Κυριακή 23 Μαίου 2021 στις 9.30 πμ

Πεζοπορία αγώνα και ενημέρωσης στον Υμηττό

«Θ' ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό» έλεγε στο περίφημο «βουνό» ο Βυρωνιώτης Λουκάς Νταράλας. «Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα» τραγουδούσαν οι αντάρτες. Τα περήφανα βουνά υπήρξαν πάντοτε το καταφύγιο της ανάγκης των ανθρώπων για ελευθερία πέρα από τους κοινωνικούς καταναγκασμούς και τα αδιέξοδα της υπαρξιακής τους αναζήτησης, το άβατο της κατοικίας των θεών και των μουσών, της άγριας φύσης.

Η κλιμακούμενη από χρόνια επιδρομή του σύγχρονου πολιτισμού στην άγρια φύση που φέρει το όνομα «ανάπτυξη», φέρνει όλο και πιο κοντά την ανθρωπότητα στο σημείο μηδέν όπως αποδεικνύει και η σημερινή υγειονομική κρίση. Εταιρίες αιολικής ενέργειας, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες, Δήμοι, κράτος, εκκλησία δεν έχουν το θεό τους. Έχουν πέσει σαν τα κοράκια (τι φταίνε και αυτά…) για ν' αρπάξουνε ό,τι μπορούνε από τη λεία.

Στον Υμηττό συν τοις άλλοις, σχεδιάζουν κατασκευή ανεμογεννητριών αλλά και φωτοβολταϊκών, ενώ αποφασίστηκε ήδη η συνέχιση λειτουργίας και η επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στο δάσος. Για το ποια σχέδια έχουν φαίνεται από την καταστροφική παρέμβαση και εδώ και στην ευρύτερη περιοχή μας, βλέπε: ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τσιμέντωμα της Ακρόπολης, τσιμεντοποίηση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ και πριν λίγες μέρες το χάρισμα σε καταπατητές ιδιώτες, του λόφου Κοπανά (δάσος + δασική έκταση + Θέατρα Βράχων + Γήπεδα + άλλα δημόσια κτίσματα)!!

Όλοι και όλες στην πεζοπορία για την προστασία και τη διάσωση του Υμηττού, των βουνών και της φυσικής τοπογραφίας της χώρας που απειλούνται με τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία, την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 9.30 πμ στον Κουταλά (λεωφόρος Κατεχάκη, Βύρωνας).

- Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό!

- Να πάρουμε πίσω τα βουνά!

- Γη και Ελευθερία!

Η συνέλευση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα - ΚΠΚΒ

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…