Παρασκευή 21 Μαίου 2021 στις 16.00

Συζήτηση της Πρωτοβουλίας Φοιτητών ενάντια στον Ν. Κεραμέως ενόψει της ΓΣ του ΣΦΞ

Καλέσματα της Πρωτοβουλίας Ενάντια στο Νόμο Κεραμέως

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ

Είδαμε στις 15 Απρίλη την επιλογή της κυβέρνησης να αναστείλει την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια φοβούμενη ένα νέο κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων. Η επιλογή αυτή είναι προϊόν δικών μας κινητοποιήσεων, παρόλα αυτά το φοιτητικό κίνημα για να βαδίσει στην κατεύθυνση της ανατροπής και να πετύχει νίκες έχει πολλά βήματα να διανύσει ακόμα, καθώς άλλες πτυχές του νόμου (ΕΒΕ, συγχωνεύσεις) είναι προς άμεση εφαρμογή.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και μπορεί να κατορθώσει νίκες όσο συνεχίζει στην κατεύθυνση των συνελεύσεων σε κάθε σχολή, στην μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων στους δρόμους, επιμένοντας στον αγώνα μέσα από τους συλλόγους, χωρίς αυταπάτες ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στις εξαγγελίες της, είτε ότι οι μεγαλοκαθηγητάδες θα σταματήσουν την εφαρμογή του νόμου.

Από την άλλη, επειδή η επίθεση είναι συνολική η νεολαία καλείται να παλέψει για τα δικαιώματά της σε σπουδές, δουλειά, ελευθέριες. Ετοιμάζουν για τη νεολαία έναν εργασιακό μεσαίωνα με το Ν/Σ Χατζηδάκη, το οποίο έρχεται να καταργήσει το οχτάωρο, την Κυριακάτικη αργία, τις συλλογικές συμβάσεις, την ασφάλιση και τις συντάξεις.

Ο ταξικός συνδικαλισμός μπαίνει στο στόχαστρο προκειμένου να μην υψώνεται οποιαδήποτε φωνή αντίστασης-διεκδίκησης. Επιβάλλονται υποχρεωτικές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, φακελώνονται οι διαδικασίες των συνελεύσεων και εκλογών ενώ οι απεργίες μπαίνουν στην παρανομία. Η κυβέρνηση προχωράει την αντεργατική επίθεση πατώντας στον προηγούμενο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ με το 50%+1.

Στο πλευρό του λαού παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα. Η επίθεση δεν πρέπει να περάσει. Όσο και να θέλουν να είμαστε σκυφτοί και φοβισμένοι, επιμένουμε στον δρόμο του αγώνα.

Δίνουμε μάχη για:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ Ν/Σ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Καλούμε σε : Παρέμβαση ενάντια στον ν. Κεραμέως την Πέμπτη 20/05-18:30 στην κεντρική πλατεία

Στήριξη της κινητοποίησης του ΣΦΞ ενάντια στο Ν/Σ Χατζηδάκη την Πέμπτη 20/05-19:00 στην κεντρική πλατεία

Συζήτηση της Πρωτοβουλίας ενόψει της ΓΣ του ΣΦΞ την Παρασκευή 21/05-16:00 στα ΠΡΟΚΑΤ

Συμμετοχή στην γενική συνέλευση του ΣΦΞ την Δευτέρα 24/05-16:00 στα ΠΡΟΚΑΤ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

πηγή : http://www.agonistikeskiniseis.org/ξανθη-καλέ…