Παρασκευή 28 Μαίου 2021 στις 18.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης - δικαστήριο Μ.Σεϊσίδη

Στις 16 Ιανουαρίου 2006 μετά από προσπάθεια απαλλοτρίωσης τράπεζας συλλαμβάνεται και τραυματίζεται ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης και καταζητούνται μετά από υποτιθέμενη ταυτοποίηση οι Γρηγόρης Τσιρώνης, Μάριος Σεϊσίδης και Σίμος Σεϊσίδης, ενώ παράλληλα στοχοποιήθηκε και ανακρίθηκε ένας ευρύτερος κύκλος συντρόφων με βάση τις φιλικές και πολιτικές σχέσεις που διατηρούσε με τους συντρόφους. Από τότε μέχρι και την σύλληψή του ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης έχει καταφύγει σε καθεστώς φυγοδικίας. Το 2009 ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, τους επικυρίττει με το ποσό των 600.000 ευρώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «συμμορία ληστές με τα μαύρα».

Στις 4 Αυγούστου 2016 οι σύντροφοι Μ. Σεϊσίδης και Κ. Σακκάς συλλαμβάνονται μετά από μπλόκο της τροχαίας γλιτώνοντας απο καθαρή τύχη το θάνατο από τις ευθείες βολές, κατά τη διάρκεια καταδίωξη τους, από ένστολους δολοφόνους στην περιοχή της Σπαρτης, ενω στη συνεχεια ξυλοκοπιθηκαν και βασανιστικαν αγρια στο Α.Τ. Η εξόντωση και εκδικητικότητα των διωκτικών αρχών, πάνω στο σώμα και τη ψυχή του Μάριου, συνεχίστηκε τον Νοέμβρη του 2016 με τη βίαιη λήψη δείγματος DNA από τον σύντροφο.

Στη δίκη, τον Απρίλη του 2017, σε πρώτο βαθμό,αποδείχτηκε περίτρανα η σφοδρότητα της σύγκρουσης που μαίνεται αδιάκοπα μεταξύ των αγωνιστών του αναρχικού κινήματος και του καθεστώτος. Ενώ ο Σίμος και ο Γρηγόρης αθωώθηκαν απο την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μάριος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 36 χρόνια κάθειρξη καθώς η κρατική μαφία είχε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις αθωώσεις των άλλων δύο επικηρυγμένων.


Φτάνοντας στο σήμερα, 28/5 Παρασκευή στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, δικάζεται ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Εθνικής Τράπεζας της οδού Σολωνος το 2006. Με τη δίκη αυτή ο κύκλος της συγκεκριμένης υπόθεσης κλείνει και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη αντίστασης και αλληλεγγύης που αφήνει, καθώς και τον ίδιο τον σύντροφο ώστε να μην μείνει έρμαιο της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ