Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στις 19.00

Διαδικτυακή εκδήλωση: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Κάτω τα χέρια από την απεξάρτηση

Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη, μέσα στο ορυμαγδό των αντιδραστικών νομοσχεδίων, προωθεί νομοσχέδιο για ουσιαστική κατάργηση του ΚΕΘΕΑ. Η ενσωμάτωση του ΚΕΘΕΑ στον ΟΚΑΝΑ, ουσιαστικά κλείνει ένα προγράμματα στεγνής απεξάρτησης. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει στους εξαρτημένους είναι μόνο τα υποκατάστατα και το δικαίωμα επιλογής στην ψυχοκοινωνική θεραπεία καταργείται!
Από την πρώτη στιγμή, που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης, έχει αναπτυχθεί μια μαζική αντίδραση της κοινότητας απεξάρτησης. Όλες οι θεραπευτικές κοινότητες, οι οικογένειες των χρηστών, ο σύλλογος εργαζομένων καθώς και όλα τα μέλη των παλαιότερων εκλεγμένων από την βάση Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ (πριν δηλαδή τον διορισμό της τωρινής δοτής διοίκησης), καταγγέλλουν την κυβέρνηση και προτείνουν κινητοποιήσεις. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων διοργανώνει την συζήτηση με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεξάρτησης.

Ομιλητές:

- ΚΟΛΟΚΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

- ΜΑΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: πρώην επιστημονική υπεύθυνος του 18ανω. Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων

- ΝΙΑΝΙΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ειδικός θεραπευτής ΚΕΘΕΑ

-ΧΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ: εργαζόμενη στο 18ανω - μέλος του ΔΣ του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18ανω

λινκ της εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=VY0PP6K_DPQ

πηγή : https://www.facebook.com/events/2078545507844…