Παρασκευή 21 Μαίου 2021 στις 18.30

ΟΧΙ στο αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη

ΟΧΙ στο αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ & ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/5, 18:30: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ Ν/Σ ΕΚΕΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση και το ΕΣΥ καταρρέει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε μια όλο και πιο εγκληματική διαχείριση, μη δίνοντας ούτε ευρώ παραπάνω για τη Δημόσια Υγεία και μη επιτάσσοντας άμεσα την Ιδιωτική. Αντ' αυτού δίνουν δις ευρώ στην αστυνομία(αγορά εξοπλισμών, προσλήψεις Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κ.α.), σε εξοπλισμούς και ΜΜΕ.

Με την εξοργιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ προωθούν την «ατομική ευθύνη», ενοχοποιούν τον ελληνικό λαό και όσους κινητοποιούνται και αποποιούνται κάθε ευθύνη. Με «εργαλεία» τους «πετυχημένους» εμβολιασμούς(που προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, από τους τελευταίους στην ΕΕ) και τα self-tests επιχειρούν ένα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα» της οικονομίας και των σχολείων, αδιαφορώντας πλήρως για τους χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους. Αντιθέτως, η μοναδική μέριμνα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού, θυσιάζοντας απροκάλυπτα την υγεία του ελληνικού λαού στον βωμό της κερδοσκοπίας. Πανηγυρίζουν για το «άνοιγμα» της εστίασης και της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, ετοιμάζοντας τη χώρα να γίνει ένα ατέλειωτο σαφάρι όπου οι μοναδικοί «ελεύθεροι» και με δικαιώματα πολίτες θα είναι οι τουρίστες, ενώ οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι που θα δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα αμείβονται, όταν και όσο θέλουν οι εργοδότες.

Κάνουν την πανδημία ευκαιρία για να περάσουν σειρά αντιδραστικών νομοσχεδίων (εκπαίδευση, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.ά.), με την αστυνομία να τρομοκρατεί εργαζόμενους και νεολαία, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, για να μην αντιδρούν. Στον τομέα της εργασίας, ειδικότερα φέρνουν προς ψήφιση νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα εξής:

  • Την κατάργηση του 8ώρου ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την κατοχύρωσή του στην Ελλάδα.
  • Την «αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών» δίχως αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών.
  • Την προσθήκη πολλών κλάδων στη λίστα με αυτούς που παραμένουν ανοικτοί την Κυριακή.
  • Καθίσταται υποχρεωτική προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικής δράσης, η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο.
  • Το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας απέναντι στους απεργοσπάστες διώκεται ποινικά.
  • Διαλύεται πλήρως το σύστημα διαμεσολάβησης εργατικών διαφορών και διαμεσολάβησης των Επιθεωρήσεων Εργασίας, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), στον οποίο πλειοψηφούν κράτος και εργοδοσία και ο οποίος αναβαθμίζεται ως υπέρτατος ρυθμιστής. Επισημαίνουμε πως η πρόσβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας ήταν δωρεάν και σχετικά άμεση ενώ στον ΟΜΕΔ είναι διαδικασία κοστοβόρα και μακροχρόνια, περιορίζοντας τη δυνατότητα επίσημης καταγγελίας από την πλευρά των εργαζομένων αλλά και την υποχρέωση του κράτους άμεσα να παρεμβαίνει σε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
  • Θεσπίζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που θα είναι συνδεδεμένη με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» σε πραγματικό χρόνο, για την on-line παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων και τη διευκόλυνση της διευθέτησης του ωραρίου.

Στην ουσία το νομοσχέδιο επιδιώκει να μετατρέψει τον εργαζόμενο σε «απασχολήσιμο», έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας, με πλήρη απορρύθμιση του ωραρίου, χωρίς σταθερή αμοιβή (απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες - ατομικές συμβάσεις - μειώσεις δώρων και επιδομάτων), τσάκισμα του δικαιώματος των εργαζομένων στην οργάνωση και αντίσταση τους (λειτουργία και δράση Σωματείων - δικαίωμα στην απεργία), νομιμοποίηση της απεργοσπασίας, απαγόρευση ουσιαστικά των απεργιών σε πολλούς κλάδους.

Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι !!

Το νομοσχέδιο μας πάει έναν αιώνα πίσω - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα, έχουμε καθήκον να αποτρέψουμε αυτά τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ! Που έχουν ρίξει τον μισό πληθυσμό στο όριο της φτώχειας. Έχοντας αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας(μοναδική «επιτυχία» τους η βία των συμμοριών της ΕΛΑΣ, τα εξοντωτικά πρόστιμα και το ξύλο στις πλατείες), προχωρούν σε ακόμη πιο σκληρές επιθέσεις. Είναι επείγον να αντισταθούμε μαζικά σ' αυτή την απάνθρωπη πολιτική. Στον δρόμο που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος: στις γειτονιές ενάντια στην αστυνομική καταστολή, στους φοιτητές ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, σε πολλούς κλάδους εργαζομένων.

Στον δρόμο που έδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε γειτονιές και πόλεις, να χτίσουμε κέντρα αγώνα σε κάθε γειτονιά, συνελεύσεις και επιτροπές. Ενάντια στην καταστολή, τις χουντοαπαγορεύσεις, την αστυνομοκρατία, τη διαρκή εξαθλίωση και φτώχεια μας. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας, με έναν Αγώνα Διαρκείας. Συμμετέχοντας σε μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Να αντισταθούμε στο μαύρο, αστυνομικό καθεστώς που προσπαθούν να επιβάλλουν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να οργανωθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση. Για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία των μπάτσων στις γειτονιές μας. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο!

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ εδώ και τώρα - Λεφτά για Υγεία, Παιδεία Κοινωνικές Ανάγκες
  • Κάτω το αντεργατικό νομοσχέδιο - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από 8ωρο και Συλλογικές Συμβάσεις. Όχι στη μαύρη και απλήρωτη εργασία. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ το Δικαίωμά μας στην οργάνωση, στην Απεργία και τον Συνδικαλισμό
  • Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Katoexikoi.Prwextovoulia@gmail.cexom - fb: Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μαΐου 19h