τι; :

Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στις 18.00

Ανοιχτή προπόνηση boxing/ kick boxing/αυτοάμυνα

Για πολύ καιρό υπήρχε η ιδέα για έναςn αθλητικό σύλλογο μαχητικών αθλημάτων που θα συμμετέχει κανονικά σε διασυλλογικά πρωταθλήματα με αθλητές/τριες, που θα λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά και με αυτοοργάνωση και που θα προβάλλει ξεκάθαρα τα αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά του.
Πολλοί θα ρωτήσουνε γιατί αυτή η ανάγκη να "επισημοποιήσουμε" νομικά την ύπαρξή μας. Θεωρούμε την ομάδα μας μέρος των αυτοοργανωμένων ομάδων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον ελλαδικό χώρο και συμμετέχουν αντίστοιχα στα πρωταθλήματα των αθλημάτων τους. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιρικές αυτοοργανωμένες-αντιφασιστικές ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλη την επικράτεια από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.
Για μας η συμμετοχή σε διασυλλογικά πρωταθλήματα μαχητικών αθλημάτων, θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο, μιας και είμαστε το πρώτο αυτοοργανωμένο-αντιφασιστικό αθλητικό σωματείο σε ένα δύσκολο πεδίο όπως αυτό των τα μαχητικών αθλημάτων. Είναι γνωστό ότι σε ένα μεγάλο βαθμό προβάλλεται αρκετά το "macho" και οι λεγόμενες "επαγγελματικές" διοργανώσεις έχουν μετατραπεί σε show -γεμάτες σεξιστικές συμπεριφορές- όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός μέχρις εσχάτων χωρίς κανέναν σεβασμό προς τον αντίπαλο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, επίσης, που σε όλο τον κόσμο εμφανίζεται το φαινόμενο αθλητές μαχητικών αθλημάτων να εκφράζουν φασιστικές-ναζιστικές ιδέες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ουκ ολίγες φορές σε διοργανώσεις στην Ελλάδα.
Ο "Α.Σ. Απάλευτος" μέσω της συνεχόμενης λειτουργίας του τα τελευταία 8 χρόνια αντιπροτείνει στο κυρίαρχο παράδειγμα/αποδεικνύει ότι η αυτοοργάνωση είναι εφικτή και λειτουργική
Ο Απάλευτος θέλει να τονίσει την ανάγκη να απομακρυνθούν όλα τα φασιστικά στοιχεία από τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων. Οι φασίστες και η μισαλλοδοξία τους δε χωράνε σε κανένα άθλημα.
Ως Απάλευτος θα αγωνιστούμε να μείνουν μακριά και οι σεξιστικές συμπεριφορές από τα αθλήματα που αγαπούμε.
Τέλος, οι προπονήσεις του Απάλευτου είναι ανοιχτές σε όλα τα προσφυγόπουλα που μας τιμούν με την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρά μας να βλέπουμε ότι αποτελούμε έναν ανοιχτό αθλητικό χώρο και μια οικογένεια για αυτά.
Ο Απάλευτος είναι ενεργό κομμάτι της κοινότητας του Respiro de Liberta social space for freedom ,που λειτουργεί με βάσει τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της αυτοοργάνωσης.
Εκεί θα μας βρείτε όσοι και όσες ενδιαφέρεστε.

Υ.Γ Υπενθυμίζουμε ότι οι προπονήσεις είναι για όλα τα επίπεδα και δεν χρειάζεται κάποιος εξοπλισμός.

email επικοινωνίας : respexiro@riseexup.net