Πέμπτη 20 Μαίου 2021 στις 17.30

Συλλογή & διανομή τροφίμων και ειδών για όσους/ες έχουν ανάγκη

Δομή αλληλοβοήθειας της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Στη δύσκολη για όλους μας περίοδο υγειονομικής κρίσης με την εξάπλωση του SARS-CoV-2, είναι ζητούμενο να σπάσουμε τον μονόλογο του κράτους και των ΜΜΕ πάνω στη διαχείριση των ζωών μας, των συνειδήσεών μας και των ελευθεριών μας. Να μην ενσωματώσουμε τον φόβο και τον κανιβαλισμό. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Η δομή αλληλοβοήθειας της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 17:30, εδώ και ένα χρόνο, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της συνέλευσης (Δημοκρατίας 2 & Αγ. Τριάδος). Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας). Παράλληλα με τη συλλογή των ειδών, γίνεται και διανομή. Όποιος/α χρειάζεται κάτι από αυτά τα είδη ή γνωρίζει κάποιον/α που έχει ανάγκη, μπορεί ελεύθερα να προμηθευτεί.

Μέσα σε αυτό το χρόνο ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους της γειτονιάς αλλά και από πιο απομακρυσμένες περιοχές. Μοιράστηκαν τρόφιμα σε άστεγους, σε μετανάστες και σε εργαζόμενους που βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και άνθρωποι της συνέλευσής μας που υφίστανται σκληρά τις συνέπειες της κρίσης. Η ομάδα μας άλλωστε δεν αποσκοπεί στην φιλανθρωπία. Είναι μια απόπειρα να διαχειριστούμε συλλογικά τις ανάγκες μας.

Απέναντι στην κρίση και την απομόνωση απαντάμε με μοίρασμα και με συλλογικότητα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ιστοσελίδα: https://blogspot.us17.list-manage.com/track/c…
Ομάδα αλληλοβοήθειας:https://blogspot.us17.list-manage.com/track/c…