Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στις 19.00

14η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | από τις 5μμ συγκέντρωση-δρώμενα

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση, των ανθρώπων και του πλανήτη, στη ρύπανση και τη βία! Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, Περιβάλλον, Ελεύθερο Σώμα, όπου ενώνουμε τις φωνές μας!

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ | World Naked Bike Ride | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιουν 2021, Γρασίδια Φιλοσοφικής ΑΠΘ, 5μμ Bodypainting, 6μμ Δρώμενα-Ενημερώσεις, 7μμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, 9.30μμ Μουσικές | Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε!

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Είναι μια ελεύθερη γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικότητα, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;

Η ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ του ΑΠΘ, και το πανεπιστήμιο ως ένας χώρος ανοιχτός και ελεύθερος στην γνώση, την δράση, την έκφραση και την δημιουργικότητα, #NOUNIPOLICE είναι το βασικό σύνθημα που όλ@ μας ενώνει στην #ΓΥΜΝΗ_ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/community_petitions/…

#ΑΣΦΑΛΕΣ_ΔΙΚΤΥΟ_ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ Η μονιμοποίηση των εκτάκτων λόγω πανδημίας ποδηλατολωρίδων, η αναβάθμιση των υπαρχόντων διαχωρισμένες με κράσπεδο ή νησίδα, και η επέκταση τους για την δημιουργία ενός Ασφαλούς Δικτύου Ποδηλατόδρομων, υλοποιώντας το δίκτυο ~80χλμ που έχει μελετηθεί ήδη με το πρόγραμμα Urbact III, είναι άμεση προτεραιότητα.
Υπογράφουμε https://www.gymnosophy.gr/safe-cycling-networ…

Όλες οι διεκδικήσεις μας για το Ποδήλατο https://www.gymnosophy.gr/cycling/

#STOP_TITAN Λέμε Όχι στην Καύση Απορριμμάτων στο Τιτάν και παντού! Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/el/community_petitio…

#VENIZELOUINSITU Έγκλημα στον Σταθμό Μετρό Βενιζέλου με το τεμάχισμα των αρχαιοτήτων, ενώ η λύση με την κατασκευή του Μετρό με τα Αρχαία Αμετακίνητα είναι εφικτή!
Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/community_petitions/…

#STOP_ELPE Στοπ στην αποπνικτική ρύπανση από τα Διυλιστήρια Πετρελαίου και τις βιομηχανίες στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες https://www.facebook.com/Πρωτοβουλία-ενάντια-…

#GOVEGAN Στροφή προς την χορτοφαγία! ΣΤΟΠ στην εντατική κτηνοτροφία και την εκμετάλλευση των ζώων, που συμβάλλει στην γέννηση πανδημιών, την υποβάθμιση της υγείας και της καταστροφής του περιβάλλοντος!
περισσότερα https://www.gymnosophy.gr/animals-manifesto-p…

#APOSYRE_TO #TO_AKYRONOUME Απόσυρση των αντι-περιβαλλοντικών νομοσχεδίων Χατζηδάκη.
Υπογράφουμε www.change.org/p/να-αποσυρθεί-το-αντι-περιβαλ…

#SAVE_ARETSOU Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς-Καλαμαριάς.
Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/community_petitions/…

#SAVEERIMITIS Σώστε το οικοσύστημα του Ερημίτη Κέρκυρας.
Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/community_petitions/…

#NOGOLD Να σταματήσουν οι εξορύξεις Χρυσού στην Χαλκιδική και παντού
Πληροφορίες https://antigoldgr.org/

#NO_OIL_GAS Τερματισμός της έρευνας για εξόρυξη Υδρογονανθράκων σε όλη την επικράτεια.
Υπογράφουμε https://www.change.org/p/the-president-of-the…

#STOPCOAL Ενεργειακή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

#FREEWATER Σώστε το Νερό από την ιδιωτικοποίηση
Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/community_petitions/…

#ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ_ΠΑΡΚΟ Η δημιουργία ενός ενιαίου φυσικού πάρκου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που να ενώνει το Παραλιακό μέτωπο τα Πανεπιστήμια, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Γ' Σώμα Στρατού, το 424, με το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, είναι μια άμεση ανάγκη που συνεχίζουμε να διεκδικούμε για την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας.

#ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ_ΠΑΝΤΟΥ #ΠΡΑΣΙΝΟ_ΠΑΝΤΟΥ Δημιουργία Πεζοδρόμων & Ανοιχτών Χώρων Πρασίνου! Yπογράφουμε https://www.gymnosophy.gr/pedestrian-streets-…

#FREECAMP #FREEBODY Στήνουμε τις Σκηνές μας, απελευθερώνουμε το σώμα μας και διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην Ελεύθερη Κατασκήνωση και τον Γυμνισμό!
Υπογράφουμε https://www.gymnosophy.gr/free-camp-nudism/

#FREE_EXPRESSION #FREESEXUALITY

#STOPZOOS Με ποιο δικαίωμα κρατάμε αιχμάλωτη την άγρια ζωή; σε Ζωολογικούς Κήπους & Ενυδρεία.
Υπογράφουμε https://www.gymnosophy.gr/stop-zoos-aquariums…

#POWER2VIOME Επανασύνδεση του ρεύματος στο συνεργατικό εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.
Υπογράφουμε https://secure.avaaz.org/community_petitions/…

#ΣΤΟΠLOCKDOWN Ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ΤΩΡΑ - αντίβαρο στο καταστροφικό lockdown!
Πληροφορίες https://dideady.gr/

#FREEPALESTINE #PEACE #NOBORDERS Παγκόσμια Ειρήνη, STOP στους πολέμους • Ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, Χωρίς σύνορα!

ΓΙΑΤΙ ΓΥΜΝ@;

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και τη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο.

ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝ@ ΤΟΛΜΑΤΕ!

Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και εμφάνιση παραλίας, αλλά και με καλλιτεχνικό χαρακτήρα ώστε να στείλουμε μηνύματα με ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα! Πινέλα, στένσιλ, χρώματα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, μουσική, συνθήματα, θετική ενέργεια και φαντασία, θα είναι τα όπλα μας για τις διεκδικήσεις μας.

Συμμετέχουμε ελεύθερα και υπεύθυνα για την προστασία μας, με Ποδήλατα αλλά και όλα τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης που κινούνται με την δύναμη του σώματος, όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α, ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ & ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ.

Η δράση αυτοοργανώνεται και θα χαρούμε πολύ να την συνδιαμορφώσουμε και να βάλουμε ολ@ ένα χεράκι.
Μπείτε στο www.gymnosophy.gr για επικοινωνία, ενημέρωση και νέα για τις δράσεις, προβολές, συζητήσεις, και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο.

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαΐου 03h