Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 στις 18.00

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το “Σπίτι του Αγωνιστή”

Να οργανώσουμε την ταξική-λαϊκή αλληλεγγύη - Κάλεσμα έμπρακτης στήριξης στο "Σπίτι του Αγωνιστή"

Τον τελευταίο χρόνο, που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βιώνει άλλη μια βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, ολόκληρη η εργατική τάξη και ο φτωχός εργαζόμενος λαός βάλλονται από παντού. Τα πλήγματα μετριούνται από τις λαϊκές γειτονιές μέχρι τις δομές που στηρίζουν υλικά-ιατρικά-ψυχολογικά ηλικιωμένους αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη την χώρα, που προσέφεραν στον τόπο μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, του αντιφασιστικού δημοκρατικού κινήματος και του λαϊκού κινήματος γενικότερα.


Σε επικοινωνία με το Σπίτι του Αγωνιστή, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια δράση ταξικής- λαϊκής- αγωνιστικής αλληλεγγύης συλλέγοντας τρόφιμα και είδη υγιεινής ανταποκρινόμενοι στις υλικές ανάγκες που πάντα υπήρχαν, αλλά εντείνονται σε περιόδους καραντίνας. Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί αυτή την κίνηση και να συσπειρωθεί έμπρακτα στην υλική υποστήριξη του Σπιτιού του Αγωνιστή σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας - κριθαράκι, ρύζι, φιδέ και λάδι- αντισηπτικών, γαντιών, μασκών, ειδών καθαριότητας θα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του ιδρύματος. Να αποτελέσουμε και εμείς κομμάτι της ευρύτερης ταξικής και λαϊκής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται για το σπίτι του Αγωνιστή ώστε αυτό να συνεχίσει να προσφέρει τις άρτιες υπηρεσίες τους στους φιλοξενούμενους αγωνιστές και αγωνίστριες προστατεύοντας την υγεία τους και εξασφαλίζοντας έναν ασφαλή χώρο διαμονής, παρά την ανεπαρκή και αόρατη κρατική στήριξη στις δομές φιλοξενίας των ηλικιωμένων.


Η υγειονομική κρίση αναδεικνύει για ακόμα μια φορά πως για το αστικό κράτος και το σύστημα οι ζωές της εργατικής τάξης και του λαού είναι αναλώσιμες. Καθώς η υγεία γίνεται προνόμιο των λίγων, παρά δημόσιο και δωρεάν δικαίωμα όλων, τα μέσα αυτοπροστασίας κοστολογούνται υπέρογκα, οργανωνόμαστε για να στηρίξουμε υλικά τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της τάξης και του λαού μας.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ


ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ''ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ''

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το "Σπίτι του Αγωνιστή" θα γίνεται στον Πολιτικό Χώρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" [Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη] τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Τετάρτη 14/4 , Παρασκευή 16/4 και Δευτέρα 19/4 από τις 6μμ έως τις 8μμ

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/0…