Σάββατο 29 Μαίου 2021 στις 12.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης

Μικροφωνική Σάββατο 29/5 12.00 Πλατεία Εξαρχείων Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 31/5 9.00 Εφετείο Λουκάρεως

post image

Στις 31 Μαΐου ξεκινάει το δικαστήριο των αναρχικών κρατουμένων Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δήμητρας Βαλαβάνη. Οι συντρόφισσες και ο σύντροφος είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής μέσα σε κλεμμένο όχημα στο οποίο υπήρχε οπλισμός την ευθύνη του οποίου ανέλαβε εξ ΄ολοκλήρου ο σύντροφος Γιάννης. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους ξεκίνησε μια εκστρατεία αποδόμησης τους και εγκληματικοποίησης τους από τον μιντιακό οχετό ενώ η υπόθεση τους αναβαθμίστηκε ποινικά με μια σειρά κατηγορίες να μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της «εγκληματικής οργάνωσης» με σκοπό να αυξηθεί το μέγεθος των ποινών.

Στην δίκη που ξεκινάει στις 31 Μαΐου η ουσία είναι ότι το κράτος θα επιχειρήσει να καταδικάσει τις επιλογές αγώνα των συντρόφων μας με σκοπό να επιδείξει μέσω της παραδειγματικής τους τιμωρίας την ματαιότητα του αγώνα. Επιλογές με ρίσκο και κόστος, όπως η απόδραση από την φυλακή, η επιλογή της φυγοδικίας, η έμπρακτη αλληλεγγύη στους/στις διωκόμενους/ες ήταν, είναι και θα παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του αναρχικού αγώνα. Κομμάτι μιας ιστορίας που χαράζεται από όσους οπλίστηκαν ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία, σε όσες έδωσαν ζωή στις αναρχικές ιδέες, σε όσους/όσες αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση αναπτύσσεται μέσα από τον πόλεμο εναντίων του κράτους και του κεφαλαίου.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 31/5 στις 9.00 στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως ώστε μέσα από την μαζική μας παρουσία να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους μας. Να σταθούμε δίπλα τους στην προσπάθεια τους να παλέψουν ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής και των λακέδων της. Να υψώσουμε τις γροθιές μας μέχρι την μέρα που θα βαδίσουν δίπλα μας. Μέχρι την απελευθέρωση…

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Μικροφωνική Σάββατο 29/5 12.00 Πλατεία Εξαρχείων

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 31/5 9.00 Εφετείο Λουκάρεως

Σύντροφοι / Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612721/