τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Δευτέρα 31 Μαίου 2021 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Αθήνα] Δίκη των συντρόφων Δ. Βαλαβάνη, Κ. Αθανασοπούλου και Γ. Μιχαηλίδη

Στις 30/1/2020 ύστερα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο οι σύντροφοι Δήμητρα Βαλαβάνη, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Γιάννης Μιχαηλίδης στην Αγία Παρασκευή.

Μέσα στο αμάξι βρέθηκε οπλισμός την κατοχή του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Αυτός και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ήταν καταζητούμενοι ως, δραπέτης από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας ο πρώτος και ως φυγόποινη για συμμετοχή στον Ε.Α. και ληστεία τράπεζας η δεύτερη.

Και οι τρεις σύντροφοι δικάζονται στις 31 Μαΐου στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως αίθουσα Δ80ΣΤ όροφος 2ος. Στην ίδια υπόθεση έχει προστεθεί και η ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Αχαΐα στις 29/8/2019 καθώς και η αρπάγη αστυνομικού στη Χαλκιδική στις 30/12/2019.

Και οι τρεις κατηγορούνται και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612556/


1 2 3 4 5 6 7

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 31 Μαΐου στις 9πμ στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως στην αίθουσα Δ80ΣΤ στον 2ο όροφο, όπου ξεκινάει η δίκη των συντροφισσών Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα, Βαλαβάνη Δήμητρα και του συντρόφου Μιχαηλίδη Γιάννη.

Στις 29 Ιανουαρίου το 2020 συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής οι αναρχικοί καταζητούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου καθώς και η συντρόφισσα Δήμητρα Βαλαβάνη οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε οπλισμός. Ακολούθησε με την καθοδήγηση της αντιτρομοκρατικής μια μιντιακή καταιγίδα. Η συνολική στάση και η απόδραση του Γ. Μιχαηλίδη από τις αγροτικές φυλακές, η καταδίκη της Κ. Αθανασοπούλου για συμμετοχή στον ΕΑ και η επιλογή της να φύγει πριν το τέλος της δίκης καθώς και ότι η Δ. Βαλαβάνη επέλεξε να σταθεί αλληλέγγυα στους καταζητούμενους συντρόφους έφταναν σαν γεγονότα να πυροδοτήσουν ένα ανταγωνισμό μεταξύ των ΜΜΕ για την υποβολή του πιο ευφάνταστου σεναρίου τρομουστερίας και παραπληροφόρησης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν από κοινού, είναι της συγκρότησης «εγκληματικής οργάνωσης» της κατοχής και μεταφοράς βαρέως οπλισμού , πλαστογραφίας, χρήση πλαστών εγγράφων, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και απείθεια. Ο συν. Γιάννης Μιχαηλίδης κατηγορείται επιπλέον για την ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, την ληστεία - αρπαγή αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη και την απόδραση του από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Από την πρώτη στιγμή ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο συν. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στις κλειστές τσάντες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν αποκλειστικά δικά του.

Απόσπασμα από κείμενο του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη εν όψει του δικαστηρίου της 31/5:

"Από την πλευρά μου παρά την δηλωμένη απέχθεια μου στην ανιαρή και ύπουλη γλώσσα του νόμου, έχω την υποχρέωση στο δικαστήριο αυτό να πολεμήσω το αφήγημα των μπάτσων, ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς που επιδιώκουν την παράταση της αιχμαλωσίας των δύο συντροφισσών, αλλά και την συκοφάντηση των σχέσεων μας. Γιατί αποδίδοντας μας συγκεκριμένους ιεραρχικούς ρόλους μέσα στην «εγκληματική οργάνωση», η κατηγορία αυτή όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά προσβάλει εξ' ολοκλήρου τις επιλογές μας, την στάση μας και πάνω από όλα τις σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας που προσπαθούμε να προωθήσουμε."

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους

Η Αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα συντριβεί η κρατική καταστολή

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84854/


1 2 3 4 5 6 7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/5 ΣΤΙΣ 9:00

post image

Στις 30/1/20 ύστερα απο συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γ. Μιχαηλίδης, Δ.Βαλαβάνη, Κ.Αθανασοπούλου μέσα σε όχημα στην Αγία Παρασκευή.Η βίαιη μεταχείρηση, η απομόνωση, η πολύωρη καθήλωση καθώς και τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι δυο συντρόφισσες κατά την βίαιη λήψη dna τους, αποτελούν λίγα απο τα όσα ακολούθησαν της σύλληψής τους. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και μεταφοράς βαρέως οπλισμού,πλαστογραφίας, χρήσης πλαστών εγγράφων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, και απείθειας. Ταυτόχρονα ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης κατηγορείται και για ληστεία τράπεζας, ληστεία-αρπαγή αστυνομικού αλλά και για την απόδρασή του απο τις φυλακές της Τίρυνθας. Οι συντρόφισσες και ο σύντροφος βρίσκονται φυλακισμένοι σε διαφορετικές φυλακές και η δίκη τους ορίστηκε για την Δευτέρα 31/5/21 στα δικαστήρια στην οδό Λουκάρεως.

Ο εγκλεισμός αποτελεί ένα απο τα κύρια εργαλεία του υπάρχοντος για να ελέγξει, να τιμωρήσει , να παραδειγματίσει. Ανεξάρτητα απο το είδος στο οποίο εφαρμόζονται , οι διάφορες μορφές εγκλεισμού αποτελούν βασικό κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας-φυλακής. Απο τα ψυχιατρεία όπου κρατούνται άτομα που δεν συνάδουν με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για εκείνα που περισσεύουν και παρουσιάζονται ως επικίνδυνα, τις φυλακές για αυτές και αυτούς που συνειδητά αρνούνται και μάχονται ενάντια στον επιβαλλόμενο τρόπο ζωής , έως τους ζωολογικούς κήπους, τα σφαγεία, τα πειραματικά εργαστήρια, για εκείνα που αποτελούν θέαμα και πρώτη ύλη για διάφορες επίπλαστες ανάγκες του υποτιθέμενου ανώτερου ανθρώπινου είδους. Το κράτος μέσω των διαφόρων μορφών εγκλεισμού καταφέρνει να στερήσει την ελευθερία στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι περιμένει οποιοδήποτε άτομο πάει κόντρα σε αυτό.

Παράλληλα, η καταστολή των αγωνιστριών-αγωνιστών εφαρμόζεται ως ένα απο τα σημαντικότερα όπλα του εξουσιαστικού μηχανισμού που μαζί με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, τα τεχνολογικά μέσα, τα μμε, το νομικό σύστημα, συνθέτουν ένα πλαίσιο που στοχεύει στην παύση του αγώνα και την εγκαθίδρυση ενός κλίματος εκφοβισμού για όσα αντιστέκονται και επιτίθονται.

Η αλληλεγγύη με όσα αγωνίζονται και εξεγείρονται οφείλει να μην γνωρίζει τείχη, κάγκελα και σύνορα.

Ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο των συντροφισσών-ου:

"Ρίχνοντας μια ματιά στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι γύρω μας το οποίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς ,ώστε να ξεγλιστρίσουμε λίγο από τους δικούς μας μικρόκοσμους.

Από το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων μέχρι τον ασφυκτικό εγκλεισμό των ζώων στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος. Από την όξυνση της καταστολής των διαδηλώσεων και την αγορά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας από τις τρομοκρατικές υπηρεσίες όλου του κόσμου μέχρι την αποψίλωση των δασών και την εξαφάνιση της άγριας ζωής. Από τον οικονομικό αποκλεισμό ολοένα και μεγαλύτερου κοινωνικού κομματιού μέχρι τη βίαιη περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου πληθυσμού της γης. Τις δολοφονίες των φτωχών, των απόκληρων, όλων αυτών που περισσεύουν στο κόσμο των ισχυρών. Από τις προκλητικές οικονομικές και επιχειρηματικές ελίτ στους λαούς που δέχονται βόμβες , σφαίρες και ξεριζωμό. Εκεί που τα συμφέροντα των ισχυρών σημαίνουν θάνατος, απειλή ή μια ζωή πνιγμένη στην υποταγή. Η φύση, τα ζώα και ο άνθρωπος δε σημαίνουν τίποτα παραπάνω από μονάδες παραγωγής κέρδους και υπεραξίας. Αυτά και πλήθος άλλων μας οδήγησαν στην επιλογή του αναρχικού αγώνα, σε μια επιλογή η οποία αμφισβητεί το υπάρχον κοινωνικό οικοδόμημα. Με αρχικό μας μέλημα την δημιουργία σχέσεων αυθεντικών και ειλικρινών, ενώ παράλληλα υπήρχε και υπάρχει η αναγκαιότητα της συμμμετοχής μας στο πολύμορφο αγώνα. Εξάλλου ο αναρχικός αγώνας δεν διαλέγει μέσα ούτε ιεραρχεί μορφές πάλης . Είναι επιτακτικός και προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε εποχής, έχοντας ως στοίχημα του να συλλογικοποιηθεί και να διαχυθεί στον κοινωνικό ιστό.''

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ-ΚΛΟΥΒΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/5 ΣΤΙΣ 9:00

Αντισπισιστική συνέλευση

antiexspe_actiexon@riseuexp.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612725/


1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική Σάββατο 29/5 12.00 Πλατεία Εξαρχείων Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 31/5 9.00 Εφετείο Λουκάρεως

post image

Στις 31 Μαΐου ξεκινάει το δικαστήριο των αναρχικών κρατουμένων Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δήμητρας Βαλαβάνη. Οι συντρόφισσες και ο σύντροφος είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής μέσα σε κλεμμένο όχημα στο οποίο υπήρχε οπλισμός την ευθύνη του οποίου ανέλαβε εξ ΄ολοκλήρου ο σύντροφος Γιάννης. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους ξεκίνησε μια εκστρατεία αποδόμησης τους και εγκληματικοποίησης τους από τον μιντιακό οχετό ενώ η υπόθεση τους αναβαθμίστηκε ποινικά με μια σειρά κατηγορίες να μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της «εγκληματικής οργάνωσης» με σκοπό να αυξηθεί το μέγεθος των ποινών.

Στην δίκη που ξεκινάει στις 31 Μαΐου η ουσία είναι ότι το κράτος θα επιχειρήσει να καταδικάσει τις επιλογές αγώνα των συντρόφων μας με σκοπό να επιδείξει μέσω της παραδειγματικής τους τιμωρίας την ματαιότητα του αγώνα. Επιλογές με ρίσκο και κόστος, όπως η απόδραση από την φυλακή, η επιλογή της φυγοδικίας, η έμπρακτη αλληλεγγύη στους/στις διωκόμενους/ες ήταν, είναι και θα παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του αναρχικού αγώνα. Κομμάτι μιας ιστορίας που χαράζεται από όσους οπλίστηκαν ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία, σε όσες έδωσαν ζωή στις αναρχικές ιδέες, σε όσους/όσες αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση αναπτύσσεται μέσα από τον πόλεμο εναντίων του κράτους και του κεφαλαίου.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 31/5 στις 9.00 στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως ώστε μέσα από την μαζική μας παρουσία να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους μας. Να σταθούμε δίπλα τους στην προσπάθεια τους να παλέψουν ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής και των λακέδων της. Να υψώσουμε τις γροθιές μας μέχρι την μέρα που θα βαδίσουν δίπλα μας. Μέχρι την απελευθέρωση…

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Μικροφωνική Σάββατο 29/5 12.00 Πλατεία Εξαρχείων

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 31/5 9.00 Εφετείο Λουκάρεως

Σύντροφοι / Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612721/


1 2 3 4 5 6 7

Πανό καλέσματος στη δίκη των Αθανασοπούλου Κ., Βαλαβάνη Δ. και Μιχαηλίδη Γ.

post image

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στους Αθανασοπούλου Κ., Βαλαβάνη Δ. και Μιχαηλίδη Γ. Στηρίζουμε τα καλέσματα για συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 31 Μαΐου στις 9πμ, στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, στην αίθουσα Δ80ΣΤ στον 2ο όροφο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΑΛΑΒΑΝΗ,ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

Κατάληψη Πολύμορφου Αναρχικού Αγώνα "Ρετιρέ"

retiexre_squat@riseup.exnet


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τα δικαστήρια αναρχικών συντρόφων

Παρασκευή 28/05 09.00 Λουκάρεως αίθουσα Δ70Β Δευτέρα 31/05 09.00 Λουκάρεως αίθουσα Δ80ΣΤ.

Την Παρασκευή 28/05 ξεκινάει το εφετείο του αναρχικού συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τη μέρα της σύλληψης του στις 4 Αυγούστου 2016 μετά από τυχαίο έλεγχο στη Σπάρτη. Με αυτό το δικαστήριο κλείνει ο κύκλος της κρατικής σκευωρίας της υπόθεσης των "ληστών με τα μαύρα". Μιας σκευωρίας, που παρά το ότι έχει πέσει ακόμα και στα αστικά δικαστήρια με τις αθωώσεις άλλων συντρόφων σε προηγούμενες δίκες (Τσιρώνης και Σ. Σεϊσίδης), συνεχίζει ακόμα να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όπως φάνηκε στην εξοντωτική ποινή του πρωτόδικου δικαστηρίου του Μάριου που του επέβαλλε 36 χρόνια κάθειρξης. Στο πρόσωπο του συντρόφου καταδικάστηκε η αταλάντευτη αγωνιστική του στάση και τα 10 χρόνια παρανομίας που "άντεξε" παρά το ανθρωποκυνηγητό και τις επικηρύξεις από τον κρατικό μηχανισμό.

Τη Δευτέρα 31/05 δικάζονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου. Ο σύντροφος και οι συντρόφισσες συνελήφθησαν πριν 16 μήνες στην Αγία Παρασκευή. Ο αστυνομοδικαστικός μηχανισμός μέσα από μια φουσκωμένη δικογραφία, που τους χαρακτηρίζει ως "εγκληματική" οργάνωση, θέλει στην ουσία να πολεμήσει τις αγωνιστικές επιλογές των συντρόφων μας. Την επιλογή του Γιάννη να αποδράσει από τη φυλακή και από τη παρανομία να συνεχίσει τον αναρχικό αγώνα με όλα τα μέσα. Την επιλογή της Κωνσταντίνας να φυγοδικήσει, να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο και να παραμείνει ελεύθερη για όσο διάστημα καταφέρει. Την επιλογή της Δήμητρας να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυα σε 2 καταζητούμενους συντρόφους και να τους βοηθήσει στη δύσκολη συνθήκη της παρανομίας.

Οι αιχμάλωτοι αγωνιστές και αγωνίστριες είναι σάρκα από τη σάρκα των επαναστατικών κινημάτων και γι αυτό θα τους υπερασπιζόμαστε καθώς γνωρίζουμε καλά πως κάθε κίνημα που ξεχνάει τους αιχμαλώτους του στο τέλος ξεχνά τον ίδιο τον πόλεμο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Παρασκευή 28/05 στις 09.00 στην αίθουσα Δ70Β (1ος όροφος) στα δικαστήρια της Λουκάρεως, για το εφετείο του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και τη Δευτέρα 31/05 στις 09.00 στην αίθουσα Δ80ΣΤ (2ος όροφος), για το δικαστήριο των συντρόφων Μιχαηλίδη, Βαλαβάνη και Αθανασοπούλου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Μέτωπο Αντίστασης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612765/


1 2 3 4 5 6 7

Καλέσματα αλληλεγγύης για δικαστήρια Παρασκευή 28/05 και Δευτέρα 31/05

Στις 4/8/2016 συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης, σε τυχαίο έλεγχο στην Σπάρτη. Η σύλληψη του ΜΣ κλείνει τον κύκλο των διώξεων που ξεκίνησαν το 2006, όταν μετά από ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας, συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης.Το συνεπακόλουθο αφήγημα της ΕΛΑΣ περί Ληστών με τα Μαύρα, οδηγάει τους συντρόφους Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη στην επιλογή της φυγοδικίας. Πάνω από 10 χρόνια μετά, χρόνια που σημαδεύτηκαν από επικηρύξεις, ανελέητο κυνήγι, την απόπειρα δολοφονίας τους συντρόφου ΣΣ, που έχασε το πόδι του από σφαίρα μπάτσου, και τις διαδοχικές συλλήψεις και ακολούθως αθωώσεις των ΓΤ και ΣΣ, ο κρατικός μηχανισμός εξαντλεί τον ρεβανσισμό του στο πρόσωπο του Μάριου, επιβάλλοντάς του την εξοντωτική ποινή των 36 χρόνων με αμφίβολα στοιχεία, την ίδια στιγμή που ο σύντροφος Γιάννης έχοντας αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας, καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή 12 χρόνων.Πέντε χρόνια μετά τη σύλληψή του, ο σύντροφος Μάριος δικάζεται εκ νέου, σε δεύτερο βαθμό την Παρασκευή 28/5. Από τη μεριά μας, θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα στο σύντροφο, και να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης, που θα αποτελέσει τροχοπέδη ενάντια σε κάθε απόπειρα περαιτέρω εξοντωσής του.

Στις 29/1/20 συλλαμβάνονται στην Αγία Παρασκευή οι συντρόφισσες Δήμητρα Βαλαβάνη, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο ΓΜ έχοντας επιλέξει να αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές που κρατούνταν, η ΚΑ που διάλεξε περήφανα το δρόμο της φυγοδικίας αρνούμενη να παραδώσει την ελευθερία της στις δικαστικές αρχές, και η ΔΒ, που πιστή στις αξίες της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στους κυνηγημένους συντρόφους, οδηγούνται στο δικαστήριο την Δευτέρα 31/5 με ένα υπερδιογκωμένο κατηγορητήριο (εγκληματική οργάνωση, ένοπλες ληστείες, διακεκριμένη οπλοκατοχή). Είναι πολιτικό μας χρέος να αποσαρθρώσουμε τις κρατικές μεθοδεύσεις που με νόμους όπως ο 187 και ο 187Α απειλούν τους συντρόφους μας με πολύχρονη ομηρία.

ΚΑΛΟΎΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 28/5 9ΠΜ ΑΊΘΟΥΣΑ Δ70Β 1ος ΟΡΟΦΟΣ

ΔΕΥΤΈΡΑ 31/5 9ΠΜ ΑΊΘΟΥΣΑ Δ80ΣΤ 2ος ΟΡΟΦΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΜΆΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ, ΔΉΜΗΤΡΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΚΩΝ/ΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΆΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΝΑΡΧΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΕΝΕΔΡΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612764/