Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στις 8.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Πεζοπορία στη διαδρομή "Βασίλης Μάγγος"

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Βόλος, 29/5/2021, 12πμ, πλ. Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου)

Παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις τοπικών κοινωνιών ενάντια στην καύση, τον Αύγουστο του 2020 η ΝΔ ψήφισε με διαδικασίες express το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που προβλέπει τη δημιουργία 4 μεγάλων μονάδων καύσης απορριμμάτων πανελλαδικής εμβέλειας στη Δυτική Μακεδονία, την Αττική, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ταυτόχρονα δίνει το "πράσινο φως" σε Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές να κατασκευάσουν μονάδες καύσης στις 43 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) που θα δημιουργηθούν, πέραν αυτών που ήδη λειτουργούν (Ήπειρος, Σέρρες, Φυλή, Χανιά κ.ά.). Πρόσφατα, με συνοπτικές διαδικασίες, η ΑΓΕΤ στο Βόλο επέκτεινε την ποσότητα των σκουπιδιών προς καύση με την υποχρέωση να αγοράζει στο μέλλον ελληνικά σκουπίδια. Η δημοτική αρχή έχει βρει σίγουρους πελάτες στη βιομηχανία σκουπιδιών αφού ο δήμαρχος έχει ήδη πει ότι τα ελληνικά σκουπίδια είναι. .καλύτερα!
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας πανελλαδικά με κεντρικό σύνθημα "Όχι στην καύση απορριμμάτων ποτέ και πουθενά! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!"

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ "ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ"

Βόλος, 13/6/2021, 8.30πμ, Αηδονοφωλιές (Τέρμα Ιωλκού)

Η μικρή διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων είναι κυκλική μέσα από το μονοπάτι του ρέματος στις Αηδονοφωλιές και διέλευση από το νεκροταφείο Άνω Βόλου εκεί που αναπαύεται σ. Βασίλης Μάγγος. Ο σ. Βασίλης έπεσε θύμα της εκτεταμένης αστυνομικής βίας στην μαχητική διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών που έγινε τον Ιούνιο 2020 στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Την επομένη της διαδήλωσης, χτυπήθηκε μπροστά στα δικαστήρια Βόλου, μέσα στο όχημα μεταγωγής αλλά και στο αστυνομικό τμήμα. Ένα μήνα μετά, άφησε την τελευταία του πνοή.
Η παραπομπή τριών αστυνομικών στο πειθαρχικό για τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του έχει "πνιγεί" στα συρτάρια της ΕΛ.ΑΣ. Από πέρυσι μέχρι σήμερα, το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι η αστυνομική καταστολή και η διασπορά του φόβου. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Βόλος, 16/6/2021, 9.00, πλ. Ελευθερίας-Δικαστήρια

Στη λήξη της διαδήλωσης στις 13/6/2020 η αστυνομία επιτέθηκε από δύο μέτωπα στους διαδηλωτές, με δεκάδες προσαγωγές ενώ δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο Θανάση Σαββαϊδη, φοιτητή μηχανολόγο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος με τις κατηγορίες διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής. Και όλα αυτά επειδή διεκδίκησε το αυτονόητα, να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και να φύγει από την πόλη η Lafarge όπως προβλέπει ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης του Βόλου.
Ο Θ.Σ. είχε την ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής μπροστά στο πανό που χώριζε τις αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές στο δρόμο προς τα Αστέρια της Αγριάς, όταν αυτές σχεδόν πατώντας τους διαδηλωτές που βρίσκονταν σε στάση καθιστικής διαμαρτυρίας, επιτέθηκαν και επιχείρησαν βίαια να τον συλλάβουν. Οι καταθέσεις των αστυνομικών ότι τους επιτέθηκε (!) αφού πλαγιοκόπησε (!) τη διμοιρία των ΜΑΤ θα καταπέσει στο δικαστήριο αφού πλήθος μαρτύρων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας. Από πέρυσι η αστυνομία τον παρακολουθεί διακριτικά ενώ έχει υποστεί αναίτιες προσαγωγές. Απόσυρση όλων των κατηγοριών για το Θανάση Σαββαϊδη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Βόλος, 26/6/2021 (Συγκέντρωση & πορεία)

Ένα χρόνο μετά τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης κατά της καύσης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και το θάνατο του σ. Βασίλη Μάγγου, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι το πολιτικό-κοινωνικό της σχέδιο είναι η εμπέδωση του φόβου, της ανασφάλειας και της κρατικής καταστολής. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο των καταστροφικών επιχειρηματικών επενδύσεων στο όνομα της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» , η ΝΔ « πουλάει» το ρεαλισμό της συνέχειας και κλιμάκωσης αυτών των κατευθύνσεων.
Την πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς σε λίγους μήνες, τη βαθειά ύφεση της οικονομίας με τους χιλιάδες νέους/ες άνεργους/ες, τη δραματική αύξηση του δημόσιου χρέους, το ξεπούλημα σε ιδιώτες των δημόσιων αγαθών, τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, συντάξεις, πρόνοια), τη διαρκή αυστηροποίηση των ελευθεριών στην μετακίνηση, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μέσω απαγορεύσεων "καθ άπασα την επικράτεια" ακόμα και με νόμους που έχουν εκδικητικό ατομικό χαρακτήρα όπως η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, τη συστηματική καταστολή ατόμων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων με την αστυνομική βία να αγγίζει τα επίπεδα της δεκαετίας του μετεμφυλιακού κράτους.
Η απάντηση δεν βρίσκεται στο χαρτοπόλεμο στα υπουργεία και τα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά στη μαζική δράση του λαού για την πλήρη αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε χειραφετητικές βάσεις. Το σύνθημά μας είναι "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό".

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της τάξης μας, των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Να τους ανατρέψουμε! "Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα".

Βασίλειος Μάγγος, Παρών!
16/5/2021

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ | ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ | ΥΓΕΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ
ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ
ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΚΟ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία του Σαββάτου ενάντια στη καύση σκουπιδιών και συντονισμός δράσεων εν όψει Ιουνίου.
Συμμετέχουμε στις πολιτικές διαδικασίες και δρούμε συλλογικά και μαζικά. Λέμε ΟΧΙ στην λεηλασία του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές, την ντόπια μαφία και το κεφάλαιο.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη!
"Και ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα!"
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

Κατάληψη Ματσάγγου

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…