Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 20.00

Αυτόνομη Συνέλευση φοιτητών- εργαζόμενων- ανέργων- μαθητών

Αυτό που βιώνουμε σήμερα, μπορεί να αποτυπωθεί σε μια φράση : συνολική επίθεση ενάντια στην κοινωνία. Αυτοί που κατέχουν τον κοινωνικό πλούτο, προσπαθούν να επιβληθούν σε όλες τις πτυχές της ζωής: οικονομικά, ιδεολογικά και πολιτικά. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και αυτό που εισπράττει σαν απάντηση είναι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση. Όσες πορείες, απεργίες, καταλήψεις και γενικότερα κινητοποιήσεις δεν κρίνονται παράνομες, αργά ή γρήγορα χτυπιούνται από την αστυνομία. Οι εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις είναι απλά ένα κομμάτι αυτής της σύγκρουσης. Πρέπει να βρούμε τους κώδικες επικοινωνίας και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε τα κατειλημμένα πανεπιστήμια να αποτελέσουν την αρχή μιας γενικευμένης κοινωνικής έκρηξης.

Είμαστε μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι. Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτηθήκαμε ως μια αυτόνομη συνέλευση για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και από τη μεριά μας τους αγώνες που έρχονται. Με αφορμή το εκπαιδευτικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με πάνω από 300 καταλήψεις και με ένα κοινωνικό μέτωπο σε αναβρασμό, πρέπει πλέον να μπούμε σε ένα νέο κύκλο αγώνων, ο οποίος δεν θα διακατέχεται από ηττοπάθεια και αμυντική στάση ως προς τα παλαιότερα κεκτημένα.

Η παιδεία είναι ένα νευραλγικό κομμάτι της κοινωνικής ζωής και ως τέτοια, πρέπει να γίνει ζήτημα συλλογικού αγώνα όλης της κοινωνίας. Η παιδεία δεν μπορεί να είναι θέμα ειδικών, δεν μπορεί να αφορά μόνο τις παρατάξεις, τους φοιτητοπατέρες, τους μεγαλοκαθηγητές και τους πρυτάνεις.

Στην διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι η ρήξη πρέπει να είναι συνολική. Ο καιρός των συμβιβασμών και των μερικών λύσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οποιοδήποτε βήμα πίσω, είναι ταυτόχρονα ένα βήμα μπροστά γι' αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα κατάσταση και τα νέα δεδομένα. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η εργατική τάξη, αυτοί δηλαδή που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας πρέπει να οικοδομήσουν τους νέους θεσμούς σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους. Να εκμεταλλευτούμε το τέλος του κράτους - πρόνοιας, να καλύψουμε το κενό που αφήνει και να αρχίσουμε να χτίζουμε την κοινωνία που θέλουμε. Να αναζητήσουμε όλες αυτές τις ιδέες που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες στους αγώνες που έρχονται που θα μας οδηγήσουν σε ένα αυθεντικό ταξικό επαναστατικό κίνημα.

Συνέλευση Παρασκευή 9/ 9 20.00

στο Πάρκο Γεωργιάδη

Αυτόνομη Συνέλευση

φοιτητών- εργαζόμενων- ανέργων- μαθητών

πηγή :https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1330842