Παρασκευή 28 Μαίου 2021 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης εν όψει του εφετείου του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης εν όψει του εφετείου του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος

Παρασκευή 28/5, το εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη

για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος

Στις 28/5 Παρασκευή στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, στις 9πμ στην αίθουσα Δ70Β, 1ος όροφος, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος το 2006, υπόθεση που πρωτόδικα του είχε αποφέρει μια ποινή κάθειρξης 35 χρόνων. Με τη δίκη αυτή αναμένεται να κλείσει ένα ακόμα δικαστικό κεφάλαιο, το τελευταίο, μιας υπόθεσης που απασχολεί το εγχώριο ριζοσπαστικό κίνημα για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, και που εξέθεσε τέσσερις συντρόφους στην εκδικητική μανία των κρατικών αρχών, με χρηματικές επικηρύξεις, χρόνια παρανομίας, φυλακών αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού και ακρωτηριασμού ενός από αυτούς, του συντρόφου Σίμου Σεϊσίδη.

Η ένοπλη συμπλοκή που ακολούθησε τη διαφυγή του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη από την τράπεζα, ο βαρύς τραυματισμός του, η ομηρία του στις ελληνικές φυλακές και η αξιοπρεπής και αγωνιστική του στάση μέσα σε αυτές, η πολιτική ανάληψη ευθύνης για τη ριζοσπαστική επιλογή απαλλοτρίωσης μιας τράπεζας, ταυτόχρονα με την επιλογή των υπόλοιπων τριών συντρόφων, των Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, να μην διαπραγματευτούν την ελευθερία τους με τους εκβιαστικούς όρους του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος που τους στοχοποίησε, και να περάσουν στην παρανομία, αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του κινήματος μας

Ένα κεφάλαιο που ενέπνευσε, συγκίνησε και ατσάλωσε τη θέληση και την επαναστατική αυτοδιάθεση πολλών συντρόφων και συντροφισσών από κει και ύστερα. Ένα κεφάλαιο μέρος του οποίου είναι και το σημαντικό και εκρηκτικό κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε ως προς την υπόθεση-τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Μια αλληλεγγύη μαζική, δυναμική και ριζοσπαστική, που τόλμησε να αναμετρηθεί με την λυσσαλέα προπαγάνδα του κρατικού μηχανισμού και των φερέφωνων τους που έκαναν λόγο για «συμμορίες ληστών» ή για «συγκοινωνούντα δοχεία» επιχειρώντας να αναβαθμίσουν ποινικά την υπόθεση.

Γυρνώντας στο τώρα, αναγνωρίζοντας και την πολιτική και την ιστορική βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, και τη σημασία της δίκης που διεξαχθεί την Παρασκευή, πιάνουμε το νήμα της αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στους τέσσερις συντρόφους μας, και το συνεχίζουμε καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο έξω από το Εφετείο, προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους διώκτες τους, πως δεν είναι μόνος του, όσα χρόνια και να έχουν περάσει. Στεκόμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε, και τον περιμένουμε κοντά μας όταν καταρρεύσει η δικαστική σκευωρία εις βάρος του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ

ΣΤΙΣ 9 ΠΜ , ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84865/


1 2 3

Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τα δικαστήρια αναρχικών συντρόφων

Παρασκευή 28/05 09.00 Λουκάρεως αίθουσα Δ70Β Δευτέρα 31/05 09.00 Λουκάρεως αίθουσα Δ80ΣΤ.

Την Παρασκευή 28/05 ξεκινάει το εφετείο του αναρχικού συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τη μέρα της σύλληψης του στις 4 Αυγούστου 2016 μετά από τυχαίο έλεγχο στη Σπάρτη. Με αυτό το δικαστήριο κλείνει ο κύκλος της κρατικής σκευωρίας της υπόθεσης των "ληστών με τα μαύρα". Μιας σκευωρίας, που παρά το ότι έχει πέσει ακόμα και στα αστικά δικαστήρια με τις αθωώσεις άλλων συντρόφων σε προηγούμενες δίκες (Τσιρώνης και Σ. Σεϊσίδης), συνεχίζει ακόμα να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όπως φάνηκε στην εξοντωτική ποινή του πρωτόδικου δικαστηρίου του Μάριου που του επέβαλλε 36 χρόνια κάθειρξης. Στο πρόσωπο του συντρόφου καταδικάστηκε η αταλάντευτη αγωνιστική του στάση και τα 10 χρόνια παρανομίας που "άντεξε" παρά το ανθρωποκυνηγητό και τις επικηρύξεις από τον κρατικό μηχανισμό.

Τη Δευτέρα 31/05 δικάζονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου. Ο σύντροφος και οι συντρόφισσες συνελήφθησαν πριν 16 μήνες στην Αγία Παρασκευή. Ο αστυνομοδικαστικός μηχανισμός μέσα από μια φουσκωμένη δικογραφία, που τους χαρακτηρίζει ως "εγκληματική" οργάνωση, θέλει στην ουσία να πολεμήσει τις αγωνιστικές επιλογές των συντρόφων μας. Την επιλογή του Γιάννη να αποδράσει από τη φυλακή και από τη παρανομία να συνεχίσει τον αναρχικό αγώνα με όλα τα μέσα. Την επιλογή της Κωνσταντίνας να φυγοδικήσει, να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο και να παραμείνει ελεύθερη για όσο διάστημα καταφέρει. Την επιλογή της Δήμητρας να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυα σε 2 καταζητούμενους συντρόφους και να τους βοηθήσει στη δύσκολη συνθήκη της παρανομίας.

Οι αιχμάλωτοι αγωνιστές και αγωνίστριες είναι σάρκα από τη σάρκα των επαναστατικών κινημάτων και γι αυτό θα τους υπερασπιζόμαστε καθώς γνωρίζουμε καλά πως κάθε κίνημα που ξεχνάει τους αιχμαλώτους του στο τέλος ξεχνά τον ίδιο τον πόλεμο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Παρασκευή 28/05 στις 09.00 στην αίθουσα Δ70Β (1ος όροφος) στα δικαστήρια της Λουκάρεως, για το εφετείο του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και τη Δευτέρα 31/05 στις 09.00 στην αίθουσα Δ80ΣΤ (2ος όροφος), για το δικαστήριο των συντρόφων Μιχαηλίδη, Βαλαβάνη και Αθανασοπούλου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Μέτωπο Αντίστασης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612765/


1 2 3

Καλέσματα αλληλεγγύης για δικαστήρια Παρασκευή 28/05 και Δευτέρα 31/05

Στις 4/8/2016 συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης, σε τυχαίο έλεγχο στην Σπάρτη. Η σύλληψη του ΜΣ κλείνει τον κύκλο των διώξεων που ξεκίνησαν το 2006, όταν μετά από ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας, συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης.Το συνεπακόλουθο αφήγημα της ΕΛΑΣ περί Ληστών με τα Μαύρα, οδηγάει τους συντρόφους Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη στην επιλογή της φυγοδικίας. Πάνω από 10 χρόνια μετά, χρόνια που σημαδεύτηκαν από επικηρύξεις, ανελέητο κυνήγι, την απόπειρα δολοφονίας τους συντρόφου ΣΣ, που έχασε το πόδι του από σφαίρα μπάτσου, και τις διαδοχικές συλλήψεις και ακολούθως αθωώσεις των ΓΤ και ΣΣ, ο κρατικός μηχανισμός εξαντλεί τον ρεβανσισμό του στο πρόσωπο του Μάριου, επιβάλλοντάς του την εξοντωτική ποινή των 36 χρόνων με αμφίβολα στοιχεία, την ίδια στιγμή που ο σύντροφος Γιάννης έχοντας αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας, καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή 12 χρόνων.Πέντε χρόνια μετά τη σύλληψή του, ο σύντροφος Μάριος δικάζεται εκ νέου, σε δεύτερο βαθμό την Παρασκευή 28/5. Από τη μεριά μας, θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα στο σύντροφο, και να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης, που θα αποτελέσει τροχοπέδη ενάντια σε κάθε απόπειρα περαιτέρω εξοντωσής του.

Στις 29/1/20 συλλαμβάνονται στην Αγία Παρασκευή οι συντρόφισσες Δήμητρα Βαλαβάνη, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο ΓΜ έχοντας επιλέξει να αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές που κρατούνταν, η ΚΑ που διάλεξε περήφανα το δρόμο της φυγοδικίας αρνούμενη να παραδώσει την ελευθερία της στις δικαστικές αρχές, και η ΔΒ, που πιστή στις αξίες της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στους κυνηγημένους συντρόφους, οδηγούνται στο δικαστήριο την Δευτέρα 31/5 με ένα υπερδιογκωμένο κατηγορητήριο (εγκληματική οργάνωση, ένοπλες ληστείες, διακεκριμένη οπλοκατοχή). Είναι πολιτικό μας χρέος να αποσαρθρώσουμε τις κρατικές μεθοδεύσεις που με νόμους όπως ο 187 και ο 187Α απειλούν τους συντρόφους μας με πολύχρονη ομηρία.

ΚΑΛΟΎΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 28/5 9ΠΜ ΑΊΘΟΥΣΑ Δ70Β 1ος ΟΡΟΦΟΣ

ΔΕΥΤΈΡΑ 31/5 9ΠΜ ΑΊΘΟΥΣΑ Δ80ΣΤ 2ος ΟΡΟΦΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΜΆΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ, ΔΉΜΗΤΡΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΚΩΝ/ΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΆΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΝΑΡΧΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΕΝΕΔΡΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612764/