Σάββατο 22 Μαίου 2021 στις 12.00

ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη
Να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και η κοινωνία έχει γονατίσει από τα «ακορντεόν» των λοκντάουν, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα καταστροφικό χτύπημα στους εργαζόμενους με το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, η κυβέρνηση το 2020 ψήφισε πάνω από 110 αντιδραστικά νομοσχέδια. Με αφορμή την πανδημία καταστρατήγησε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες (απαγόρευση διαδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων κ.α.) και καταπάτησε εργασιακά δικαιώματα προσπαθώντας πλέον να τα ισοπεδώσει με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Το νεοφιλελεύθερο αντεργατικό νομοσχέδιο (ν/σ) Χατζηδάκη:

1) Μέσα από την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας/και ιδίως των υπερωριών», στοχεύει στο να καταργηθούν οι όποιες ή οι περισσότερες διατάξεις: (α) προστάτευαν το 8ωρο, τον εργαζόμενο, από την παραπάνω ημερήσια ή εβδομαδιαία εργασία, (β) καθόριζαν πρόσθετη αμοιβή για τις διάφορες υπερωρίες

2) Μέσα από «τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» ή με το «ξανά γράψιμο του εργατικού δικαίου από την αρχή», στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των Σωματείων, των Συνδικάτων, και κάθε έννοιας Συνδικαλισμού, δηλαδή, της συλλογικής, μαζικής και μαχητικής/δυναμικής διεκδίκησης και αγώνα.

3) Παρεμποδίζει έως και απαγορεύει την απεργία και την περιφρούρησής της! Με την περαιτέρω αύξηση στο προσωπικό ασφαλείας σε πολλές επιχειρήσεις στο τουλάχιστον 40% του συνόλου του προσωπικού. Εφαρμόζοντας το 50%+1 συμμετοχής στην απεργία, που νομοθέτησε ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ, κάνει την απεργία σχεδόν αδύνατη, κυρίως για τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια των εργαζομένων (πχ αυτών που χτίζουν επιτροπές αγώνα).

Με το νέο Ν/Σ Χατζηδάκη θέλουν να νομιμοποιήσουν το ακαταλόγιστο για την εργοδοσία, να κάμψουν οποιαδήποτε δυνατότητα αντίστασης των εργαζομένων, αφήνοντας τους τελείως ξεκρέμαστους στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Η τρομοκρατία και η καταστολή που είδαμε το προηγούμενο διάστημα από τους τραμπούκους της ΕΛΑΣ στις πλατείες και στις γειτονιές είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη. Στο δρόμο της Νέας Σμύρνης, πρέπει να απαντήσουμε.

Μόνη διέξοδος είναι η δική μας οργάνωση, με λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές, μαχητικές διαδηλώσεις, ανάπτυξη όλων των αγώνων μας. Να αντισταθούμε και να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί πουθενά το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να ενωθούμε και να οργανωθούμε. Για να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση. Για να τελειώνουμε με τα διαρκή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που μας βυθίζουν στην φτώχεια και εξαθλίωση. Για να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία και τον Συνδικαλισμό
  • Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες μας. Έξω ΜΑΤ - ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ
Katoexikoi.Prwextovouliaex.Dafnis@exgmail.coexm

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Μαΐου 10h