Παρασκευή 14 Μαίου 2021 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Η κυβέρνηση Νετανιάχου τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει τις τακτικές απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με εξώσεις από τις κατοικίες τους και νέους εβραϊκούς εποικισμούς - κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών θρησκευτικών χώρων λατρείας. Οι παλαιστίνιοι αγωνίζονται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους στην ζωή και τα σπίτια τους, την αυτοδιάθεσή τους και την ανεξάρτητη κρατική τους υπόσταση. Αντιμετωπίζουν την πολεμική μηχανή και την δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες καθημερινά. Εκτός από την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση του Ισραήλ αιματοκυλεί άλλη μια φορά τους παλαιστίνιους στην λωρίδα της Γάζας και την δυτική όχθη με βομβαρδισμούς και πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Η επιθετικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι, εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ κυρίως, ενάντια σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Το μπλόκο των Η.Π.Α. σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στο συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε., είναι ενδεικτικό των προθέσεων τους.

Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει τον αντιδραστικό άξονα με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα σε Ισραήλ και Αίγυπτο με την καθοδήγηση και για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ. Φυσικά ούτε το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, ούτε τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα μπορούν να είναι πραγματικοί υπερασπιστές του παλαιστινιακού λαού. Οι μόνοι που μπορούν και υπερασπίζουν πραγματικά τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και μπορούν να σταματήσουν τα πολεμικά σφαγεία που ετοιμάζονται είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι λαοί της περιοχής.

- Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και εποικισμοί

- Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

- Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου

- Θάνατος στον Φασισμό και στον Ιμπεριαλισμό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον Παλαιστινιακό λαό

Παρασκευή 14 Μάη - 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Πολιτικές-κοινωνικές οργανώσεις/συλλογικότητες εργαζομένων και νεολαίας της Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μαΐου 17h


1 2 3 4 5 6

Κάτω το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ - Νίκη στον Παλαιστινιακό λαό! Συγκεντρώσεις 14 & 15/5

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

-

Αθήνα: Σάββατο 15/5, 5 μμ, μετρό Πανόρμου

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14/5, 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: Παρασκευή 14/5, 6:30μμ Περιφέρεια

Πάτρα: Σάββατο 15/5, 6μμ πλατεία Γεωργίου

-

Η ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ αιματοκυλεί άλλη μια φορά τους Παλαιστίνιους στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη με βομβαρδισμούς και πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων και τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει τις τακτικές απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με εξώσεις από τις κατοικίες τους και νέους εβραϊκούς εποικισμούς - κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών θρησκευτικών χώρων λατρείας. Οι Παλαιστίνιοι, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, αγωνίζονται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους στη ζωή και τα σπίτια τους, την αυτοδιάθεσή τους και την ανεξάρτητη κρατική τους υπόσταση. Με όσα μέσα διαθέτουν, αντιμετωπίζουν την πολεμική μηχανή και τη δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες καθημερινά.

Η επιθετικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι. Η εκλογή Μπάιντεν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε σήμα σε όλα τα πολεμοχαρή καθεστώτα για αναζωπύρωση των συγκρούσεων, σε μια προσπάθεια για ρελάνς των δυτικών ιμπεριαλιστών στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, όπου έχασαν σημαντικό έδαφος στη σύγκρουση με Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Το μπλόκο των ΗΠΑ σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν που σφαγιάζει Κούρδους σε Συρία και Τουρκία προσπαθεί να αναδειχθεί ως προστάτης των μουσουλμάνων για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Στο αιμάτινο φόντο των νεκρών και των καταπιεσμένων, οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους προωθούν τα συμφέροντά τους. Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση, που έχει δημιουργήσει τον αντιδραστικό άξονα με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα σε Ισραήλ και Αίγυπτο και μάλιστα προχωράει σε όλο και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία (ασκήσεις κ.λπ.). Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να ανατρέψουμε τις πολεμοκάπηλες κυβερνήσεις και τα πολεμικά σφαγεία που μας ετοιμάζουν.

-

  • Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13767


1 2 3 4 5 6

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

«Ο εβραϊκός λαός κουβαλά στις πλάτες του μια τεράστια ιστορική εμπειρία και μια βαριά κληρονομιά αιώνων ξεριζωμού, διώξεων και αντισημιτικών πογκρόμ. Κουβαλά αιώνες περιθωριοποίησης, γκετοποίησης, χλευασμού και ρατσισμού. Και πάνω απ' όλα, κουβαλά στη μνήμη του την κορυφαία φρίκη του Ολοκαυτώματος και της εντατικής βιομηχανοποίησης του θανάτου από τη ναζιστική κτηνωδία. Ακριβώς αυτή η ιστορική εμπειρία είναι που γεννά ένα εξίσου βαρύ ιστορικό χρέος για τον εβραϊκό λαό. Να μην επιτρέψει στο ισραηλινό κράτος να συνθλίψει την κληρονομιά αυτή κάτω από την μπότα του μιλιταρισμού, της κατοχικής βίας, της ρατσιστικής βαρβαρότητας και της νεοαποικιοκρατικής νοοτροπίας. Στον τόπο που ζούμε για αιώνες οι εβραϊκές κοινότητες αντιμετώπισαν τη δυσπιστία, τη μισαλλοδοξία, τη συκοφαντία και την αντισημιτική βία, που κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής.

Δεκάδες χιλιάδες εβραίοι ξεριζώθηκαν απ' αυτόν εδώ τον τόπο, είδαν τα σπίτια τους να λεηλατούνται και τους δικούς τους ανθρώπους να οδηγούνται στον αφανισμό. Δεκάδες χιλιάδες εβραίοι οδηγήθηκαν από την Ελλάδα στα στρατόπεδα εξόντωσης και λίγοι απ' αυτούς κατάφεραν να σώσουν τις ζωές τους. Ταυτόχρονα, όμως, σ' αυτόν εδώ τον τόπο χιλιάδες εβραίοι σώθηκαν από την αλληλεγγύη της Αντίστασης και εκατοντάδες απ' αυτούς συμμετείχαν ενεργά στον αντικατοχικό αγώνα, στο πλευρό του Εαμικού κινήματος και του πολυεθνικού λαϊκού στρατού του ΕΛΑΣ.»

Από κείμενο του πολιτικού κρατουμένου Πολύκαρπου Γεωργιάδη

Λίγες μέρες πριν τις 15 Μαΐου, ημέρα της 73η επετείου της Νάκμπα, που στα αραβικά σημαίνει καταστροφή, οπότε και είχε αρχίσει ο ξεριζωμός του λαού της Παλαιστίνης, το κράτος του Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 9 παιδιά και τραυματίζοντας περισσότερους από 300.

Τα τελευταία χρόνια τα φτωχότερα τμήματα του παλαιστινιακού λαού βρίσκονται αντιμέτωπα με έναν διαρκή κύκλο βίας με εξώσεις από τα σπίτια τους και επιθέσεις από φονταμενταλιστές Ισραηλινούς και την αστυνομία. Καταστολή δέχονται ταυτόχρονα και αντικατοχικές/ διεθνιστικές ισραηλινές οργανώσεις που αντιστέκονται στον μιλιταρισμό και τον σιωνισμό, ανάμεσά τους και δεκάδες αρνητές και αρνήτριες στράτευσης.

Τελευταίο καρέ της αιματοβαμμένης ιστορίας της Παλαιστίνης, είναι το απάνθρωπο σχέδιο εκτοπισμού των Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ με εξώσεις οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, με άμεση εγκατάσταση στη θέση τους Ισραηλινών εποίκων, με διακοπή των θρησκευτικών τελετουργιών των Παλαιστινίων γύρω από το τέμενος Αλ-Ακσά, με διαδηλώσεις φανατικών Εβραίων υπό την κάλυψη της αστυνομίας και με βίαιες αστυνομικές επιχειρήσεις.

«Η κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Γάζα θα πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους.»

Από την ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Σε αυτό το συνεχές έγκλημα στη Μέση Ανατολή συνένοχο είναι και το ελληνικό κράτος. Η Ελλάδα έχει πολλάκις στηρίξει την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τις μαζικές δολοφονίες των παλαιστινίων, ενώ τα τελευταία χρόνια η οικονομική/ ενεργειακή/ στρατιωτική συμμαχία των δύο αστικών τάξεων αναβαθμίζεται διαρκώς κάτω από την κηδεμονία των Η.Π.Α.. Από τον Τσίπρα που σε επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, βαθαίνοντας ταυτόχρονα τα εμπορικά και πολεμικά αλισβερίσια των δύο χωρών, μέχρι τον Μητσοτάκη που χάρισε την ΕΛΒΟ στην Ισραηλινή Πολεμική Βιομηχανία και υπογράφει τη μία πολεμική συμφωνία μετά την άλλη με μία χώρα που διατηρεί καθεστώς απαρχάιντ στο εσωτερικό της, η Ελλάδα ήταν και είναι συνένοχη.

«Αυτή η ιστορική κληρονομιά δυστυχίας και πόνου, αλλά και φιλίας και αλληλεγγύης, δεν μπορεί ούτε να σβηστεί, ούτε να εκφυλιστεί από την αστική ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, από τους τυχοδιωκτικούς πολεμοκάπηλους άξονες, από τις αιματοβαμμένες επενδύσεις, από τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο ενεργειακών και εμπορικών οδών, τις μιλιταριστικές οχυρώσεις που εμφανίζονται ως "άμυνα", τους γεωπολιτικούς ελιγμούς και τις κυνικές απόπειρες για γεωστρατηγική αναβάθμιση».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ μέχρι την ΝΔ και την ακροδεξιά, σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη έχει διατάξει το πολιτικό της προσωπικό να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον πολεμικό άξονα μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και της στρατιωτικής δικτατορίας της Αιγύπτου, προσβλέποντας στα πιθανά κέρδη από τις εξορύξεις στις υπό διαμόρφωση ΑΟΖ.

Τη στιγμή που τα σύννεφα μιας περιφερειακής πολεμικής ανάφλεξης ή ακόμα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου ρίχνουν μαύρη τη σκιά τους στο ήδη βαριά επιβαρυμένο από την 11ετή οικονομική λεηλασία, κοινωνικό σώμα.

Τη στιγμή που η ελληνική αστική τάξη και το κράτος της μπαίνουν ακόμα πιο βαθιά στο ρόλο του καλού και πειθήνιου στρατιώτη των ιμπεριαλιστών μετατρέποντας τη χώρα σε «πεδίο βολής φθηνό».

Τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία απέραντη Νατοϊκή βάση.

Τη στιγμή που για μεγάλο κομμάτι του λαού, της εργατικής τάξης, της νεολαίας αυτής της χώρας μοναδική προοπτική είναι η ανεργία, η φθηνή και πειθαρχημένη εργασία, η λουμπενοποίηση και ο εκφασισμός ή ακόμα το «κρέας στα κανόνια» αστών και ιμπεριαλιστών ∙

Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά, να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως εργάτες, ως προλετάριοι, ως κομμουνιστές, ως αναρχικοί: για να ακουστεί η φωνή της Παλαιστίνης στα μετόπισθεν των δυτικών μητροπόλεων και να σπάσει η σιωπή που προωθούν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης. Για να παύσει η βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ, για να μπλοκαριστεί η πολεμική προετοιμασία στην περιοχή, για έναν κοινό αγώνα των λαών της Μέσης Ανατολής και του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τον καπιταλισμό και το κράτος.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Καθώς ετοιμάζεις το πρωινό σου, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Μην ξεχνάς να ταΐζεις τα περιστέρια.

Όταν πολέμους ξεκινάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Μην ξεχνάς όσους λαχταρούν την ειρήνη.

Όταν πληρώνεις το νερό, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που μόνο τα σύννεφα έχουν να τους θηλάσουν.

Όταν γυρνάς στο σπιτικό σου, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Μην ξεχνάς όσους ζουν σε αντίσκηνα.

Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν.

Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.

Και καθώς σκέφτεσαι εκείνους τους άλλους,

στον εαυτό σου γύρισε και πες:

«Αχ και να ήμουν ένα κερί στο σκοτάδι.

Μαχμούντ Νταρουίς

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Επικοινωνία: tathexess@riseexup.net

πηγή : https://twitter.com/t_antepithesi?ref_src=tws…


1 2 3 4 5 6

Τη στιγμή που συμπληρώνονται 73 χρόνια από τη Νάκμπα, δηλαδή τον ξεριζωμό 700.000 Παλαιστινίων από τα σπίτια τους κατά τον πόλεμο του 1948, το κράτος του Ισραήλ πυροδοτεί εκ νέου την ανάφλεξη της σύγκρουσης στην περιοχή. Οι βομβαρδισμοί οικισμών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, και να τραυματιστούν πάνω από 400. Σαν να μην έφθαναν οι καθημερινοί βομβαρδισμοί, αυτές τις μέρες εξελίσσεται ένα πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ που περιλαμβάνει διακοπές θρησκευτικών τελετών με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα σε μουσουλμανικά τεμένη, βίαιες εξώσεις και εποικισμούς στη γειτονιά Σέιχ Τζαράχ, καταστολή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων με χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών από την ισραηλινή αστυνομία, η οποία εμποδίζει, επίσης, τις μετακινήσεις των Παλαιστινίων μπλοκάροντας τους αυτοκινητόδρομους. Και σαν επιστέγασμα της βαρβαρότητας, έρχεται και ο προκλητικός "εορτασμός" της: ακροδεξιοί και παραστρατιωτικοί ισραηλινοί κύκλοι πραγματοποίησαν πορεία για την επέτειο κατάληψης της ανατολικής Ιερουσαλήμ από το κράτος του Ισραήλ, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα όπως "θάνατος στους Άραβες".

Το κράτος του Ισραήλ παρουσιάζεται σήμερα ως ένας "φάρος δημοκρατίας μέσα στο σκοτάδι του φονταμενταλισμού της Μέσης Ανατολής". Στην πραγματικότητα το Ισραήλ αποτελεί ένα βαθιά ολοκληρωτικό και στρατιωτικοποιημένο κράτος που κάνει εθνική εκκαθάριση στα εδάφη που με τη βία κατέλαβε και που παρουσιάζεται ως "λίκνο της δημοκρατίας στην περιοχή" απλά και μόνο επειδή είναι ένας έμπιστος και κραταιός εταίρος της Ε.Ε. και του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Ακριβώς με το ίδιο τρόπο που τα εγκλήματα της Σαουδικής Αραβίας, εντός και εκτός των συνόρων της, στοχευμένα αποκρύπτονται. Μόνο που οι αστικές φιλοφρονήσεις για το ισραηλινό κράτος απέχουν παρασάγγας από την κτηνώδη, στρατιωτικοποιημένη πραγματικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος. Το σιωνιστικό καθεστώς θεμελίωσε τα ερείσματα της εδαφικής του εγκαθίδρυσης μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1948, χρησιμοποιώντας με το πιο χυδαίο και τυχοδιωκτικό τρόπο τον αντισημιτισμό και τη βαρβαρότητα του ολοκαυτώματος που βίωσαν οι εβραϊκοί πληθυσμοί της Ευρώπης, διαμορφώνοντας τελικά έναν κρατικό σχηματισμό που εμπεδώνει απόλυτα στην πράξη το τρίπτυχο «νόμος-τάξη-ασφάλεια» με τους πιο στρατιωτικοποιημένους όρους. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα αυταρχικό καθεστώς διαρκούς έκτακτης ανάγκης, που εφαρμόζει απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων, οι οποίοι αφού πρώτα εκτοπίστηκαν με στρατιωτικούς όρους από τους τόπους που διέμεναν, είναι πλέον και με το νόμο πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού μέχρι και τα διεθνώς αναγνωρισμένα αστικά δικαιώματα καταστρατηγούνται καθημερινά. Από την άλλη, το Ισραήλ επιτίθεται απροκάλυπτα εναντίον γειτονικών του κρατών, διεξάγοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις που συχνά απολήγουν στην κατοχή νέων εδαφών. Η πολεμική μηχανή εξόντωσης και η στρατιωτικοποιημένη «δημοκρατία» του Ισραήλ, αποτελούν πέρα από επίδειξη δύναμης και ένα πειραματικό πρότυπο και για άλλα αστικά κράτη, μια δυνητική, εφιαλτική εικόνα από το μέλλον.

Τον αρχικό διωγμό των Παλαιστινίων ακολούθησε η γκετοποίηση και η υπαγωγή τους σε ένα παγιωμένο καθεστώς εξαίρεσης. Η Λωρίδα της Γάζας είναι σήμερα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο, ενώ η Δυτική Όχθη τελεί υπό στρατιωτικό νόμο. Το αίμα των Παλαιστινίων, που αντιστέκονται αμετανόητα, χύνεται καθημερινά και η καταστολή που εκφράζεται από την ισραηλινή αστυνομία και το στρατό απέναντί τους είναι αμείλικτη. Οι φυλακές στο Ισραήλ είναι γεμάτες από 4.500 Παλαιστίνιους κρατούμενους, οι οποίοι όχι μόνο φυλακίζονται αυθαίρετα και εκδικητικά, πολλάκις χωρίς επαρκή νομική εκπροσώπηση ή χωρίς να γνωρίζουν καν τις κατηγορίες που τους προσάπτονται (ή χωρίς καν κατηγορίες), αλλά τυγχάνουν παράλληλα και της αχρειότερης διαχείρισης.

Στην επικράτεια του ισραηλινού κράτους, οι αγώνες ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς, είτε γίνονται από Ισραηλινούς (βλ. Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος) είτε από Παλαιστίνιους, αντιμετωπίζονται κατασταλτικά, συχνά με θύματα. Σημαντική είναι και η συμβολή των Ισραηλινών ολικών αρνητών στράτευσης και των αντιρρησιών συνείδησης που αρνούνται να καταταγούν στον ισραηλινό στρατό (θητεία 3 χρόνων για τους άντρες και 2 χρόνων για τις γυναίκες), αναγνωρίζοντας τον καταπιεστικό και δολοφονικό του ρόλο, βρισκόμενοι με αξιοπρέπεια αντιμέτωποι με τις νομικές κυρώσεις για την επιλογή τους αυτή.

Οι σημερινές συνθήκες εξαχρειωμένης διαβίωσης για τους Παλαιστίνιους είναι ενδεικτικές της σιωνιστικής βαρβαρότητας. Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν τη διαρκή επέκταση του σιωνιστικού εποικισμού, που δε σταματάει ποτέ. Ολόκληρες πολιτείες χτίζονται εντός λίγων μηνών και εξαπλώνονται ραγδαία. Στις περιοχές C, οι οποίες αποτελούν το 60% της Δυτικής Όχθης, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να πάρουν άδειες κατασκευής ή επέκτασης των σπιτιών τους από τις ισραηλινές αρχές. Αν δεν εξασφαλίσουν την άδεια, τότε το σπίτι τους ενδέχεται να κατεδαφιστεί. Την περίοδο 2000-2007, το 94% των αδειών που κατατέθηκαν δεν εγκρίθηκαν. 37 σχολεία σε περιοχές C πρόκειται να κατεδαφιστούν λόγω της μη αδειοδότησης από τις ισραηλινές αρχές και πολλοί μαθητές αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματά τους σε σκηνές ή σε άλλους ακατάλληλους εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, η κίνηση των Παλαιστινίων περιορίζεται από συστήματα σημείων ελέγχου (check points) που εγκαθιστούν οι ισραηλινές αρχές απαγορεύοντας τη χρήση ορισμένων δρόμων. Στη Δυτική Όχθη υπάρχουν 500 τέτοια σημεία ελέγχου που καλύπτουν 65 χιλιόμετρα δρόμου που διατίθενται προς αποκλειστική χρήση για τους Ισραηλινούς εποίκους. Και φυσικά η κορωνίδα του χωροταξικού αποκλεισμού είναι η ανέγερση του διαχωριστικού τείχους που χτίζεται από τις ισραηλινές αρχές ήδη από το 2002 και προβλέπεται να φτάσει τα 708 χιλιόμετρα σε μήκος και φυσικά η ίδια η Λωρίδα της Γάζας. Η υδροδότηση της Δυτικής Όχθης και της Γάζας ελέγχεται από το Ισραήλ. Πολλά χωριά δεν είναι συνδεδεμένα με το εθνικό δίκτυο και αναγκάζονται να συλλέξουν βρόχινο νερό ή να το αγοράσουν με 400% επιβάρυνση στο τιμολόγιο. Στη Δυτική Όχθη, η καλλιεργήσιμη γη διαθέτει συστήματα άρδευσης σε ποσοστό μόνο 8% λόγω έλλειψης νερού.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα να αντιστέκεται στη βαρβαρότητα του μιλιταριστικού, νέο-αποικιοκρατικού σιωνιστικού καθεστώτος. Τα ΜΜΕ στον δυτικό κόσμο, όμως, παρουσιάζουν μονόπλευρα τα γεγονότα ξεπλένοντας τις δολοφονικές επιχειρήσεις του κράτους του Ισραήλ και ποινικοποιώντας τον αγώνα των Παλαιστινίων. Άλλωστε, οι καναλάρχες αποτελούν οργανικό τμήμα των αστικών τάξεων και πολιτικό εντολοδότη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Το ελληνικό κράτος, συγκεκριμένα, αποτελεί στρατηγικό εταίρο του Ισραήλ σε στρατιωτικό και ενεργειακό επίπεδο. Μέσα από αυτές τις συμμαχίες το ελληνικό κράτος και η αστική του τάξη φιλοδοξούν να πετύχουν γεωστρατηγική αναβάθμιση που θα τους φέρει περισσότερα κέρδη από το διαμοιρασμό και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και των αντίστοιχων οδών διαμετακόμισης της ενέργειας.

Στη συντελούμενη εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων το ελληνικό κράτος είναι εξίσου ένοχο από τη στιγμή που συνεργάζεται και στηρίζει έμπρακτα το κράτος του Ισραήλ. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, στις 4 Μαΐου, το ελληνικό κράτος υπέγραψε νέα αμυντική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ. Η συμφωνία αυτή αφορά στην εν συνεχεία υποστήριξη κινητήρων Τ-700- 401C, ελικοπτέρων S70 του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 "Apache" του Στρατού Ξηράς, ως προς τη συντήρηση των κινητήρων, στην τεχνική βοήθεια και την εφοδιαστική υποστήριξη.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε πως οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Γι' αυτό, η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη, τόσο προς το λαό της Παλαιστίνης που αντιμάχεται την καταπίεση και τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος, όσο και προς τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους του Ισραήλ -αντιπαλεύοντας παράλληλα τις αντιδραστικές και φασιστικές φωνές του αντισημιτισμού- είναι δεδομένη, καθώς για μας η πανανθρώπινη χειραφέτηση δε γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ/ΕΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/5, 19:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
e-mail επικοινωνίας: lib_exthess@hoextmail.coexm
blog: libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Κοινή Ανακοίνωση: Αναμέτρησης - Συνάντησης

Στην 73η επέτειο της ημέρας της Νάκμπα, της καταστροφής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ το 1948, ο αγώνας για γη και ελευθερία και το δικαίωμα στην επιστροφή συνεχίζεται. Το ισραηλινό κράτος έχει κλιμακώσει αυτές τις μέρες την επιθετικότητά του με αιματηρούς βομβαρδισμούς και χερσαία εισβολή στη λωρίδα της Γάζας. Αυτή είναι η συνέχεια του σχεδίου καταστροφής ολόκληρων χωριών, μαζικών εποικισμών και διωγμών των Παλαιστινίων από την γη τους. Ο σκοπός του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ είναι η επέκταση της κατοχής, ο αφανισμός του αραβικού στοιχείου από την περιοχή και η επιβολή της διεθνούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Απέναντι σε αυτό το σχέδιο, οι Παλαιστίνιοι, με πρωτοπόρο και πάλι το ρόλο της νεολαίας, έχουν ξεσηκωθεί κατά χιλιάδες. Οι δυνάμεις κατοχής έχουν εξαπολύσει το στρατό, την αστυνομία και ακροδεξιές ομάδες εναντίον των Παλαιστινίων που αντιστέκονται μαζικά και δυναμικά από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη μέχρι την Ανατολική Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις. Το Ισραήλ, εκλεκτός σύμμαχος των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, λειτουργεί για άλλη μια φορά αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και παραβιάζει κατά το δοκούν το διεθνές δίκαιο. Συνεχίζει σήμερα την εποικιστική αποικιοκρατία που ξεκίνησε το 1948 όταν η επίθεση του Ισραήλ κατέστρεψε πάνω από 400 Παλαιστινιακά χωριά, οδήγησε πάνω από 750.000 Παλαιστίνιους στον εκτοπισμό από τη γη τους και την προσφυγιά και στοίχησε πάνω από 10.000 ζωές Παλαιστινίων.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση του ελληνικού Υπ. Εξωτερικών στηρίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ βαφτίζοντας τα «αυτοάμυνα». Πίσω από αυτή τη στήριξη βρίσκεται η όλο και πιο αναβαθμισμένη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ την οποία προωθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα στο λαϊκό κίνημα της γειτονικής χώρας που αντιστέκεται με κάθε μέσο απέναντι στις δυνάμεις κατοχής. Σε όλο τον κόσμο αναπτύσσεται αυτές τις μέρες ένα κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ενώ αντιπολεμικές συγκεντρώσεις οργανώνονται και στο Ισραήλ. Ενώνουμε τις φωνές μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απαιτούμε:

  • Στήριξη του διεθνούς κινήματος που καλεί σε μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις (BDS) κατά του Ισραήλ
  • Να τερματιστεί η πολιορκία στη Γάζα
  • Νίκη στην Ιντιφάντα
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14/5 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Ιωάννινα: Παρασκευή 14/5, 18;30 Περιφέρεια
Αθήνα: Σάββατο 15/5, 17:00 Μετρό Πανόρμου
Πάτρα: Σάββατο 15/5, 18:00 Πλατεία Γεωργίου

πηγή : https://synantisi.org/den-yparchei-eirini-cho…


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Άλλη μια βάρβαρη αιματηρή επίθεση εξαπέλυσε το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Τους βομβαρδισμούς με εκατοντάδες θύματα, διαδέχονται οι απειλές για εισβολή του στρατού προαναγγέλλοντας ακόμα πιο μεγάλη σφαγή.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, που φύτεψαν οι ιμπεριαλιστές στη Μ. Ανατολή αναθέτοντάς του ρόλο μαντρόσκυλου, εδώ και πολλές δεκαετίες επιχειρεί να αφανίσει τους Παλαιστίνιους. Τους έχει φυλακίσει σε μια λωρίδα γης που συνεχώς συρρικνώνεται, τους εκτοπίζει από τα σπίτια τους, περιορίζει τις μετακινήσεις τους, εποικίζει τα εδάφη τους, τους εξοντώνει καθημερινά, τους δολοφονεί εν ψυχρώ.

Η νέα σφαγή στην πολύπαθη Παλαιστίνη προστίθεται στη γενικευμένη πολεμική αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, υποδαυλίστηκε από αυτή και θα την οξύνει παραπέρα. Το Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα στήνουν και χαλούν συμμαχίες, αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους πάντα σε βάρος των λαών τους. Προσπαθούν να παίξουν με καλύτερους όρους και να κερδίσουν ό,τι μπορούν στη σκιά του άγριου ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ρωσία αλλά και των Ευρωπαίων υποκριτών. Το Ισραήλ, παίχτης σε όλα τα επικίνδυνα πολεμικά και οικονομικά παιχνίδια στην περιοχή, δεν μπορεί να επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό ελευθερία και πατρίδα. Στα άθλια σχέδιά του για την εξόντωση των Παλαιστινίων βρίσκει στήριξη πρώτα και κύρια απ' τις ΗΠΑ αλλά κι από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, η σιωπή των Ευρωπαίων στις προκλητικές ενέργειες των φανατικών σιωνιστών εναντίων παλαιστίνιων κατοίκων της Ιερουσαλήμ και η σιωπή του ΟΗΕ για τους άμαχους νεκρούς Παλαιστίνιους είναι χαρακτηριστικές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει την «ανησυχία» της και ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» τον αγώνα των Παλαιστινίων. Η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη είχαν κι έχουν άριστη σχέση με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ κι έχουν συνάψει μαζί του μεγάλες συμφωνίες. Δεν νοιάζονται καθόλου για τον παλαιστινιακό λαό, προσδοκούν κέρδη από τις συμφωνίες που κάνουν. Διαθέτουν τη χώρα ως ορμητήριο των φονιάδων Αμερικάνων, δίνουν αεροδρόμια και λιμάνια για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που δεν θέλουν στα πόδια τους λαούς όπως τον παλαιστινιακό να πολεμά για ανεξαρτησία.

Η αντίσταση των Παλαιστινίων δε σταμάτησε ποτέ και δεν θα σταματήσει. Από το ξέσπασμα της πρώτης Ιντιφάντα μέχρι σήμερα, έστω και με τη σφεντόνα, αντιστέκονται. Όσο θα αντιστέκονται θα παραμένουν ζωντανοί. Η ιστορία έχει αποδείξει πως κάθε λαός, όσο μικρός κι αν φαντάζει και αδύναμος έχει τη δυνατότητα να νικήσει, αν στηριχτεί στις δυνάμεις του, αν παραμείνει αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα, αν ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με ό,τι τον κρατάει πίσω.

Κάθε λαός που παλεύει χρειάζεται την αλληλεγγύη των άλλων λαών. Αυτή εκφράζεται σήμερα με την ανάπτυξη αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και παντού. Οι λαοί έχουν κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές αστικές τάξεις, με τους οποίους πρέπει να αναμετρηθούν. Κάθε κέρδος σε αυτή την αναμέτρηση είναι κέδρος για όλους. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη πάνε μαζί.

Για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, για να νικήσει η ιντιφάντα, για να μη μακελευτούν άλλοι λαοί πρέπει να διαδηλώσουμε μαζικά στους δρόμους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Θάνατος στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό!

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον Παλαιστινιακό λαό

Παρασκευή 14 Μάη - 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

KKE(μ-λ)

πηγή : http://www.kkeml.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Μαΐου 08h