Δευτέρα 31 Μαίου 2021 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

(αναβάλλεται) Μικροφ. αλληλεγγ. -δικαστήριο Μιχαηλίδη, Αθανασοπούλου, Βαλαβάνη

Στις 30/1/2020 ύστερα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο οι σύντροφοι Δήμητρα Βαλαβάνη, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Γιάννης Μιχαηλίδης στην Αγία Παρασκευή.

Μέσα στο αμάξι βρέθηκε οπλισμός την κατοχή του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Αυτός και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ήταν καταζητούμενοι ως, δραπέτης από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας ο πρώτος και ως φυγόποινη για συμμετοχή στον Ε.Α. και ληστεία τράπεζας η δεύτερη.

Και οι τρεις σύντροφοι δικάζονται στις 31 Μαΐου στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως αίθουσα Δ80ΣΤ όροφος 2ος. Στην ίδια υπόθεση έχει προστεθεί και η ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Αχαΐα στις 29/8/2019 καθώς και η αρπάγη αστυνομικού στη Χαλκιδική στις 30/12/2019.

Και οι τρεις κατηγορούνται και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


Μικροφωνική Αλληλεγγύης

Στις 29/1/20 συλλαμβάνονται στην Αγία Παρασκευή, από την πασίγνωστη πλέον για τις 'επιτυχίες' της υπηρεσία οι αναρχικοί Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Βαλαβάνη, Κ. Αθανασοπούλου. Διαφορετικά, ο 'Τοξοβόλος', η 'Φίλη του' και η 'Βaby-sitter', όπως σπεύδουν να τους βαφτίσουν τα σκουπίδια των καθεστωτικών, πασχίζοντας να απονοηματοδοτήσουν την πολιτική τους υπόσταση και την επαναστατική τους δράση. Από τις 29/1 λοιπόν, η ζωή των συντρόφων τρυπώνει σε κάθε σπίτι, η εγχώρια τρομοκρατία πατάσσεται και οι φιλήσυχοι πολίτες θα κοιμηθούν ήρεμα.

Με το πρώτο άκουσμα της είδησης τα δημοσιογραφικά πάνελ επιδίδονται στο ρουφιανιλίκη με περισσή μαεστρία, κάνοντας λόγο για επικείμενα χτυπήματα, γιάφκες, νέες οργανώσεις, εκθειάζοντας ταυτόχρονα το έργο της ΕΛ.ΑΣ., προλειαίνοντας το έδαφος για κοινωνική αποδοχή. Η τακτική πάγια, το αίσθημα 'δικαίου' κοινότυπο, χιλιοπαιγμένο. Στα πρόσωπα των αναρχικών επαναστατών, το κράτος αντικρίζει όλα όσα το απειλούν, ενω το κοινωνικό σώμα διακρίνει τη διασάλευση της ευταξίας του.Το εξουσιαστικό σύμπλεγμα συσπειρώνεται απέναντι σε όσους το εχθρεύονται, σε όσους επαναστατούν εναντίον του. Μπάτσοι-δικαστικό σύστημα-κοινωνία βρίσκονται σε πλήρη συγχρονισμό, επαγρυπνούν για την αποκατάσταση και διατήρηση της ασφάλειας.

Είναι πλέον σαφές. Το κυνήγι κεφαλών έχει ξεκινήσει από καιρό, το ποιος όμως κυνηγά ποιόν είναι ένα άλλο ζήτημα. Κάποιες φορές μετράμε τις 'ήττες' μας, μέσα από αυτές όμως ξεπηδά η οργή και η λύσσα μας. Οι επιλογές ζωής δεν οριοθετούνται, δεν μπαίνουν στα στεγανά τους, παρά στέκονται εκεί για μας υπενθυμίζουν πως το στοίχημα παραμένει ανοιχτό, τα μέτωπα είναι πολλαπλά, η σύγκρουση με ολόκληρο το οικοδόμημα της κυριαρχίας πάντα επίκαιρη. Η ένοπλη επαναστατική δράση, ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, για αυτό κι εμείς θα βρισκόμαστε πλάι σε εκείνους που τα έπαιξαν όλα για όλα, σηκώνοντας το βάρος των επιλογών τους, χωρίς να λογαριάσουν στιγμή το κόστος.

Στις 31/05 ξεκινά η δίκη των 3 συντρόφων. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: Εγκληματική οργάνωσης, Κατοχής και μεταφορά βαρέως οπλισμού, Πλαστογραφία, Χρήση πλαστών εγγράφων, Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, και απείθεια. Ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης κατηγορείται και για ληστεία τράπεζας, ληστεία-αρπαγή αστυνομικού στη Χαλκιδική, αλλά και για την απόδρασή του απο τις φυλακές της Τίρυνθας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/05 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.exnet

saekm.espivblogs.net