Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιπολεμική – αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση

Κάλεσμα κοινής αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης (17/4)


Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση της πολεμοκάπηλης πολιτικής της και να επιτεθεί στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τον Μάιο και σε δυσβάστακτους εξοπλισμούς, στο πλαίσιο του αντιδραστικού ανταγωνισμού με την τουρκική άρχουσα τάξη. Την ίδια ώρα η χώρα μετατρέπεται σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, οι νατοϊκές δυνάμεις στήνουν ένα στρατιωτικό και εξοπλιστικό δίκτυο, που σκεπάζει όλη τη χώρα. Ένα δίκτυο που παγιδεύει το λαό και τη νεολαία στα επικίνδυνα, αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων, πρώτα και κύρια των ΗΠΑ.

Ο ερχομός του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, αυτής της τερατώδους φονικής μηχανής των ΗΠΑ, στη Σούδα, η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τα αμερικάνικα σχέδια για εγκατάσταση νέων πυρηνικών στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως «ευκαιρία» οι σχεδόν καθημερινές πολεμικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και των σιωνιστών φονιάδων του Ισραήλ αλλά και αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Μεσόγειο, Ασία και Αφρική, μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να εμπνέουν στο λαό και τη νεολαία. Γιατί αποτελούν μερικά μόνο δείγματα της προετοιμασίας ενός νέου γύρου φονικών επεμβάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, σημαίνουν νέα κύματα βομβαρδισμών, ισοπέδωσης και καταστροφών. Σημαίνουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής, εκατόμβες νεκρών, νέα κύματα προσφυγιάς, πόνου και δυστυχίας. Εκεί οδηγούν οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Νέα, πιο επικίνδυνα δεδομένα διαμορφώνονται στην περιοχή, την ώρα που η ντόπια άρχουσα τάξη υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας και αποζητά έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή και στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη. Στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, φρουρώντας με φράκτες και σκάφη την αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να το πετύχει αυτό, εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και προχωρά σε ένα νέο γύρο τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και σε προσλήψεις χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών σε βάρος των πραγματικών αναγκών του λαού και της νεολαίας που στενάζουν από τις συνέπειες της φονικής πανδημίας, αλλά και τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Πρόκειται για πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, όπως και των εθνικιστών της Ελληνικής Λύσης.

Όσο προσδένεται η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ με τους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο σκληρή και επικίνδυνη γίνεται για το λαό και τη νεολαία. Γιατί η επιβολή αυτής της πολιτικής και η στοίχιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια απαιτούν πρώτα και κύρια το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Απαιτούν την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των ιμπεριαλιστών ως δήθεν προστατών και σωτήρων μας. Απαιτούν «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος. Θέλουν τη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών τους και των αστικών τάξεων. Εκεί στοχεύει η αύξηση της θητείας και η «ζύμωση» για υποχρεωτική στράτευση στα 18. Εκεί στοχεύει και η συστηματική εθνικιστική προπαγάνδα από τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, η οποία δηλητηριάζει καθημερινά τις λαϊκές συνειδήσεις και με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Το συμφέρον του λαού και της νεολαίας βρίσκεται στην αντίπερα όχθη:

  • Στη φιλία και στη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς!
  • Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό «δίκαιο» των ΑΟΖ και στις επιδιώξεις και των δύο αστικών τάξεων να το «υλοποιήσουν» η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα!
  • Στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά!
  • Στην καταδίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σοβινισμού!
  • Στη μαζική πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
  • Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας! Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα στους φαντάρους!
  • Καμία σκέψη για στράτευση στα 18!
  • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών!
  • Πάλη για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 12 μμ, ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/04/1…


1 2 3

Όλοι και όλες στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12:00 στα Λιοντάρια

Όχι στην πολεμοκάπηλη κυβερνητική πολιτική και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια - ειρήνη στους λαούς

Όλοι και όλες στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12:00 στα Λιοντάρια

Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τις επιταγές της ελληνικής άρχουσας τάξης, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση της πολεμοκάπηλης πολιτικής της και να επιτεθεί στα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Αντί να ενισχύσει την υγεία με άνοιγμα ΜΕΘ και μαζικά τεστ, αντί να ενισχύσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους φτωχούς και τους ανέργους, ξοδεύει περίπου 10 δις. ευρώ για την αγορά πολεμικού εξοπλισμού! Rafale, αναβάθμιση F-16 και φρεγάτες την ώρα που στα νοσοκομεία υπάρχουν δεκάδες συνάνθρωποι μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Προσλαμβάνει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες, την ώρα που λείπουν δραματικά υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι πρόνοιας κλπ.

Ενισχύει την στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και προσδένεται στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ενισχύει τους επικίνδυνους επιθετικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή, όπως με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Ενισχύει τη βάση της Σούδας, ενώ στέλνει ελληνικές δυνάμεις σε επικίνδυνες επιθετικές αποστολές από τον Αραβικό κόλπο μέχρι την Αφρική. Προχωρά σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες για τους φαντάρους του στρατού ξηράς και προετοιμάζει και την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Μετατρέπει τους φαντάρους σε κυνηγούς μεταναστών και ποτίζει διαρκώς τον λαό με εθνικιστικό δηλητήριο μέσα από τα ΜΜΕ.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή και ιδιαίτερα του ελληνοτουρκικού, ο οποίος επικεντρώνεται στα ενεργειακά κοιτάσματα και τις ενεργειακές ροές. Στόχος είναι να πάρει το ελληνικό κεφάλαιο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» δημιουργώντας όμως έτσι μεγάλους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση είναι οι ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και οι έμποροι όπλων. Μεγάλοι χαμένοι όμως θα είναι οι λαοί, αφού αυτοί θα πληρώσουν για να στηρίζεται αυτή η πανάκριβη κούρσα εξοπλισμών, αυτοί θα υποστούν τον συνεχή πολεμικό κίνδυνο και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει η όποια εκμετάλλευση κοιτασμάτων.

Ως εργαζόμενοι δεν οραματιζόμαστε σκηνές πολέμου, δεν επιθυμούμε να χυθεί αίμα για τα πετρέλαια για τα κέρδη της TOTAL, της Exxon Mobil και των ΕΛΠΕ. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τον εθνικισμό και τον φασισμό. Το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Στην υπεράσπιση της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς. Στην καταδίκη των πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά. Στον αγώνα για να φύγουν οι βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Στον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2021/04/15/ό…


1 2 3

Αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 Απρίλη

Αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 Απρίλη

Νέα βάρη έρχεται να προσθέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις πλάτες εργαζομένων και νεολαίας, στο πλαίσιο του επικίνδυνου και αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και της πρόσδεσης με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, που απειλούν με νέες πολεμικές περιπέτειες την ευρύτερη περιοχή.

- Η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες από τον Μάιο, εκτός εάν ο φαντάρος μείνει σε όλο το διάστημα της θητείας του στα σύνορα. Πιέζει έτσι ένα μεγάλο τμήμα των στρατευμένων, και ειδικά τα παιδιά των εργατικών και φτωχότερων οικογενειών, να παραμείνουν μονίμως στην παραμεθόριο, εξυπηρετώντας την πολεμική ετοιμότητα και το ανηλεές κυνήγι προσφύγων και μεταναστών. Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη εντατικοποίηση, στον αυταρχισμό και στο κλείσιμο μέσα στα στρατόπεδα που αντιμετωπίζουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού, ενώ βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προετοιμάζει και ακραία αντιδραστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική στράτευση στα 18!

- Η κυβέρνηση υλοποιεί επίσης ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες για Υγεία, Εκπαίδευση, Πρόνοια, εργασία, προστασία περιβάλλοντος κλπ. είναι εκρηκτικές. Μόνο για τα γαλλικά Ραφάλ θα δοθούν 2,5 δις., εκ των οποίων το 1,5 φέτος, περισσότερα από όσα έχουν προϋπολογιστεί το 2021 για την ενίσχυση των νοσοκομείων! Ακόμα 1,5 δις. δίνονται για αναβάθμιση των F-16, ενώ προετοιμάζονται άμεσα νέες συμφωνίες 5 δισ ευρώ για αγορά φρεγατών! Και αυτά αποτελούν ένα μέρος των τρομερών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

- Την ίδια ώρα προωθεί την μετατροπή όλης της χώρας σε μια τεράστια βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας ενισχύεται, ενώ Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα και όποια άλλη περιοχή χρειαστεί μετατρέπονται σε χώρους εξόρμησης των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος εμπλοκής στα επιθετικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, από τα σύνορα με τη Ρωσία μέχρι το Ιράν είναι πολύ μεγάλος, ειδικά καθώς προετοιμάζεται νέα πολυετής συμφωνία με την Ουάσινγκτον. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενισχύει τους επικίνδυνους επιθετικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή, όπως με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αραβικά υπερ-αντιδραστικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Προετοιμάζει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις σε επιθετικές αποστολές από τον Αραβικό κόλπο μέχρι την Αφρική!

Οι επιλογές αυτές παρουσιάζονται ως αναγκαίες στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Τουρκία για τον ορισμό των ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των θαλάσσιων ενεργειακών πόρων. Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ υποστηρίζεται στην ουσία της από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (την είχαν προωθήσει εξάλλου ως κυβερνήσεις), αλλά και τους εθνικιστές και ρατσιστές της Ελληνικής Λύσης.

Πρόκειται για μια πολιτική επικίνδυνη, βαθιά ταξική και πολλαπλά αντεργατική και αντιλαϊκή. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι το ελληνικό κεφάλαιο που ορέγεται αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και τις μεγάλες πολυεθνικές εξοπλισμών, ενέργειας κλπ. Κερδισμένοι από την εθνικιστική τύφλωση βγαίνουν οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, οι εθνικιστές και οι φασίστες.

Εξάλλου, η όποια εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις ΑΟΖ δεν θα είναι «ευλογία για τον τόπο». Θα φέρει ανάπτυξη μόνο στα κέρδη των πολυεθνικών ενέργειας, σκορπώντας εκμετάλλευση, πολεμική απειλή και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Την ειρήνη και τη φιλία των λαών, που επιθυμούν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας, δεν θα την φέρουν οι αστικές κυβερνήσεις, παρά τις έντονες διπλωματικές επαφές (όπως η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα ή οι επισκέψεις στη Λιβύη), καθώς στόχο έχουν την προώθηση των ιδιοτελών συμφερόντων του κεφαλαίου. Μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος είναι οι κοινοί αγώνες και η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών.

Σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαίο το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να αγωνιστεί για:

- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους. Καμία σκέψη για θητεία από τα 18!

- Όχι στα νέα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα και τις μαζικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και αξιωματικών - κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

- Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, όχι στη «στρατηγική συμμαχία» με ΗΠΑ και τους πολεμικούς άξονες με Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα κλπ. Καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

- Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και δρόμους μεταφοράς - αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιπολεμική - αντιμιλιταριστική - αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021.

  • Αθήνα στις 12:00 από τα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη 12:00 στον Λευκό Πύργο
  • Πάτρα 12:00 στην πλατεία Γεωργίου
  • Χανιά 12:00 στην πλατεία δημοτικής αγοράς
  • Ηράκλειο 12:00 στα Λιοντάρια
  • Βόλος στις 12:00 στον Άγιο Νικόλαο
  • Γιάννενα στις 12:00 στην περιφέρεια
  • Μυτιλήνη στις 12:00 στην πλατεία Σαπφούς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5918