Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Συγκέντρωση-Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και 18 μήνες ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας στο πλαίσιο μιας ακόμα σκευωρίας της αντιτρομοκρατικής. Η δίωξή του στοχεύει στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των συντροφικών σχέσεων, με κύριο στόχο να τρομοκρατήσει όσους-ες αντιστέκονται.

Λίγο πριν τη λήξη του 18μηνου προφυλάκισης και έχοντας ενημερωθεί μόλις λίγες ημέρες πριν, ο ΒΣ καλείται να δικαστεί σε μία δίκη τύπου έκτακτου στρατοδικείου. Ο σύντροφος μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού έχοντας να αντιμετωπίσει μία δίκη κεκλεισμένων των θυρών, με ελάχιστους συγγενείς, φίλους και συντρόφους (κάτι μάλιστα που κερδήθηκε μετά από διεκδίκηση του συντρόφου και των αλληλέγγυων) και υπεράριθμους πάνοπλους αστυνομικούς. Ο σχεδιασμός αυτός στοχεύει στην απομόνωση του συντρόφου, καθώς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μπαίνει η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων.

Στις 17/03/2021 ξεκινά η δική του ΒΣ, μία δίκη με φανερή διάθεση της έδρας να τελειώσει πριν τη λήξη του 18μηνου. Η διαδικασία έχει ως εξής:πρώτον, παρελαύνουν οι μάρτυρες της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι πέφτουν έκδηλα σε αντιφάσεις, με απαντήσεις του τύπου ''δεν θυμάμαι'', δηλώνοντας ότι δεν διαθέτουν καμία ειδίκευση - και πόσο μάλλον εξειδίκευση - για να μπορέσουν να κατηγορήσουν τον οποιοδήποτε για το οτιδήποτε.Δεύτερον, οι μάρτυρες υπεράσπισης επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν τους αρχικούς ισχυρισμούς του συντρόφου, δίνοντας άλλοθι για την κλοπή και κάνοντας σαφές πως είναι αδύνατον να υφίσταται ένταξη σε ''τρομοκρατική οργάνωση'' χωρίς να υπάρξει καμία ''τρομοκρατική πράξη'' από πλευράς του ΒΣ.Τρίτον, με επιστημονικά κριτήρια αποδεικνύεται ότι το μείγμα DNA δεν αποτελεί βέβαιη ένδειξη ενοχής.

Παρ' όλα αυτά, στις 15/04/2021, ο εισαγγελέας προτείνει βαρύτατες κατηγορίες βασιζόμενες στην βασική κατηγορία που είναι η ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.Ο εισαγγελέας φαίνεται να μην λαμβάνει υπόψη του την ακροαματική διαδικασία αλλά υπακούει στις εντολές της αντιτρομοκρατικής και της πολιτικής ηγεσίας.Το γεγονός αυτό δείχνει μια σαφή διάθεση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών όχι για 'απόδοση δικαιοσύνης', αλλά επιδίωξης της φυσικής και πολιτικής εξόντωσης πολιτικά ενεργών συντρόφων.Για άλλη μια φορά το καθεστώς επιλέγει να αναμετρηθεί με τους δηλωμένους αντιπάλους του, βασισμένο στα τρομοσενάρια του και τις ιδεοληψίες του. Σε σενάρια που βαφτίζουν την αλληλεγγύη και τις συντροφικές σχέσεις ως εγκληματικές οργανώσεις, το μείγμα DNA ως βασικό πειστήριο ενοχής, τα ανώνυμα τηλεφωνήματά ως αξιόπιστα πειστήρια, τις τυχαίες συνωνυμίες ως συγγενικές σχέσεις.Τέλος, είναι γνωστό πως η παροχή πρώτων βοηθειών δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ως προς τη στοχοποίηση του συντρόφου: η καταδίκη του ΒΣ από ειδικό δικαστήριο για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, παρά την άρνηση των κατηγοριών από τον ίδιο, καθώς και η διαρκής δραστηριοποίησή του στον αναρχικό χώρο, τον καθιστούν μόνιμο στόχο του κράτους και των διωκτικών αρχών. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν πάντα ανοιχτούς λογαριασμούς με τους δηλωμένους εχθρούς του. Είναι ξεκάθαρο πως στο πρόσωπο του συντρόφου επιβάλλεται για άλλη μια φορά το καθεστώς του ιδιώνυμου στους αναρχικούς, που στόχο έχει να διαλύσει τις εναπομείναντες ελευθερίες και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων κομματιών της κοινωνίας.

Όπως αναφέρει και ο σύντροφος ΒΣ:

Όταν αγωνιστές πέφτουν στα χεριά της αστυνομίας έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, δεν αποτελεί κάποιο μυστικό.Να θυμίσω το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Σ. Σεϊσίδη, που τραυματισμένος από σφαίρα στο πόδι, ξυλοκοπήθηκε, του έσπασαν τρία πλευρά και όταν εν τέλει κάλεσαν ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το πόδι. […] Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι αρχές, είναι σαφής η στάση μου εδώ και χρόνια σε ασφάλεια, ανακριτές και δικαστήρια, καμία συναλλαγή με τους διώκτες. Στη ζωή μου έχω μάθει να δέχομαι το τίμημα της σιωπής, να μην εκθέτω συντρόφους, να μην κλείνω συμφωνίες με τους μπάτσους και να μην ψεύδομαι για άλλους προκειμένου να την "βγάλω καθαρή".

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία κάθε αγώνας για την ελευθερία και την αλληλεγγύη μας αφορά όλους-ες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα στου Βαγγέλη Σταθόπουλου.Απαιτούμε την οριστική παύση κάθε δίωξης.Καλούμε κάθε αγωνιστή-στρια που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του από την πλευρά των καταπιεσμένων να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του πλαισιώνοντας και στηρίζοντας έμπρακτα:

την κεντρική συγκέντρωση και πορεία αλλυλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο την Τετάρτη στις 21/04 και ώρα 18:00 στο Μοναστηράκι

τη συγκέντρωση στο εφετείο την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, Παρασκευή 23/04/2021 και ώρα 9:00

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Β. Σταθόπουλο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84532/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στην Πορεία αλληλεγγύης για τον Β. Σταθόπουλο Τετάρτη 21/4 Μοναστηράκι Ωρα 18:00

Κάλεσμα στην Πορεία αλληλεγγύης για τον Β. Σταθόπουλο Τετάρτη 21/4 Μοναστηράκι Ωρα 18:00

Σε όλη μας τη ζωή δεν γνωρίσαμε παρά ανάξιους εχθρούς, να κλέβουν την ζωή εν καιρώ ειρήνης και να διεξάγουν τον πιο χυδαίο πόλεμο.

Δεν περιμέναμε τίποτα από αυτούς που κάνανε επάγγελμα να κλείνουν ανθρώπους στη φυλακή, να πληρώνονται για να χτυπάνε, να κλειδώνουν κελιά, να βγάζουν αποφάσεις, να στήνουν σενάρια, να εξοντώνουν με βαριές κατηγορίες αγωνιστές, να τους αργοπεθαίνουν στα κελιά, να τους πυροβολούν πισώπλατα στους δρόμους.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τους διώκτες της ελευθερίας να καταλάβουν την έννοια της αλληλεγγύης πόσο σημαντική είναι για μας στη ζωή μας...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αλληλέγγυες/οι


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο

Πορεία αλληλεγγύης 21/4 στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο και συγκέντρωση στο εφετείο 23/4 ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης

Στηρίζουμε τα καλέσματα:

Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 6μμ- Μοναστηράκι, στην πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο, ενόψει της απόφασης τουδικαστηρίου. Όλοι και όλες στο πλευρό του συντρόφου.

Παρασκευή 23 Απριλίου, στις 9πμ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο(Λουκάρεως), στην ανακοίνωση της απόφασης της δίκης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλοι και όλες Τετάρτη 18.00 Μοναστηράκι και την Παρασκευή 9.00 στο εφετείο

Την Τετάρτη 21/4 στις 18.00 στο Μοναστηράκι θα βρεθούμε στην πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο για να αγωνιστούμε ώστε η κρατική σκευωρία που έχει στηθεί στο πρόσωπο του συντρόφου να καταπέσει. Το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στις μικρές και μεγάλες μάχες που έχει δώσει μέσα στα χρόνια έχει επιχειρήσει πολλές φορές να εναντιωθεί στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στην εκδικητικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος, στην διαρκή στοχοποίηση των «συνήθη υπόπτων» από τις λίστες της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο γιατί η πράξη αλληλεγγύης του να βοηθήσει τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη συμπυκνώνει τον κόσμο αλληλοβοήθειας που θέλουμε να χτίσουμε.

Ενάντια στις δικαστικές σκευωρίες

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δύναμη και Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Όλοι και όλες Τετάρτη 18.00 Μοναστηράκι και την Παρασκευή 9.00 στο εφετείο

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612074/


1 2 3 4 5 6 7 8

Άμεση Απελευθέρωση του Βαγγέλη Σταθόπουλου | Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

Άμεση Απελευθέρωση του Βαγγέλη Σταθόπουλου | Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Νοέμβρη του 2019. Κατηγορείται για ληστεία σε κατάστημα «Play» του ΟΠΑΠ στον Χολαργό και για τη συμμετοχή του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις όποιες κατηγορίες που του προσάπτουν από την πρώτη στιγμή.

Τα «αδιάσειστα» στοιχεία σύστασης της κατηγορίας δεν είναι παρα ένα «ανώνυμο»τηλεφώνημα πριν την σύλληψη του και η παροχή βοήθειας στον καταζητούμενο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειαδη. Δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες,ούτε το DNA,ούτε τίποτα που να αποδεικνύει ότι έχουν κάποια βάση οι κατηγορίες που προσάπτονται στον Βαγγέλη Σταθόπουλο. Οι μόνοι λόγοι που τον οδηγούν να σύρεται ξανά στα δικαστήρια είναι η -για άλλη μια φορά- ενορχηστρωμένη προσπάθεια από το Κράτος, να τον καταδικάσει. Δικάζοντάς τον, εκείνο που διώκεται και καταδικάζεται στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο απο το πολιτικό του φρόνημα και τη μακρόχρονη στράτευσή του στο αναρχικό κίνημα και στους αγώνες των από τα κάτω.

Οι μεθοδεύσεις του Κράτους και της «αντι»τρομοκρατικής υπηρεσίας είναι μεθοδεύσεις που γνωρίζουμε πολυ καλά

Κατασκευασμένες κατηγοριες, με "φυτεμένα" στοιχεία, μάρτυρες που εμφανιζονται ξαφνικά μπροστά στον/στην Πρόεδρο του δικαστηρίου χωρίς να ήταν καν στην υπόθεση και όλες οι υπόλοιπες ραδιουργίες της Κυριαρχίας,για να καταστείλει κάθε πολιτική εναντίωση. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μας ξαφνιάζει η στάση του κράτους απέναντι στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο,που αφού μπήκε στον στόχαστρο του Κράτους, είναι περισσότερο από βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει σκευωρίες και "στημένα" κατηγορητηρια.

Ως Αναρχικοί και ως Κοινωνικοί Αγωνιστές είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα και αλληλέγγυα στον Βαγγέλη Σταθόπουλο,όπως και εκείνος στάθηκε πλαι στον Δ. Χατζηβασιλειάδη όταν εκείνος ήταν κυνηγημένος και τραυματισμένος. Να μην αφήσουμε τον Βαγγέλη στο έλεος του διωγμού τους! Οταν κυνηγάνε έναν θα βρίσκουν όλους μας απέναντι.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟY

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Στηρίζουμε την συγκέντρωση και πορεία στις 21/4 6μ.μ στο Μοναστηράκι.

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : https://www.anarchist-federation.gr/archives/…


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Β. Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Βαγγέλη Σταθόπουλο

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Νοέμβρη του 2019 και αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη του σε πρώτο βαθμό. Η σύλληψή του έγινε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα και ενορχηστρώθηκε από τα ΜΜΕ και τη συνήθη μιντιακή δίκη και διαπόμπευση. Οι κατηγορίες που του προσάπτονται αφορούν σε ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση "επαναστατική αυτοάμυνα. Η σύλληψη και η κράτησή του έγιναν παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και προσπαθεί να αναδείξει τον εκδικητικό χαρακτήρα της μεταχείρισής του από τις αρχές. Τόσο σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν όσο και την άδικη προφυλάκισή του καθώς και τη μεταγωγή του στις φυλακές της Λάρισας καίριος λόγος υπήρξε η πολιτική ταυτότητα του Β. Σταθόπουλου, το γεγονός δηλαδή ότι ήταν και είναι αναρχικός. Άλλωστε, είναι γνωστός τόσο στο αναρχικό κίνημα όσο και στις αρχές για τη μακρόχρονη συμμετοχή του στους αγώνες όπου δεν έπαψε να παλεύει ενάντια στην βαρβαρότητα της εξουσίας ακόμα και μέσα από τα κελιά. Πιο συγκεκριμένα, κατά την κράτησή του στις φυλακές της Λάρισας- και ενώ ανήκει σε ευπαθή ομάδα και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό- αγωνίστηκε για τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Αγωνίστηκε, δηλαδή, ώστε να θέσει ανάχωμα στο καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στους φυλακισμένους ακόμα και εν μέσω της πανδημίας. Επιπλέον, πραγματοποίησε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στον αγώνα του Δ. Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του τελευταίου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σύλληψη και κράτηση του Β. Σταθόπουλου καταδεικνύει την εκδικητική πρακτική και φύση των διωκτικών μηχανισμών - κάτι που αποτυπώθηκε και στην πρόταση του εισαγγελέα -, τη λογική της δίωξης των συνήθων υπόπτων, της ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και εντάσσεται στο συνολικό δόγμα νόμος και τάξη που με τη σειρά του εξυπηρετεί τη συνολική αναδιάρθρωση του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος. Η κυριαρχία κάνει λάθος αν νομίζει ότι με τις εκδικητικές διώξεις αγωνιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τους άγριους ξυλοδαρμούς και συλλήψεις σε διαδηλώσεις, τις τηλε-δίκες των συλληφθέντων από τον συρφετό των ΜΜΕ, την περιστολή των δικαιωμάτων, την εγκληματοποίηση του ίδιου του αγώνα μπορεί να σιγήσει το δίκαιο όσων αγωνίζονται για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τετάρτη 21/4, 18:00 συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία αλληλεγγύης

Παρασκευή 23/04, 9:00 συγκέντρωση στο Εφετείο, ημέρα απόφασης της δίκης

Τοπικός συντονισμός Αθήνας της Α.Π.Ο-Ο.Σ

πηγή : http://apo.squathost.com/monastiraki-21-4-18-…


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στην πορεία για τον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο & στο Εφετείο εν όψει της δικαστικής απόφασης

Κάλεσμα στην πορεία για τον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο 21/04 και στο Εφετείο εν όψει της δικαστικής υπόθεσης στις 23/4

Το Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών στηρίζει την πορεία για τον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο, την Τετάρτη 21 Απριλιου στις 6, Μοναστηράκι. Και καλούμε σε συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως) την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 9 πμ, ενόψει της δικαστικής απόφασης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612118/