Παρασκευή 14 Μαίου 2021 στις 16.00

Ημέρα επανοικειοποίησης κάτω Πολυτεχνείου

Αύριο Παρασκευή 14/5 στα πλαίσια ημέρας επανοικειοποίησης του κάτω Πολυτεχνείου:

  • 16:00 μικρόφωνικη συγκεντρώση
  • 18:00 εκδήλωση: Ψάχνοντας το ελιξίριο του κερδους.

Τι κοινό έχουν μία εργαζόμενη μηχανικός, ένας επισφαλώς εργαζόμενος φοιτητής και μία ερευνήτρια;

Έχουν όλοι δουλέψει μαύρα δεκάωρα με ανασφάλιστες υπερωρίες, αμοίβονται με ψίχουλα και πλουτίζουν τα αφεντικά τους.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο νομιμοποιεί και διευρύνει όλα τα παραπάνω, θέλοντας να απονομιμοποιήσει κάθε δυνατότητα αντίστασης.

Η κατάσταση αυτή είναι γνώριμη εδώ και χρόνια στο ΕΜΠ, εδώ όπου οι εργαζόμενες στην έρευνα και το διδακτικό έργο βλέπουν τα ωράριά τους να ξεχειλώνονται όλο και περισσότερο και τα ένσημά τους να μην υπάρχουν, παίρνοντας πολλές φορές ως ανταμοιβή μια αδιόρατη υπόσχεση επαγγελματικής ανέλιξης.

Ταυτόχρονα, το ίδρυμα επιλέγει να κάνει από κοινού εκδηλώσεις με εταιρείες κολοσσούς όπως η Pfizer, οι οποίες εκδηλώσεις δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μία προσπάθεια εξωραϊσμού της κάθε πολυεθνικής και εμβάθυνση της συνεργασίας του δημοσίου πανεπιστημίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΕΜΠ φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως εργασιακό φυτώρειο μιας εταιρείας (πουλώντας ελπίδα εργασιακής αποκατάστασης σε αυτήν) που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με την επιδίωξή της να μη χάσει ούτε cent από την πατέντα του εμβολίου.

Να πάρουμε πίσω όλο τον πλούτο και χρόνο που μας κλέβει το κεφάλαιο.

Να κάνουμε το ΕΜΠ επικίνδυνη επένδυση για την κάθε Pfizer.

Συζητάμε με εργαζόμενους/ες μηχανικούς μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), ερευνητ(ρι)ές στο ΕΜΠ, φοιτητ(ρι)ες ΕΜΠ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαΐου 13h