Πέμπτη 20 Μαίου 2021 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Τhe Father

Προβολή ταινίας "Τhe Father" στην αυλή του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης την Πέμπτη 20 Μαΐου και ώρα 21:00.

-

Πλοκή:

Ο Florian Zeller ενορχηστρώνει την δράση του The Father, ενός νέου, βαθιά ανθρώπινου και πολύ συγκινητικού δράματος που ενσκήπτει με ενσυναίσθηση, ευαισθησία και συγκατάβαση πάνω από την τρίτη ηλικία, με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Χρυσό Αγαλματίδιο, Sir Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) και Olivia Colman (The Favourite). Το παραπάνω ταλαντούχο δίδυμο του θεάματος ενώνει τις δυνάμεις του παραδίδοντάς μας δύο λαμπρές κινηματογραφικές ερμηνείες υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Zeller, σε σενάριο του Christopher Hampton με πηγή έμπνευσης το θεατρικό έργο του "Le Père". Το cast συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell, και η Olivia Williams.

Το συγκεκριμένο φιλμ προσεγγίζει μέσα από μία ρεαλιστικά στοχαστική ματιά αλλά ταυτόχρονα με τρυφερότητα και κατανόηση το ζήτημα της απώλειας μνήμης σε ηλικιωμένους που πλησιάζουν προς την δύση της ζωής τους.

Εκφράζει με λεπτότητα θέματα όπως αυτό της κατάθλιψης και της παραίτησης που εμφανίζουν πολλοί μεγάλοι άνθρωποι οι οποίοι είναι ασθενείς με Αλτσχάιμερ ή με άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα που οδηγούν σε βαριά ή πιο ήπια ανοϊκή συνδρομή. Ο δημιουργός εστιάζει σε πτυχές της καθημερινής πρακτικής τους και αναδεικνύει την ανάγκη για αξιοπρεπή μεταχείριση και φροντίδα των συχνά παραμελημένων αυτών ατόμων.

Το The Father είναι σκληρό και συνάμα στοργικό, κρύβει μέσα του μία αλλιώτικη ζεστασιά και ταυτόχρονα μία δριμύτητα που σε αφοπλίζει και σε ταρακουνάει.

Event: https://el-gr.facebook.com/events/29839568849…
-

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Βοτανικού Κήπου για να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα αυτοπροστασίας.

-

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση λεωφορειακές γραμμές:
700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

http://votanikoskipos.blogspot.gr/
votaexnikoskipexos@gmailex.com

-

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…