Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

post image

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Τρίτη 1/6 στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος - Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

"Οι λέξεις που χρησιμοποιούν τα αφεντικά, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι των συστημικών μέσων ενημέρωσης, για να κάνουν ελκυστικό το αντεργατικό έκτρωμα δεν είναι ουδέτερες. Η «ευελιξία», η «ανταγωνιστικότητα», η «αύξηση της παραγωγικότητας», σημαίνουν περισσότερα κέρδη για την πλευρά των αφεντικών και περισσότερη εξαθλίωση για την πλευρά των εργαζομένων. Όλοι εμείς, οι άνεργοι/ες, οι ανασφάλιστοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποτάξουμε ακόμα πιο πολύ τον ελεύθερο χρόνο μας, το σώμα μας, την ενέργεια μας για τα συμφέροντα των αφεντικών.

Τα συμφέροντα μας ποτέ δεν ήταν κοινά. Εμείς είμαστε αυτοί/ες που σακατευόμαστε σε εργατικά ατυχήματα, που είμαστε αναγκασμένοι/ες, να ζούμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, που ζούμε μέσα στο άγχος και την επισφάλεια. Αυτοί είναι που μας εκμεταλλεύονται, που ζούνε μέσα στα πλούτη και τις ανέσεις, που εκπροσωπούν ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Ο αγώνας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στα οικονομικά αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό («δεξιό» και «αριστερό»). Ένας αγώνας ο οποίος θα είναι μαχητικός και ολομέτωπος, όπως ολομέτωπη είναι και η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο απέναντι στους φτωχούς, τις άνεργες, τους μετανάστες, όλους εμάς τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλο τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους της οργής, να στηρίξει μαζικά τους ακηδεμόνευτους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, να γυρίσει την πλάτη στις ξεπουλημένες εργοδοτικές - συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οργανώσει την αντεπίθεση του με όλα τα μέσα." (Απόσπασμα από το κείμενο του Συντονισμού)

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Καμπάνιας που έχει καλεστεί, ο Συντονισμός Ενάντια στο Αντεργατικό Νομοσχέδιο καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη στις 18.00 στα γραφεία του ΣΕΒ. Το ΣΕΒ επιλέχτηκε στα πλάισια της πολιτικής στοχοποίησης του ρόλου των συγκεκριμένων παρασίτων στην ταξική επίθεση που δέχονται οι από τα κάτω καθώς και στην καθοριστική συμβολή τους στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ- ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

Συντονισμός Ενάντια στο Αντεργατικό Νομοσχέδιο

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612758/


1 2 3

Ανάρτηση πανό στον Κολωνό ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τρίτη 1/6 18:00 Σύνταγμα.

post image

Μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση ανέγνωσε ότι η συγκυρία προσφέρει τα βέλτιστα για την εργαλειοποίηση της υγειονομική κρίσης, ώστε να οξύνει την καταστολή σχεδόν σε κάθε κοινωνικό πεδίο, να διαλύσει κάθε αντίσταση των από τα κάτω και να εξαπολύσει μια νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Εν προκειμένω, κατεβάζει προς ψήφιση νομοθετικά τερατουργήματα με σκοπό να ισοπεδώσουν ιστορικά κεκτημένα του ευρύτερου προοδευτικού και ριζοσπαστικού κινήματος, γυρνώντας την κοινωνική πραγματικότητα σε προ-μεταπολιτευτικές εποχές. Σε αυτή λοιπόν την συνθήκη, που η κρατική διαχείριση έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για αντεργατική πολιτική, η εργατική τάξη έχοντας επωμιστεί τις βαρύτατες συνέπειες της χρόνιας μνημονιακής πολιτικής, που συνεχίστηκε και κατά τα χρόνια της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της εξουσίας, βρίσκεται στο σήμερα απογοητευμένη και αποδυναμωμένη, ενώ οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της έχουν αποσυσπειρωθεί.

Πλέον, ήρθε και η στιγμή της χαριστικής βολής για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Η κατάργηση του 8ώρου, η θεσμική και πλήρης επιβολή απλήρωτων υπερωριών, η καθιέρωση της κυριακάτικης εργασίας είναι προ των πυλών. Ενώ, λοιπόν, τα μικρά και μεγάλα αφεντικά περιμένουν στην γωνία για να αφαιμάξουν ακόμη περισσότερο την εργατική βάση και τον ιδρώτα της, ο κρατικός μηχανισμός εξαπολύει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολεμική του με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ένα έκτρωμα ξερασμένο από τα κυβερνητικά σπλάχνα, που θα εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και το οποίο έχει παραγγελθεί εδώ και καιρό από τον ΣΕΒ και άλλους μεγαλοεπιχειρηματικούς κύκλους.

Καλούμε στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ την Τρίτη 1/6 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Αναρχική Ομάδα Ενέδρα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1612803/


1 2 3

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ| Αναρχική ομάδα Bellini

Ο ΣΕΒ διατάζει, η κυβέρνηση νομοθετεί. Το αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση εντός του επόμενου μήνα ισοπεδώνει πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα, έρχεται να αποτελειώσει ότι ήδη είχαν ξεκινήσει οι τέως μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Τα εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα αποτελούν για μας όρους αδιαπραγμάτευτους και η μόνη απάντηση θα δωθεί απο τα ανατρεπτικά κινήματα στους δρόμους. Η αντίσταση είναι μονόδρομος, όλοι/ες να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην καπιταλιστική μηχανή και τους γδάρτες των ονείρων μας. Να δώσουμε τις μάχες στα οδοφράγματα για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά, για έναν κόσμο αλληλεγγύης και ελευθερίας. Καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης Τρίτη 1/6 και ώρα 18.00μμ στα γραφεία του ΣΕΒ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΡΙΤΗ 1/6 18.00μμ

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΛΟΥΣΑΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84919/