Σάββατο 15 Μαίου 2021 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην μαχόμενη Παλαιστίνη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΗ, 6 μ.μ. ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Να μπλοκάρουμε την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτουςκαι τη συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" και συντρόφισσες - σύντροφοι

https://ipposd.org/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84713/


1 2 3

Κάτω το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ - Νίκη στον Παλαιστινιακό λαό! Συγκεντρώσεις 14 & 15/5

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

-

Αθήνα: Σάββατο 15/5, 5 μμ, μετρό Πανόρμου

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14/5, 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: Παρασκευή 14/5, 6:30μμ Περιφέρεια

Πάτρα: Σάββατο 15/5, 6μμ πλατεία Γεωργίου

-

Η ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ αιματοκυλεί άλλη μια φορά τους Παλαιστίνιους στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη με βομβαρδισμούς και πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων και τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει τις τακτικές απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με εξώσεις από τις κατοικίες τους και νέους εβραϊκούς εποικισμούς - κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών θρησκευτικών χώρων λατρείας. Οι Παλαιστίνιοι, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, αγωνίζονται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους στη ζωή και τα σπίτια τους, την αυτοδιάθεσή τους και την ανεξάρτητη κρατική τους υπόσταση. Με όσα μέσα διαθέτουν, αντιμετωπίζουν την πολεμική μηχανή και τη δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες καθημερινά.

Η επιθετικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι. Η εκλογή Μπάιντεν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε σήμα σε όλα τα πολεμοχαρή καθεστώτα για αναζωπύρωση των συγκρούσεων, σε μια προσπάθεια για ρελάνς των δυτικών ιμπεριαλιστών στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, όπου έχασαν σημαντικό έδαφος στη σύγκρουση με Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Το μπλόκο των ΗΠΑ σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν που σφαγιάζει Κούρδους σε Συρία και Τουρκία προσπαθεί να αναδειχθεί ως προστάτης των μουσουλμάνων για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Στο αιμάτινο φόντο των νεκρών και των καταπιεσμένων, οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους προωθούν τα συμφέροντά τους. Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση, που έχει δημιουργήσει τον αντιδραστικό άξονα με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα σε Ισραήλ και Αίγυπτο και μάλιστα προχωράει σε όλο και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία (ασκήσεις κ.λπ.). Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να ανατρέψουμε τις πολεμοκάπηλες κυβερνήσεις και τα πολεμικά σφαγεία που μας ετοιμάζουν.

-

  • Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13767


1 2 3

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Κοινή Ανακοίνωση: Αναμέτρησης - Συνάντησης

Στην 73η επέτειο της ημέρας της Νάκμπα, της καταστροφής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ το 1948, ο αγώνας για γη και ελευθερία και το δικαίωμα στην επιστροφή συνεχίζεται. Το ισραηλινό κράτος έχει κλιμακώσει αυτές τις μέρες την επιθετικότητά του με αιματηρούς βομβαρδισμούς και χερσαία εισβολή στη λωρίδα της Γάζας. Αυτή είναι η συνέχεια του σχεδίου καταστροφής ολόκληρων χωριών, μαζικών εποικισμών και διωγμών των Παλαιστινίων από την γη τους. Ο σκοπός του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ είναι η επέκταση της κατοχής, ο αφανισμός του αραβικού στοιχείου από την περιοχή και η επιβολή της διεθνούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Απέναντι σε αυτό το σχέδιο, οι Παλαιστίνιοι, με πρωτοπόρο και πάλι το ρόλο της νεολαίας, έχουν ξεσηκωθεί κατά χιλιάδες. Οι δυνάμεις κατοχής έχουν εξαπολύσει το στρατό, την αστυνομία και ακροδεξιές ομάδες εναντίον των Παλαιστινίων που αντιστέκονται μαζικά και δυναμικά από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη μέχρι την Ανατολική Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις. Το Ισραήλ, εκλεκτός σύμμαχος των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, λειτουργεί για άλλη μια φορά αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και παραβιάζει κατά το δοκούν το διεθνές δίκαιο. Συνεχίζει σήμερα την εποικιστική αποικιοκρατία που ξεκίνησε το 1948 όταν η επίθεση του Ισραήλ κατέστρεψε πάνω από 400 Παλαιστινιακά χωριά, οδήγησε πάνω από 750.000 Παλαιστίνιους στον εκτοπισμό από τη γη τους και την προσφυγιά και στοίχησε πάνω από 10.000 ζωές Παλαιστινίων.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση του ελληνικού Υπ. Εξωτερικών στηρίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ βαφτίζοντας τα «αυτοάμυνα». Πίσω από αυτή τη στήριξη βρίσκεται η όλο και πιο αναβαθμισμένη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ την οποία προωθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα στο λαϊκό κίνημα της γειτονικής χώρας που αντιστέκεται με κάθε μέσο απέναντι στις δυνάμεις κατοχής. Σε όλο τον κόσμο αναπτύσσεται αυτές τις μέρες ένα κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ενώ αντιπολεμικές συγκεντρώσεις οργανώνονται και στο Ισραήλ. Ενώνουμε τις φωνές μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απαιτούμε:

  • Στήριξη του διεθνούς κινήματος που καλεί σε μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις (BDS) κατά του Ισραήλ
  • Να τερματιστεί η πολιορκία στη Γάζα
  • Νίκη στην Ιντιφάντα
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14/5 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Ιωάννινα: Παρασκευή 14/5, 18;30 Περιφέρεια
Αθήνα: Σάββατο 15/5, 17:00 Μετρό Πανόρμου
Πάτρα: Σάββατο 15/5, 18:00 Πλατεία Γεωργίου

πηγή : https://synantisi.org/den-yparchei-eirini-cho…