Πέμπτη 20 Μαίου 2021 στις 16.00

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη από την "κίνηση για την ανατροπή του ν. Κεραμεως"

Η κίνηση για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 20/5 τις δυνάμεις και τον κόσμο του κινήματος, που συνεχίζουν να παλεύουν με κατεύθυνση την ανατροπή του Ν. 4777.

Το φοιτητικό κίνημα μέσα από τους παρατεταμένους αγώνες κατόρθωσε να εξαναγκάσει την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και να μην εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία τον Απρίλη, αλλά να την παραπέμψει για το Σεπτέμβρη.

Μπροστά μας έχουμε την εφαρμογή μιας άλλης πτυχής του νόμου. Την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Είναι ένα σκληρά ταξικό μέτρο που θα πετάξει έξω από την τριτοβάθμια δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Ένας κόφτης που χτυπά το δικαίωμα των παιδιών από φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν. Ειδικά τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε πανελλαδικές σφαγείο.
Δεν πρέπει να περάσει. Θα πρέπει να ξεσηκωθούν μαθητικές αντιδράσεις. Ο αγώνας που δίνουμε τόσους μήνες πρέπει να συνδεθεί με τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους φυσικούς μας συμμάχους, ώστε να μην ισχύσει η ΕΒΕ, ώστε να ανατραπεί ο νόμος.

Θεωρούμε πως πρέπει οι δυνάμεις κι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του φοιτητικού κινήματος να παρέμβουμε συντονισμένα στους μαθητές τις επόμενες 2 εβδομάδες ώστε να ανοίξουμε αυτά τα ζητήματα και να συντονιστούμε μαζί τους με στόχο η διαδήλωση της Πέμπτης 3/6, ενόψει των πανελλαδικών να πάρει επιπλέον και μαθητικό χαρακτήρα, να αναβαθμιστεί ποιοτικά και ποσοτικά.
Η πάλη για την ανατροπή του Ν. 4777 συνεχίζεται μέχρι τη νίκη.

Καλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη 20/5 16:00 Στα γρασίδια της φιλοσοφικής

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μαΐου 14h