Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στις 12.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Β.Σταθόπουλο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

κατηγορούμενο για την υπόθεση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Το Νοέμβρη του 2019 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Β.Σταθόπουλος για την υπόθεση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», με αφορμή «ανώνυμο τηλεφώνημα» που τον εμπλέκει με ληστεία καταστήματος ΟΠΑΠ στο Χολαργό. Παράλληλα γίνονται σειρά από μπούκες σε σπίτια και προσαγωγές-απαγωγές πάνω από 10 συντρόφων/ισσών που θεωρήθηκαν ύποπτοι/ες. Η υπόθεση γίνεται πρώτο θέμα στα καθεστωτικά ΜΜΕ και ακολουθούν πανηγύρια από την κυβέρνηση, πολλά συγχαρητήρια από την αντιπολίτευση, μέσα σε ένα γενικό κλίμα σαδιστικής ικανοποίησης για του κυρίαρχους. Μιλούν για πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία, αποτροπή ενός μεγάλου χτυπήματος με επικείμενους νεκρούς αστυνομικούς και άλλα πολλά για να ανεβάσουν το γόητρο της αντι-τρομοκρατικής και να δικαιολογήσουν την βία των μπάτσων και των δικαστών απέναντι στους αγωνιζόμενους/ες. Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι κεντρικό σημείο στην υπόθεση καθώς τόσο ο Β.Σταθόπουλος όσο και ο Δ.Χατζηβασιλειάδης, καταζητούμενος για την ίδια υπόθεση, με δημόσιες τοποθετήσεις τους δηλώνουν πως η μοναδική εμπλοκή του πρώτου ήταν να βοηθήσει τον δεύτερο καθώς είχε τραυματιστεί, επιλογή ακέραιη αξιακά και πολιτικά, που είναι βασική διαχρονικά μέσα στα επαναστατικά κινήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι στην δικογραφία αναφέρεται πως ο Δ.Χατζηβασιλειάδης διαφεύγει της σύλληψης με την βοήθεια μελών της οργάνωσης, δείχνει πόσο το κράτος θέλει ο/η καθένας/μια να είναι μόνοι/ες και να προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς κανένα συλλογικό πνεύμα χωρίς καμία ελπίδα συλλογικής απάντησης στην επίθεση που δέχονται, φοβίζοντας όποιον/α σκεφτεί να δείξει την αλληλεγγύη του/της, καθώς θα βρεθεί να συμμετέχει σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η κατασκευή για ακόμη μια φορά μιας υπόθεσης-ομπρέλα, στοχεύει στο να επιβεβαιωθούν τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής και να ξεκινήσει για ακόμη μια φορά ένα κυνήγι μαγισσών απέναντι σε αγωνιζόμενους και αγωνιζόμενες. Αυτό που εν τέλει βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ο ίδιος ο αγώνας, τα μαχητικά χαρακτηριστικά και οι επιλογές ρήξης με τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου. Η καθημερινά σχεδιαζόμενη, ολοένα και πιο βάρβαρη λεηλασία των ζωών μας και του φυσικού κόσμου, πρέπει να συντελεστεί απρόσκοπτα. Γι' αυτό, θα πρέπει όσοι και όσες αγωνίζονται, αμφισβητούν, οργανώνονται, αντεπιτίθενται, διεκδικώντας την ίδια τους την ύπαρξη, να έχουν ήδη τσακιστεί. Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι το υλικό αποτύπωμα αυτού του πολιτικού και κοινωνικού σχεδιασμού.

Μετά από 16 μήνες που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, στις 17/03/2021, λίγο πριν παρέλθει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών, ξεκινάει η δίκη της υπόθεσής, στην οποία τον ενέπλεξε η αντιτρομοκρατική με την αγαπημένη της μέθοδο, αυτή του «ανώνυμου τηλεφωνήματος». Στις 15/04/2021 ο εισαγγελέας προτείνει την ενοχή του ΒΣ για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στις 23/04/2021 αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ (ένα κράμα νεοφιλελεύθερων δεξιών και ακροδεξιών) έχει δείξει από την αρχή ποια θα είναι η βασική της στρατηγική: Επίθεση χωρίς προσχήματα στον εσωτερικό εχθρό του κράτους και του κεφαλαίου. Αυτός δεν είναι άλλος από όσους/ες περισσεύουν από την καπιταλιστική κανονικότητα. Ειδικότερα, στην παρούσα φάση, με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, η καταστολή έχει χτυπήσει κόκκινο. Εισβολές, ξύλο και «υγειονομικά» πρόστιμα από κάθε λογής μπάτσους σε πανεπιστημιακούς χώρους, πλατείες και γειτονιές, πάντα με την απόλυτη κάλυψη και ευλογία του αμερικανοκίνητου αρχισερίφη Χρυσοχοΐδη. Μέσα από αυτές τις κινήσεις το κράτος θέλει να τσακίσει το ηθικό των αγωνιζόμενων και να διασπείρει φόβο και ηττοπάθεια όχι μόνο σε όσες και όσους αγωνίζονται (με αιχμή τον αναρχικό χώρο) άλλα και σε όσα τμήματα των από τα κάτω πιθανά σκεφτούν στο μέλλον να το κάνουν. Θέλει να δείξει πως μόνο ό,τι εντάσσεται πλήρως στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας και της αυθεντίας των άριστων θα γίνεται ανεκτό. Θέλει να διασπείρει όσο περισσότερο γίνεται την διχόνοια στους καταπιεσμένους και καταπιεσμένες παρουσιάζοντας τη βία ενάντια στο κράτος και τους θεσμούς του ως κάτι που είναι απειλητικό για τους πάντες. Ο νόμος και η δικαιοσύνη παρουσιάζονται ως οι υπέρτατες αξίες, αλλά είναι αυτά που καλλιεργούν και επιτρέπουν «σκάνδαλα» από πολιτικούς, αφεντικά και κάθε λογής εξουσιαστικό σκουπίδι, υποθέσεις που κατά κανόνα πάντοτε μένουν ατιμώρητες. Είναι ο νόμος και η δικαιοσύνη που εφαρμόζεται πάντα προς όφελος των ισχυρών και του προσωπικού τους. Κάθε μπάτσος που σκοτώνει, κάθε εφοπλιστής που κάνει πρεζεμπόριο, κάθε φασίστας που δολοφονεί, θα αθωωθεί, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του κόσμου της εξουσίας. Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν μια επίκληση από μεριάς μας για τη μεταρρύθμιση των νόμων και της δικαιοσύνης, ή τη «διόρθωσή» τους, αλλά αποτελούν ένα σωρό παραδείγματα που δείχνουν την ταξικότητα της δικαιοσύνης και των νόμων, που θρέφουν ένα κόσμο κανιβαλικό, που θα επιβιώνουν μόνο όσοι/ες είναι διατεθειμένοι/ες να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν ισχύ και εξουσία, ενώ οι υπόλοιποι/ες θα τιμωρούνται.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων απαντάμε με καθημερινούς, ριζοσπαστικούς, αδιαμεσολάβητους αγώνες. Καμία δεξιά, αριστερή, κόκκινη κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να συντηρήσει την εκμετάλλευση, την πατριαρχία, την αυταπάτη της δημοκρατίας. Στεκόμαστε η μία δίπλα στον άλλο, νικάμε τον φόβο της καταστολής με όπλο την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα μας. Κόντρα στην ανάθεση, την εξατομίκευση συγκρουόμαστε με λύσσα και συνείδηση ενάντια στο κράτος και τις δομές του, όπως διαχρονικά κάνουν οι καταπιεσμένες-οι σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Αγωνιζόμαστε για και πιστεύουμε σε έναν κόσμο ισότητας κι αλληλεγγύης. Ενάντια σε κάθε κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε κράτος, ενάντια σε κάθε εξουσία, αγώνας για την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση. Για την αναρχία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 21/4 στις 12:00μ.μ. στην Κατάληψη Παραρτήματος.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 18.00, στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84562/