τι; : θεματική : διατροφή από : Room 39

Δευτέρα 10 Μαίου 2021 στις 17.30

Διανομές φαγητού & συλλογή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Σε μια δυστοπική πραγματικότητα που μας θέλει έρμαια των πολιτικών τους συμφερόντων, προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Ο νόμος για το άσυλο, με συνοπτικές διαδικασίες αφαιρεί το δικαίωμα ολόκληρων οικογενειών τόσο από την παραμονή τους σε διαμερίσματα και camps, όσο και από την χρηματική υποστήριξη που δικαιούνται.

Ορμώμενα από τις εξώσεις προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών αιτούντων άσυλο και από τη διακοπή της ήδη πενιχρής οικονομικής βοήθειας από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τη στέγαση, ανταποκρινόμαστε ως συλλογικότητα και ως ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης όσων πλήττονται από την κρατική αδιαφορία.

Μαγειρεύουμε καθημερινά και μοιράζουμε φαγητό για οποιοδήποτε άτομο έχει ανάγκη, τηρώντας μέτρα και προφυλάξεις.

Τα απογεύματα τις ώρες 17:30-19:00, στον εκχ Σχολείο, προσφέρουμε μια μερίδα φαγητό σε όποιο άτομο τη χρειάζεται.

συλλογικότητα Room39

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαΐου 09h


Συλλογή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Σε μια εποχή που βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο, μια πανδημία, αντιλαμβανόμαστε ότι το εθνικό σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και αδυνατεί να καλύψει την στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη. Ανέκαθεν όμως αυτή η βασική παροχή ήταν περιορισμένη έως ανύπαρκτη για τον άστεγο, τον μεταναστευτικό αλλά και για τον ανασφάλιστο πληθυσμό. Η δε φαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη ειδικά σε ό,τι αφορά τα φάρμακα καθημερινής ανάγκης για την άμεση ανακούφιση νοσημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όλων. Η κυβέρνηση διαθέτει υπέρογκα ποσά σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και αστυνομία, αφήνοντας στο περιθώριο την υγεία θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Περισσότερο από κάθε άλλη φορά νιώθουμε την ανάγκη να οργανωθούμε συλλογικά και να σταθούμε αλληλέγγυα στα στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται από την ανικανότητα της κρατικής διαχείρισης στον τομέα της υγείας.

Συλλογή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και παροχή πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης, στην κατάληψη του εκχ Σχολείου.
κάθε Δευτέρα 17:30-19:00

συλλογικότητα Room39

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαΐου 09h