλη πλευρά μιας θάλασσας ή μιας νοητής γραμμής. Να χτίσουμε τις άμυνές μας απέναντι σε όσα μας καταπιέζουν και μας κρατάνε φιμωμένες, και να σημειώσουμε μικρές νίκες, όπως μας έδειξε ότι μπορούμε τους τελευταίους μήνες το φοιτητικό κίνημα.

"Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε:
Πόλεμος και ειρήνη είναι δύο πράγματα ολότελα διαφορετικά.
Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους
μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα.
Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους

καθώς ο γιος από τη μάνα.
Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά.
Ο πόλεμός τους σκοτώνει

ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους."
Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου

Τη στιγμή αυτή που οι διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, τόσο στη γειτονιά μας με την αναβάθμιση της πολεμικής προετοιμασίας, όσο και παγκοσμίως με την αναθέρμανση της ουκρανικής/νατοϊκής επιθετικότητας στην Κριμαία και το Ντονμπάς, τις εκατέρωθεν επιθέσεις σε πλοία ισραηλινών και ιρανικών συμφερόντων, την αντιπαράθεση των ΗΠΑ και της αναδυόμενης υπερδύναμης Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Σαχέλ της Αφρικής (με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων) και ακόμα ένα διαφαινόμενο πόλεμο διά αντιπροσώπων, είναι ανάγκη και μονόδρομος για την εκμεταλλευόμενη τάξη να αντιληφθούμε τον ταξικό πόλεμο ως τον τελευταίο πόλεμο. Να αγωνιστούμε και να οργανωθούμε συλλογικά και να συνδέσουμε όλους τους επιμέρους αγώνες σε μια κοινή απελευθερωτική προοπτική που θα στοχεύει στην καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Να τολμήσουμε να νικήσουμε για να ζήσουμε εμείς και οι επόμενοι σε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και κοινοκτημοσύνης. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και λεηλασία της φύσης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Χωρίς κράτη και καπιταλισμό, χωρίς έθνη και σύνορα, πολέμους και φτώχεια.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ,
ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥΣ

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Απριλίου 07h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, 12:00 14 ΑΠΡΙΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: 17:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ

Στις 17 Απρίλη καλούμε στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική και διεθνιστική κινητοποίηση, η οποία θα διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον κρίσης τόσο υγειονομικής όσο και οικονομικής, σε ενα περιβάλλον ταξικής επίθεσης, όξυνσης των ενδοαστικών ανταγωνισμών και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Σε ένα περιβάλλον όπου η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει εν μέσω πανδημίας και τρομερών ελλείψεων στο σύστημα υγείας να δίνει υπέρογκα κονδύλια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και για αγορά οπλισμού και μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία.

Σε μια συγκυρία όπου οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με νέες επιθετικές εμπόλεμες κινήσεις να λαμβάνουν χώρα όπως αυτές διαμορφώνονται και με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία, με την ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, με προεξέχουσα δύναμη τις ΗΠΑ, που την έχει εξοπλίσει και αναδείξει, να έχουν ενορχηστρώσει σύρραξη στην περιοχή του Ντόνμπας, στη λογική της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Παρατάσσοντας στρατεύματα στα περίχωρα του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Κριμαίας με πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να περνάνε στη Μαύρη Θάλασσα και πολεμικά διατάγματα να βγαίνουν από τον Ζελένσκι. Οδηγούνται έτσι σε μια ανοιχτή επίθεση στο λαό του Ντονμπας και στις πολιτοφυλακές του, οι οποία θα οδηγήσει σε μεγάλο αιματοκύλισμα την περιοχή. Μια επίθεση στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της ανάδειξης νέων υπερδυνάμεων Ρωσίας-Κίνας και του ξαναμοιράσματος των αγορών. Σε μια περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εμπάργκο, κυρώσεις αλλά και πολέμους σε "δευτερεύοντα" αλλά απολύτως κρίσιμα γεωστρατηγικα πολεμικά πεδία (Συρία, Α. Ουκρανία, Α. Μεσόγειος, Αφρική κλπ).

Η Ελλάδα ως μία απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, η Ελλάδα ως όλο και πιο ενεργά εμπλεκόμενη σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Η στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, πλήρως προσδεδεμένη στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμπυκνώνεται όλο και πιο πολύ στις διαχρονικές της φράσεις: "οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας" και "Ελλάς-Γαλλία-Συμμάχία". Με την κυβέρνηση να υλοποιεί πλήρως αυτή τη στρατηγική. Πέραν της αγοράς εξοπλιστικών όπως και προαναφέραμε, είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να διακυρήσει την αποστολή στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στις χώρες του Σαχέλ (κατά κύριω λόγω στο Μάλι) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Γαλλία, διευκολύνοντας, μέσα σε άλλα, την κερδοφορία των γαλλικών μονοπωλίων αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου που ευελπιστεί να μεταφέρει στα ευρωπαϊκά μετόπισθεν τον κλεμμένο ορυκτό πλούτο της περιοχής.

Οι ντόπιοι βιομήχανοι και εφοπλιστές αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό ξέρουν καλά πως κάθε τους επιδίωξη, κάθε δικιά τους προσπάθεια για οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επέκταση προϋποθέτει την υπαγωγή τους σε κάποιο ιμπεριαλιστικό άρμα. Από τη Σούδα που έχει αποτελέσει πολλάκις ορμητήριο για το αιματοκύλισμα λαών της περιοχής μας μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από το νέο επενδυτικό πλάνο που θα φέρει εταιρείες των Η.Π.Α. να πλουτίσουν πάνω σε μία κοινωνική έρημο όπου τα πάντα ιδιωτικοποιούνται και οι εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δικαιώματα και με τσακισμένους μισθούς μέχρι τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και τις 2 επισκέψεις του Πομπέο μέσα σε 1,5 χρόνο. Από τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων για το ποιος θα αγοράσει ναυπηγικές και ενεργειακές υποδομές και τον ελλιμενισμό ενός από τα μεγαλύτερα πλοία του στόλου των Η.Π.Α. στη Σούδα μέχρι τη συνεχόμενη εμβάνθυση της σχέσης με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, μέσω του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Γιατί είναι αλήθεια πως η Ελλάδα είναι αυτή που έκλεισε τις δικιές της συμφωνίες με την Κύπρο, τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ που αιματοκυλά χωρίς σταματημό τον Παλαιστινιακό λαό (μια συμμαχία επίσης υπό την αιγίδα των Η.Π.Α. και της Γαλλίας) για τη δημιουργία του κοστοβόρου αγωγού East Med και για την εκμετάλλευση-μεταφορά φυσικού αερίου στην Ε.Ε., χωρίς μάλιστα να έχει ορίσει καν την ΑΟΖ της, κάτι που γνωρίζει πως προϋποθέτει συμφωνία με την Τουρκία.

Γι'αυτο και το ζήτημα του ενδοαστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας ανάγεται σε βασική ατζέντα, με την προσπάθεια συσπείρωσης του εθνικού κορμού να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα για τις κυβερνήσεις και των δύο κρατών. Γιατί και οι δύο πλευρές την ώρα που εκμεταλλεύονται και καταστέλλουν τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές στα μετόπισθεν, προσπαθούν να χαράξουν τις δικιές τους τυχοδιωκτικές, άδικες και επεκτατικές κινήσεις στην περιοχή, με μια κοινή προϋπόθεση: Αυτές να είναι παράγωγες και εξαρτώμενες των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και πιο ειδικά των συμφερόντων των βιομηχανιών ενέργειας και πολεμικού εξοπλισμού μεγάλων οικονομιών, με τις οποίες ταυτίζουν και την δική τους κερδοφορία.

Όπως είναι αλήθεια το ότι στο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, στις διώξεις και εκδόσεις κομμουνιστών αγωνιστών αλλά και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, μια χαρά συνεργάζονται ο ελληνικός με τον τουρκικό στρατό και οι μυστικές υπηρεσίες, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω μπορεί να ετοιμάζονται να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.Γιατί όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο γνωρίζουμε καλά πως οι λαοί και οι αγωνιστές της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, γι'αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό που καλλιεργείται και από τις δύο πλευρές προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Ντόπιος μιλιταρισμός: Εθνική ενότητα, πολεμικοί προϋπολογισμοί & αύξηση της θητείας

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τα εγκαίνια του Thessaloniki Helexpo Forum, όπου ο πρωθυπουργός χωρίς καμία ενσυναίσθηση της απόλυτης φτώχειας που κυριαρχεί, ανακοίνωνε με στόμφο την κατασπατάληση 10 δισεκατομμυρίων για αγορά πολεμικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων από τη Γαλλική πολεμική βιομηχανία, ενώ σε αντίστοιχες συζητήσεις είναι με Η.Π.Α. και Γερμανία. Οι μιλιταριστικές επιδιώξεις των ντόπιων αστών έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρες από την ανακοίνωση της πρόσληψης 15.000 νέων στρατιωτικών (ενώ λίγες μέρες πριν είχαν προσληφθεί άλλες 6.000), από την αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας αλλά και από τις σκέψεις για υποχρεωτική εκπλήρωσή της από τα αγόρια σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Είναι την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές δωρίζουν πλοία στο λιμενικό και το στρατό, είναι την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημίων αφορούν πέρα από τις ανάγκες του κεφαλαίου, τις ανάγκες του στρατού, του ΝΑΤΟ, της αστυνομίας. Είναι την ίδια στιγμή που ο στρατός πλασάρεται σαν επαγγελματική αποκατάσταση για πολλούς νέους αλλά και αποτελεί πρότυπο άμισθης εργασίας για χιλιάδες μηχανικούς, γιατρούς και άλλους πτυχιούχους.

Είναι την ίδια στιγμή που ο στρατός διαχειρίζεται όλο και πιο πολύ κοινωνικά προβλήματα, εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στις επαναπροωθήσεις και στην φυλάκιση των μεταναστών/ μεταναστριών, που εξασκείται όλο και πιο συχνά για να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό. Είναι την ίδια στιγμή που τα νέα παιδιά καλούνται να εκπαιδευτούν ακόμα πιο εντατικά από το σχολείο στον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πατριαρχία, να μάθουν να υποτάσσονται σε γαλονάδες, να μάθουν να πεθαίνουν και να σκοτώνουν για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους και όλο αυτό πλέον για 12 μήνες. Είναι τέλος, την ίδια στιγμή, που οι μόνοι που είδαν αναδρομικά εισοδήματα αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς τους από τα πρώτα μνημόνια, είναι οι δικαστές, οι στρατιωτικοί και οι μπάτσοι, αυτή η νέα κάστα που στοιχίζεται γύρω από την οικονομική και πολιτική εξουσία της χώρας για να την προστατεύσει. Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται για να τσακίσει κάθε αντίσταση στο εσωτερικό της χώρας αλλά και για να γίνει όλο και πιο επιθετικό με τους γείτονες, αλλά και με κάθε λαό που θα βρεθεί στο στόχαστρο των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Γιατί είναι εχθροί της εργατικής τάξης και του λαού, είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και έδιναν παράλληλα μεγάλα κονδύλια για στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και ακόμα και σήμερα, εν μέσω διαχείρισης για τον Covid-19, προτιμούν να δίνουν χρήματα στις ιδιωτικές κλινικές και για εξοπλισμό της αστυνομίας, αντί για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας και για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στην ανασφάλεια τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, το λαό με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια και με τα καινούργια που θα περάσουν fast track, λόγω συγκυρίας, θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που φοροαπαλλάσουν τους κεφαλαιοκράτες των καναλιών γιατί πάντα είναι οι πιστοί τους σύμμαχοι στην εκστρατεία διάχυσης της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που στιβάζουν ανθρώπους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απουσία υγειονομικής περίθαλψης. Είναι οι ίδιοι που κλείνανε τα σύνορα και πυροβολούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, βουλιάζανε βάρκες, καλώντας παράλληλα σε εθνικιστικό συναγερμό, με το φασιστικό και ακροδεξιό εσμό να ξαναβγαίνει από τις τρύπες του. Είναι εν τέλει αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τα εμπάργκο και είναι υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, από την όξυνση της κρίσης του συστήματος. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες των λαων, ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, 12:00

14 ΑΠΡΙΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: 17:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.gr/2021/04/ολοι-κ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 Απρίλη

Αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 Απρίλη

Νέα βάρη έρχεται να προσθέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις πλάτες εργαζομένων και νεολαίας, στο πλαίσιο του επικίνδυνου και αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και της πρόσδεσης με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, που απειλούν με νέες πολεμικές περιπέτειες την ευρύτερη περιοχή.

- Η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες από τον Μάιο, εκτός εάν ο φαντάρος μείνει σε όλο το διάστημα της θητείας του στα σύνορα. Πιέζει έτσι ένα μεγάλο τμήμα των στρατευμένων, και ειδικά τα παιδιά των εργατικών και φτωχότερων οικογενειών, να παραμείνουν μονίμως στην παραμεθόριο, εξυπηρετώντας την πολεμική ετοιμότητα και το ανηλεές κυνήγι προσφύγων και μεταναστών. Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη εντατικοποίηση, στον αυταρχισμό και στο κλείσιμο μέσα στα στρατόπεδα που αντιμετωπίζουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού, ενώ βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προετοιμάζει και ακραία αντιδραστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική στράτευση στα 18!

- Η κυβέρνηση υλοποιεί επίσης ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες για Υγεία, Εκπαίδευση, Πρόνοια, εργασία, προστασία περιβάλλοντος κλπ. είναι εκρηκτικές. Μόνο για τα γαλλικά Ραφάλ θα δοθούν 2,5 δις., εκ των οποίων το 1,5 φέτος, περισσότερα από όσα έχουν προϋπολογιστεί το 2021 για την ενίσχυση των νοσοκομείων! Ακόμα 1,5 δις. δίνονται για αναβάθμιση των F-16, ενώ προετοιμάζονται άμεσα νέες συμφωνίες 5 δισ ευρώ για αγορά φρεγατών! Και αυτά αποτελούν ένα μέρος των τρομερών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

- Την ίδια ώρα προωθεί την μετατροπή όλης της χώρας σε μια τεράστια βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας ενισχύεται, ενώ Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα και όποια άλλη περιοχή χρειαστεί μετατρέπονται σε χώρους εξόρμησης των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος εμπλοκής στα επιθετικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, από τα σύνορα με τη Ρωσία μέχρι το Ιράν είναι πολύ μεγάλος, ειδικά καθώς προετοιμάζεται νέα πολυετής συμφωνία με την Ουάσινγκτον. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενισχύει τους επικίνδυνους επιθετικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή, όπως με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αραβικά υπερ-αντιδραστικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Προετοιμάζει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις σε επιθετικές αποστολές από τον Αραβικό κόλπο μέχρι την Αφρική!

Οι επιλογές αυτές παρουσιάζονται ως αναγκαίες στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Τουρκία για τον ορισμό των ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των θαλάσσιων ενεργειακών πόρων. Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ υποστηρίζεται στην ουσία της από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (την είχαν προωθήσει εξάλλου ως κυβερνήσεις), αλλά και τους εθνικιστές και ρατσιστές της Ελληνικής Λύσης.

Πρόκειται για μια πολιτική επικίνδυνη, βαθιά ταξική και πολλαπλά αντεργατική και αντιλαϊκή. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι το ελληνικό κεφάλαιο που ορέγεται αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και τις μεγάλες πολυεθνικές εξοπλισμών, ενέργειας κλπ. Κερδισμένοι από την εθνικιστική τύφλωση βγαίνουν οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, οι εθνικιστές και οι φασίστες.

Εξάλλου, η όποια εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις ΑΟΖ δεν θα είναι «ευλογία για τον τόπο». Θα φέρει ανάπτυξη μόνο στα κέρδη των πολυεθνικών ενέργειας, σκορπώντας εκμετάλλευση, πολεμική απειλή και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Την ειρήνη και τη φιλία των λαών, που επιθυμούν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας, δεν θα την φέρουν οι αστικές κυβερνήσεις, παρά τις έντονες διπλωματικές επαφές (όπως η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα ή οι επισκέψεις στη Λιβύη), καθώς στόχο έχουν την προώθηση των ιδιοτελών συμφερόντων του κεφαλαίου. Μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος είναι οι κοινοί αγώνες και η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών.

Σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαίο το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να αγωνιστεί για:

- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους. Καμία σκέψη για θητεία από τα 18!

- Όχι στα νέα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα και τις μαζικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και αξιωματικών - κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

- Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, όχι στη «στρατηγική συμμαχία» με ΗΠΑ και τους πολεμικούς άξονες με Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα κλπ. Καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

- Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και δρόμους μεταφοράς - αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιπολεμική - αντιμιλιταριστική - αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021.

 • Αθήνα στις 12:00 από τα Προπύλαια
 • Θεσσαλονίκη 12:00 στον Λευκό Πύργο
 • Πάτρα 12:00 στην πλατεία Γεωργίου
 • Χανιά 12:00 στην πλατεία δημοτικής αγοράς
 • Ηράκλειο 12:00 στα Λιοντάρια
 • Βόλος στις 12:00 στον Άγιο Νικόλαο
 • Γιάννενα στις 12:00 στην περιφέρεια
 • Μυτιλήνη στις 12:00 στην πλατεία Σαπφούς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5918


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιπολεμική συγκέντρωση - Σάββατο 17/4

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αντιπολεμική συγκέντρωση - Σάββατο 17 Απριλίου - 12μ - Λευκός Πύργος

-

Σε μια όλο και πιο επικίνδυνη κατάσταση σέρνουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα η κυβέρνηση και η αστική τάξη, εμπλέκοντάς μας όλο και περισσότερο στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών, σε ανίερες συμμαχίες με αντιδραστικά καθεστώτα και στην οικονομική αιμορραγία των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τελευταίο επεισόδιο, και μάλιστα γελοιότητας, η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο διοικητή της φονικής μηχανής του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, που ελλιμενίστηκε στη βάση της Σούδας, για να υπενθυμίσει ότι σε 200 χρόνια ανεξαρτησίας διατίθονταν και θα διατίθενται πάντα γη και ύδωρ στον στρατό των δυτικών ιμπεριαλιστών. Πλάι στην αναβάθμιση της Σούδας και στις υπάρχουσες βάσεις, προστίθενται νέες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη Λάρισα και το Βόλο, που μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Παράλληλα βαθαίνει η συνεργασία του αντιδραστικού άξονα, με τον δικτάτορα της Αιγύπτου Σίσι και τον σφαγέα σιωνιστή Νετανιάχου, και άλλα σκοταδιστικά και αντιδραστικά καθεστώτα όπως της Σ. Αραβίας και των ΗΑΕ, που αιματοκυλούν κάθε τόσο τους λαούς της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Η επανεκλογή των πολεμοχαρών Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, η όξυνση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και κυρίως ο τυχοδιωκτικός χαρακτήρας της ελληνικής αστικής τάξης, που ποντάρει την επιβίωσή της στο να γίνει το μαντρόσκυλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Η πολεμοκάπηλη εξωτερική πολιτική μεταφράζεται στο εσωτερικό σε φτώχεια, καταστολή και αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Τα εξοπλιστικά προγράμματα με τα νέα πολεμικά αεροπλάνα, τις φρεγάτες, τα ελικόπτερα κ.ά. μετριούνται σε περισσότερους θανάτους λόγω έλλειψης ΜΕΘ, λιγότερα σχολεία και πανεπιστήμια, χαμηλότερους μισθούς και φτώχεια, όχι για την «υπεράσπιση της πατρίδας», αλλά για την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας καπιταλιστών. Για να επιβληθεί αυτή η ατζέντα επιχειρούν να τσακιστεί κάθε ταξική αντίσταση και αγώνας. Γι' αυτό χτυπιούνται οι εργατικές οργανώσεις και τα σωματεία, ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις, βάζουν αστυνομία στα πανεπιστήμια, αυξάνουν την στρατιωτική θητεία, καταργούνται συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιβάλουν λογοκρισία.

Η μόνη λύση να αποτρέψουμε τα πολεμικά σφαγεία που μας ετοιμάζουν είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος σε κοινή προσπάθεια και πάλη με τις εργατικές τάξεις των γειτονικών χωρών. Θέσεις όπως του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και άλλων δυνάμεων, περί υπεράσπισης των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και μάλιστα ενάντια στην «τουρκική επιθετικότητα» (βλέπουν μόνο αυτή, βαφτίζοντας την υπεράσπιση των αστικών συμφερόντων ως υπεράσπιση… του λαού) βάζουν καραντίνα στην ταξική πάλη και οδηγούν σε υποταγή του εργατικού κινήματος στην αστική τάξη. Είναι επικίνδυνες, στοιχίζονται στο αστικό εθνικιστικό στρατόπεδο και πρέπει να απομονωθούν. Το ανεξάρτητο εργατικό κίνημα, με μια διεθνιστική πολιτική, μπορεί και πρέπει να αποτρέψει τις πολεμικές κρίσεις και να τις μετατρέπει σε ταξικές συγκρούσεις, προς τη μόνη πραγματική διέξοδο, τον Σοσιαλισμό.

-

 • Έξω Ιμπεριαλιστές - Βάσεις - ΝΑΤΟ. Κάτω οι επιθετικοί άξονες με Ισραήλ-Αίγυπτο.
 • Λεφτά για τις ανάγκες μας, ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ, όχι για εξοπλισμούς-καταστολή. Όχι στράτευση στα 18 - αύξηση θητείας.
 • Όχι στην καταστολή, την κρατική τρομοκρατία, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των αγώνων.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13621


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιπολεμική-Αντιιμπερεαλιστική κινητοποίηση

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Απριλίου 01h