Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 στις 19.00

Διαδικτυακή εκδήλωση: Συνεπιμέλεια και συμφέρον του παιδιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- "Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: Συνεπιμέλεια και συμφέρον του παιδιού"

Η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 στις 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Συνεπιμέλεια και συμφέρον του παιδιού» και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε.

Η συζήτηση διοργανώνεται με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για την συνεπιμέλεια και τα δικαιώματα του παιδιού μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που είναι αντίθετο με Διεθνείς Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα μας και το οποίο επιχειρεί να αναθεωρήσει το ισχύον οικογενειακό δίκαιο, ένα από τα πιο προοδευτικά της Ευρώπης.

Το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη το συμφέρον του κάθε συγκεκριμένου παιδιού, αφήνει κακοποιημένα παιδιά και κακοποιημένες μητέρες εκτεθειμένους και χωρίς προστασία, απορρυθμίζει αντί να ρυθμίζει τις σχέσεις των γονέων και έχει πυροδοτήσει μεγάλες εντάσεις στον δημόσιο διάλογο μεταξύ του γυναικείου κινήματος και των ενώσεων των μπαμπάδων.

Ομιλητές:

A' Ενότητα (Παρουσίαση επιστημονικών & θεσμικών απόψεων - διεθνών συμβάσεων)

  • Φωτεινή Σόφτη - Γιακουμάτου, δικηγόρος
  • Γιώργος Νικολαϊδης, ψυχίατρος - Επιστημ. Συνεργάτης Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού
  • Μαρία Γιαννακάκη, πρώην Γεν.Γραμμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Β΄Ενότητα (Παρουσίαση απόψεων, εμπειρίας & στάσης του φεμινιστικού κινήματος)

  • Σίσσυ Βωβού, Σωματείο ΜΩΒ
  • Σοφία Κάντα, Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία 8 Μάρτη
  • Φωτεινή Σιάνου, Επιτροπή για το Οικογενειακό δίκαιο και την συνεπιμέλεια.

Συντονίζει η Ελένη Σταύρου, Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά, που θα παρουσιάσει και τις θέσεις της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά για το νομοσχέδιο Τσιάρα.

Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απευθύνουν γραπτές ερωτήσεις για να απαντηθούν από τους ομιλητές στο τέλος.

Ενδεικτικά, θέματα που θα συζητηθούν:

Ποιές νομοθετικές ρυθμίσεις αλλάζουν - τι ίσχυε και τι θα ισχύει / είναι το νομοσχέδιο σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις; / τι σημαίνει υποχρεωτική συνεπιμέλεια για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση καθώς και τα παιδιά των μη οικονομικά εύρωστων οικογενειών / πως θα εφαρμοστεί στην πράξη; / θα είναι οι γυναίκες και τα παιδιά περισσότερο εκτεθειμένα στην βία, την κακοποίηση και τις γυναικοκτονίες; / είναι παιδοκεντρικό το νομοσχέδιο ή προτάσσει τα δικαιώματα των γονέων; / ποιες είναι οι θέσεις και οι αγώνες του γυναικείου κινήματος - τι ανταπόκριση είχαν / ποιοί είναι οι κίνδυνοι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο zoom, προγραμματίζεται να έχει διάρκεια 1.30 έως 2 ώρες και θα μεταδοθεί ζωντανά και στη σελίδα της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά στο Facebook

Facebook Event https://www.facebook.com/events/2853105688284…

Παρακολουθείστε την εκδήλωση με τους ακόλουθους τρόπους:

Α) στο Zoom ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

https://us05web.zoom.us/j/89467743689?pwd=T04…

Meeting ID: 894 6774 3689 - Passcode: 68UR0Y

Β) Facebook live https://www.facebook.com/ParemvasiDytika/live…

πηγή : https://paremvasidytika.wordpress.com/2021/04…