Παρασκευή 14 Μαίου 2021 στις 18.00

Καλέσμα κατοίκων και περιπατητών για την ελεύθερη πρόσβαση στο Γουβερνέτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της συνέλευσης κατοίκων και περιπατητών για την
ελεύθερη πρόσβαση στο Γουβερνέτο

Όλοι-ες εμείς συγκεντρωθήκαμε για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή (πλην Πάσχα) για να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεση μας στην αυταρχική ενέργεια της μονής για την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στην περιοχή.

Έτσι, στα πλαίσια συνέχισης των κινητοποιήσεων, τις οποίες θεωρούμε το κυριότερο μέσο διεκδίκησης και ικανοποίησης του αυτονόητου αιτήματος μας, καθώς και του πλατύτερου αγκαλιάσματος της προσπάθειας μας από τη κοινωνία, αποφασίσαμε την Παρασκευή 14/5 στις 6μμ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών να ξανασυναντηθούμε για να συζητήσουμε με σκοπό τον
αποτελεσματικότερο συντονισμό του αγώνα, τη συλλογή χρήσιμων στοιχείων, τη διερεύνηση πρόσθετων τρόπων δράσης και την αρτιότερη ενημέρωση.

Επιθυμία μας είναι η επόμενη συγκέντρωση την Κυριακή 16/5 στις 12
μεσημέρι έξω από τον χώρο της μονής να γίνει κάτω από καλλίτερους όρους οργάνωσης και μαζικότητας αυτού που ήδη έχουμε κατακτήσει, με στόχο να αφαιρεθούν οι κατασκευές που αποκλείουν την πρόσβαση οι οποίες ακόμα και η περιφέρεια έχει αποφανθεί ότι είναι παράνομες.

Εκφράζουμε επίσης την ανυποχώρητη διάθεση να υπερασπίσουμε μέχρι τέλους αυτή τη στοιχειώδη δυνατότητα, της οποίας η στέρηση προστίθεται επάνω στον τυφώνα ισοπέδωσης από το σύστημα άλλων πολύ πιο κρίσιμων για τη ζωή του λαού δικαιωμάτων. Εκείνων δηλαδή που σχετίζονται με δουλειά, σύνταξη, περίθαλψη, παιδεία, ελευθερίες και ειρηνική ύπαρξη στον τόπο του. Δεν παραιτούμαστε. Επιμένουμε και κλιμακώνουμε. Γιατί αν μας καταργήσουν ακόμη και το δικαίωμα ενός απλού περιπάτου, φανταζόμαστε τι θα συμβεί (βλέποντας ήδη τι εξελίσσεται) στα σπουδαιότερα.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μαΐου 22h