Παρασκευή 14 Μαίου 2021 στις 20.30

Προβολή: Piazza Fontana-το μυθιστόρημα ενός μακελειού

Στο Ιταλικό αυταρχικό κράτος δεν υπάρχει μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αλλά και της ισόβιας δίωξης και ενοχής. Αυτό είναι το πρωτόκολλο για τους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος, πόσο μάλλον για όλους αυτούς που ανά τα χρόνια διώχθηκαν, βασανίστηκαν, θάφτηκαν στο μπετό στερούμενοι την ελευθερία τους για δεκαετίες αλλά δε λύγισαν, συνέχισαν να αγωνίζονται μέσα και μετέπειτα έξω από τα τείχη της αιχμαλωσίας.

Δεκαετίες μετά την περίοδο των «μολυβένιων χρόνων», δεκάδες αγωνίστ(ρι)ες συνεχίζουν να διώκονται για την αντίσταση τους μέσα από τις γραμμές των οργανώσεων ένοπλης προλεταριακής προπαγάνδας και βίας. Στο πλευρό του ιταλικού κράτους βρίσκονται οι σύμμαχοι που καταδιώκουν, συλλαμβάνουν και εκδίδουν αγωνιστ(ρι)ές για να καταθέσουν τα διπλωματικά διαπιστευτήρια συνεργασίας τους.

Η σύλληψη και έκδοση του Cesare Battisti στη Βολιβία, οι διώξεις των Gianfranco Formoni και Pia Panseri αλλά και η τελευταία επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τις συλλήψεις και διώξεις 10 πρώην μελλών των Ερυθρών Ταξιαρχιών και άλλων ιταλικών οργανώσεων δειχνουν πως δεκαετίες μετά, το τσεκούρι της ένοπλης πάλης πλανιέται πάνω από τις ευρωπαίκές μητροπόλεις αποζητώντας επιτακτικά την έφοδο στα ανάκτορα της εξουσίας.

Αλληλεγγύη σε όσους/ες διώκονται για τη συμμετοχή τους στο επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας

Παρασκεύη 14 Μάη, 20:30 στο στέκι του Βιολογικού

Προβολή ταινίας: Piazza Fontana-το μυθιστόρημα ενός μακελειού

κατάληψη Terra Incognita

Η προγραμματισμένη προβολή για τις 19:00 μεταφέρεται στις 20:30, μετά την πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που καλείται στις 19:00 στο άγαλμα βενιζέλου