Δευτέρα 17 Μαίου 2021 στις 9.30 πμ

Εφετείο 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

Συνεχίζεται το 5ο εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα (Δευτέρα 17/5, 9:30πμ στο ειδικό δικαστήριο των φυλ.Κορυδαλλού), για την απόπειρα απόδρασης που επιχειρήθηκε από την Πόλα Ρούπα με ελικόπτερο με σκοπό να απελευθερωθεί ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και άλλοι κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μια ενέργεια δύσκολη που χρειαζόταν ακριβή σχεδιασμό και οργάνωση. Παρόλα αυτά όσο δύσκολη και αν ήταν, ήταν μια συνειδητή πολιτική απόφαση που πήρε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα. Ήταν μια πολιτική επιλογή που ακολουθεί με συνέπεια τη στάση και την ιστορία της ως και σήμερα, αλλά συνάμα είναι μια συνεπής κίνηση και από τον Επαναστατικό Αγώνα, μια αναρχική ένοπλη οργάνωση της οποίας μέλος είναι και η συντρόφισσα.

Την ίδια στιγμή, η δράση αυτή νοηματοδοτεί πολλά σημαντικά πράγματα: Αρχικά, σαν πρώτη αιχμή της δράσης ήταν η απάντηση στην καταστολή και είχε ως στόχο να ακυρώσει στην πράξη την κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλαδή τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το 2014. Γιατί η καταστολή των ένοπλων επαναστατών ήταν και είναι η αιχμή της κρατικής καταστολής αφού πρωτίστως πρέπει να εκφοβιστούν όλοι εκείνοι που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν με το αντάρτικο πόλης και να δοθεί έτσι το ''μήνυμα'' ότι δεν υπάρχει καμία θετική προοπτική στον πόλεμο εναντία στο καθεστώς. Πράγμα που αντάρτες και αντάρτισσες όπως η Πόλα Ρούπα δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν, να το επιτρέψουν. Ταυτόχρονα, έδινε ένα χτύπημα στο αίσθημα ηττοπάθειας της κοινωνίας αλλά και των αγωνιζόμενων τμημάτων που είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Μία ενέργεια που ευθαρσώς έλεγε στους καταπιεστές μας ότι η ήττα και η παραίτηση δεν αγγίζουν τους επαναστάτες και πιο συγκεκριμένα, τον Επαναστατικό Αγώνα.

Το πιο σημαντικό διακύβευμα της υπόθεσης όμως είναι η Αλληλεγγύη. Η Αλληλεγγύη, η έμπρακτη Αλληλεγγύη, μαζί με την Αντίσταση και την Αυτοοργάνωση ένα από τα πιο βασικά προτάγματα του Αναρχισμού. Άλλωστε η Κοινωνική Επανάσταση στην οποία πιστεύουμε είναι ουσιαστικά το απαύγασμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το εφετείο αυτό βαίνει σε λίγες συνεδριάσεις, προς το τέλος του και έιναι ουσιαστικά η τελευταία δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Αύριο 17/5, καταθέτουν μάρτυρες των Χαραλαμπίδη και Αθανασοπούλου ενώ στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 24/5 θα ακολουθήσει η Πολιτική Κατάθεση της Πόλας Ρούπα.

κάλεσμα : Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84742/